Hlavní navigace

Prima Zoom: Poslední tajemství Třetí říše a Tajná společenstva od Bratrstva krve až po Řád asasínů

21. 8. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Prima Zoom
UVNITŘ FOTOGALERIE – Zítra startuje šestidílný seriál Poslední tajemství Třetí říše, který poběží každé úterý. Na pátek jsou připravena Tajná společenstva.

Stanice Prima Zoom se zaměřila na oblíbená tajemství, která chce podat trochu jinak. Ve stylu „co jste ještě nevěděli…“ o tajemstvích Adolfa Hitlera, od jeho rodiny přes peníze, přisluhovače či jeho ženy. Představí také ty nejtajnější spolky jako Převorství sionské.

Začíná se Posledním tajemstvím Třetí říše 22. 8. od 20:00 a seriálem Tajná společenstva, jehož první díl bude vysílán 25. 8., tedy vždy v pátek po 23.00 hod.

NAPSALI JSME: Záhady královských vražd na Viasat History

Prima Zoom sveze diváky autem za milion eur nebo po nejextrémnější čínské vlakové trati

Viasat History uvede Tajemství podsvětí…

BRAND24

Tajná společenstva – Převorství sionské, Bratrstvo krve, Řád asasínů, Okultní nacisté či Ku-klux-klan. Co byli zač? Čemu věřili a o co jim šlo? Připravte se na mysteriózní směsici sektářských kultů, skupin náboženských fanatiků, esoterických společenstev či politických militantů.

Poslední tajemství Třetí říše začíná Hitlerovou rodinou. Adolf Hitler sice v době své vlády zavedl kult rasové čistoty, ale to, co požadoval, by sám splnit nedokázal. Nevlastní bratr, Alois, byl bigamistou, sestra Paula zasnoubena s masovým vrahem, neteř si vzala kvůli svému strýci život a další synovec vyhlásil Adolfu Hitlerovi osobní válku. Sám vůdce pocházel z velmi dysfunkční rodiny. Když v lednu 1944 dostal Hitlerův tajemník Martin Bormann na stůl zprávu o Hitlerově rodině, dozvěděl se z ní mimo jiné, že jeho příbuzní, rodina Veitova žijící ve Štýrském Hradci, trpí několika příznaky šílenství. Hitlerova sestřenice Aloisie Veitová byla totiž jako několik dalších členů rodiny schizofrenička. Nacistickými úřady byla nejprve hospitalizována a posléze poslána do plynové komory. Aby Adolf Hitler vyvrátil spekulace o židovských předcích, obrátil se na uznávaného genealoga von Franka, který mu sestavil rodokmen. I v tomto rodokmenu se však objevuje jméno Salomonu jednoho z Hitlerovýchpředků. Podle všeho ale jde o omyl. Současné výzkumy tvrdí, že Hitlerova rodina židovské předky neměla, nicméně matka a otec samotného Hitlera byli příbuznými a mohli být sezdáni až na základě zvláštního církevního povolení. Jednotlivé díly nesou jména Hitlerova rodina, Hitlerovy peníze, Hitlerův přisluhovač, Hitlerovy ženy, Hitlerův architekt a Hitlerův generál.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).