Hlavní navigace

Prima od tohoto pátku uvede slovenský historický seriál 1890

4. 1. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: FTV Prima
UVNITŘ GALERIE – Na úvod nového roku připravila televize Prima pro své diváky třináctidílný historický seriál 1890 z produkce slovenské televize Joj.

Seriál nabídne příběh situovaný do konce devatenáctého století a jeho děj se odehrává v lokacích slovenského Gemeru a okolí zámku Betliar. Seriál nabídne nejen dobové kostýmy, ale také populární herce v čele s Jánem Koleníkem a Stanislavem Majerem, kterým sekunduje například Vica Kerekes nebo Filip Kaňkovský.

Mladý detektiv Jánoš Marton (Ján Koleník) z Pešti přijíždí na zámek Betliar řešit brutální vraždu tamní služky. Na Gemeru jej vítá místní rázný strážmistr Vilém Černý (Stanislav Majer), kterému přítomnost až příliš sebevědomého vyšetřovatele z Pešti v jeho rajónu, a povinnost s ním spolupracovat, není vůbec po chuti… 

BRAND24

Jak se ukazuje, vražda služky není zdaleka natolik jednoduchá, jak by si vyšetřovatelé přáli; navíc to ani není jediné zvláštní úmrtí mladé ženy v této oblasti. Marton s Černým tedy stojí před nelehkou výzvou – překonat vzájemné nesympatie a společně pátrat po zvráceném pachateli, kterým je podle vesnických povídaček nadpřirozený Démon. Podle Martonovy teorie je to ale první sériový vrah v dějinách Uherska.

První díl vysílá Prima už tento pátek 5. ledna ve 20:15 hodin.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).