Hlavní navigace

Premiéra polského krimiseriálu Ultraviolet z produkce AXN už dnes večer

27. 11. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: AXN
UVNITŘ GALERIE A VIDEO – Ode dneška mohou diváci AXN sledovat polskou kriminálku Ultraviolet, ve které se amatérští detektivové zabývají nevyřešenými případy.

Děj sleduje život třicetileté Oly Serafinové, která je okolnostmi přinucena opustit manžela i Londýn a vrátit se do svého rodného města Lodž. Jednou v noci se stane svědkem dramatické situace, která vypadá jako sebevražda, ale je velmi podezřelá. Policie se zdá být k případu lhostejná. Zoufalá Ola hledá pomoc na internetu. Tam najde skupinu amatérských detektivů, kteří se zabývají kriminálními případy, které není policie schopná vyřešit.

Ultraviolet je název amatérské detektivní skupiny, jež pracuje na případech, které byly policií odloženy jako nevyřešené. Její členové používají online nástroje a weby, aby se vydali po stopách zločinu. V hlavní roli uvidíme známou polskou herečku Martu Nieradkiewiczovou, která hrála např. ve filmu Kamper, jenž měl světovou premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Dále ji diváci mohou znát například z filmů Spojené státy lásky a Plovoucí věžáky. 

V dalších rolích vystupuje Agata Kuleszaová (Růžena, Ida, Moje dcery krávy) nebo Bartłomiej Topa (Karbala, Wataha, Sługi boże, Druga szansa). Seriál má deset epizod a děj je inspirován knihou napsanou podle skutečných událostí The Skeleton Crew. Napsala ji Deborah Halberová a seriál je navíc obohacen o osobní příběh producentky Wendy Westové. Úvodní píseň nazpívala zpěvačka, skladatelka a herečka Justyna Święsová.

BRAND24

Ultraviolet natočila pro kanál AXN v polské Lodži společnost Opus Film. Výkonným producentem byl kromě zmíněné Wendy Westové (podílela se například na populárním seriálu Dexter nebo na Inhuman) Barry Josephson (Sběratelé kostí, Enchanted, Wild Wild West). Režie se ujali Jan Komasa (Město 44, Místnost sebevrahů) a Sławomir Fabicki (Láska, Zločin 2).

V Polsku měl seriál premiéru 25. října a v České republice bude vysílán v českém znění od 27. listopadu na AXN každé pondělí od 21:55. Reprízy pak proběhnou v úterý v 00:55 a v pátek ve 22:50 hodin.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).