Hlavní navigace

Prima family skutečně odstartuje na Nový rok. Další kanály prý posílí

27. 12. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
27. 12. 2011

UVNITŘ NÁHLED WEBU Vedení televize Prima dnes potvrdilo, že k 1. lednu 2012 proběhne avizovaná proměna této stanice na Primu family, tedy čistě rodinný kanál. Díky tomu budou všechny stanice jasně profilované. Prima Cool se zaměří na mladé muže, Prima love na jejich křehké protějšky a Prima family pak bude rodinným kanálem. Pozici stanic chce Prima posílit navýšením vlastní tvorby.

K TÉMATU: Vysílání Primy končí! Od 1. ledna 2012 z ní bude Prima family, bez regionů

V roce 2012 posílíme vlastní tvorbu na všech třech kanálech; na Prima family se budeme věnovat vývoji formátů, které naplňují představu televizních diváků o moderní televizní zábavě. Vizi produkce moderní televizní zábavy pro celou rodinu podřizujeme vývoj nových formátů již několik sezon, a jak bylo znát z výsledků sledovanosti zejména podzimní sezony, je to trend, který diváci oceňují, uvedl při této příležitosti generální ředitel skupiny kanálů televize Prima Marek Singer.

KOMENTÁŘ: RTA chtěla vypéct Primu, ta ji ale předběhla

Se startem Prima family, která bude zatím pouze přejmenovanou Primou v novém kabátě, má ale dojít k určitému posunu v programování. Diváci by měli tuto změnu zaznamenat zejména v řadě nových formátů vlastní tvorby. Příkladem může být zábavný pořad Aréna národů, jmenoval Singer jeden z pořadů, na který se diváci mohou těšit. V případě společných televizních antén doporučujeme divákům upozornit na přeladění správce domu nebo odbornou firmu, která správu antény provozuje, upozornil Singer.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Síť regionálních televizí R1 zanikne, Prima je prodá a R1 Lyru zruší

BRAND24

Největší viditelnou změnou ale bude pochopitelně fakt, že Prima family bude oproštěna od regionálního vysílání. K 1. lednu 2012 totiž zaniká síť lokálních televizí pod hlavičkou R1, které Prima spravovala prostřednictvím společnosti Regio Media. Televize Genus a ZAK TV už z této sítě vystoupily a stanou se z nich samostatné programy, severočeská TV Lyra končí úplně. Dosavadní R1 Morava se bude nadále připojovat do vysílání kanálu Prima love. Konkurenční RTA s koncem regionálního vysílání na Primě nesouhlasí a brání se proti němu všemi možnými prostředky.

Prima zahájila ke startu Primy family mohutnou kampaň, věnuje jí i velký prostor i na svém webu

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).