Hlavní navigace

Názory k článku Před Českým rozhlasem se demonstrovalo za Rádio Wave

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 10. 2008 20:23

    bez přezdívky
    Pane Šorfe, ono je to přece jen trochu něco jiného, když jde o rádio, na které ti lidé přispívají svými koncesionářskými poplatky.
  • 29. 10. 2008 22:48

    J Bubik
    má pan Medek pravdu, já jako posluchač ve svých 55 letech už fakt budoucností národa nejsem. Ale zase pamatuji minulost národa. Včetně metod, jak se vybočení z oficiální stranou povolené linie řešilo za komunistů: povoláním na stranický výbor, pak zákazem činnosti, nakonec zavřením aktérů.

    Zatím tak daleko nejsme, "loch" snad nehrozí, "pouze" se zakazuje činnost. Lidé typu pana Medka jsou ovšem stále stejní - když strana nařídila, vždy našla dost vykonavatelů......asi jsme opsali časovou smyčku.....do zástupu individua a srovnat krok s masami....

    Takže rádio Wave zanikne a náhradou zdá se vznikne program pro mladé plný vzdělávacích pořadů, písniček vítězů soutěží z Novy a rozhovorů se zasloužilými občany. Bude fajn a bude tady mezi námi napořád. Jen bude mít jednu nevýhodu - nikdo - ani mladí ani staří - ho nebude poslouchat.......
  • 29. 10. 2008 10:37

    -=RYS=-
    Je fakt, ze analogovy FM z Cukraku jim sebrali, ale je treba vedet, ze Wave ma status "digitalni" stanice (stejne jako Leonardo). Takze okamzite reseni je DRM nebo T-DAB (v L pasmu SFN). Pro obe normy prijimace jsou. Pan Medem rika "...Medek řekl, že pochybuje o tom, zda lze Rádio Wave nadále financovat stejným způsobem jako před vypnutím jeho analogového vysílání z pražského Cukráku...) a ja rikam, jisteze musi byt stejne ci spise vice financovano, ono DRM vysilani z jedineho vysilace na 1233kHz nebo 1287kHz s 200kW ERP (je to jako 800-1000W ERP v AM modulaci) neco stoji... nadruhou stranu je tim zaruceno okamzite pokryti republiky. Tez T-DAB v SFN siti 5-6 vysilacu s vykonem 5kW ERP pro pokryti stredoceskeho kraje soucasne se silnimi (10kW) krajskymi vysilaci v teze SFN siti (Usti-Bukovka, Chomutov-Jedlak, Klinovec, Zelena hora, Krasov, Krkavec, Beroun atd...) by alespon vetsinove pokrylo republiku do roku 2012 (ukonceni tv vysilani v III pasmu) a pote prestoupit na L vysilacich do pasma III. Osobne si myslim, ze v soucasnosti DAB v L pasmu je drazsi na provoz nez jeden DRM vysilac, ktery lze navic "chytit" ve vetsine Evropy. Ale i tak, moznosti pro uvedeni CRo4-Wave do normalniho "air" stavu tu jsou jiz DNES.
  • 29. 10. 2008 10:55

    bez přezdívky
    Zbývá jen vyzvat tyto "starce" typu pana Medka v různých Radách a jiných rádoby manažerských funkcích, aby odstoupili! Je vidět, že jsou úplně mimo aktuálnlí děni a proto u nich dochází k těmto "manažerským selháním"!! V každé normální soukromé firmě to takhle funguje! Pochybil jsi, pak musíš odejít! A pan Medek svou omluvou chybu uznal a proto nevidím důvod (jako koncesionářský poplatník), aby ve své funkci setrval! Zkusím se zeptat svého poslance ve volebním okrsku, jaké stanovisko k tomu zaujme!
  • 29. 10. 2008 22:55

    bez přezdívky
    Jen zapomínáte, že v podkladech pro provozování ČRo 4 je jednoznačně uvedeno, že se jedná o rádio, vysílané v digitálu. Ať se vám to líbí či ne, v analogu opravdu nemá co dělat. Navíc je šířeno v DVB-T, které má podstatně větší pokrytí, než měl Cukrák. Tak o co vám jde? To si neumíte vzít kabel a propojit STB se zesilovačem? To snad zvládne každý a kdo ne, ať se tiše krčí v koutku.
  • 29. 10. 2008 22:29

    Pavel Z.
    Existuje 1 prokazatelně zmanipulovaný překlad písně na zasedání. Disciplinární trest překladatele a supervizora nutno očekávat.
    Existuje 1 prokazatelně šovinistický výpad směrem k posluchačům. Disciplinární trest programového ředitele nutno očekávat.
  • 29. 10. 2008 23:08

    bez přezdívky
    Tak nejdříve si upřesněme pojmy. Jsou stanice, určené k vysílání v rámci analogové normy FM 2 v rozsahu 87,5 - 108 MHz. Mezi tyto ČRo 4 stejně jako Leonerdo nebo D-Dur nepatří. Z toho důvodu tedy v tomto pásmu nemá jejich terestrické vysílání co dělat. Co se pak týká obsahu jejich vysílání, Wave na rozdíl od Beatu nebo Country rádia a dalších mě opravdu neoslovilo. Nemám čas hledat, co zrovno to které vysílá, hodnotím podle toho - pustím a líbí/nelíbí. Pro Wave mám hodnocení - nelíbí. Je to můj subjektivní názor koncesionáře ČRo. Zeptejte se nějakého milionu posluchačů ČRo, kolika z nich se Wave líbí. To by mělo být podstatné pro jeho hodnocení. Veřejnoprávní rozhlas by asi opravdu měl oslovit podstatně větší skupinu lidí, než dokázalo Wave. To je oblast pro soukromé individuálně zaměřené stanice jako je Radio 1, na které vzpomínám jako na první soukromé rádio, když začalo vysílat jestli se pamatuji jako Rádio Stalin.
  • 29. 10. 2008 23:21

    bez přezdívky
    No já si i nadále myslím, že se i nyní jedná o snahu Wave zlikvidovat. Máte zcela pravdu, že kdo poslouchá Wave není budoucností národa, to mohlo pronést pouze h.... Ale myslím si, že poslechovost tohoto rádia opravdu nebyla na potřebné výši, i vzhledem k omezenému pokrytí signálem. Výroky pana Medka a Rady ČRo je zcela zbytečné hodnotit, to je zcela mimo diskuzi. O programové náplni rádia je však třeba tu diskuzi vést, i když i ta je pofidérní. Monotématických rádií je dost, jen by bylo potřeba zabránit rozšiřování vzniku skrytých celoplošných rádií ve stylu Hitrádií na úkor lokálních. Záslužnou vidím např. rozšiřování působnosti Beatu, které považuji za jedno z mála poslouchatelných.
  • 30. 10. 2008 1:11

    bez přezdívky
    Jako známý dráteník jsem měl vždycky propojené vše, co šlo napříč celým bytem. A to v dobách, kdy se o satelitu ještě ani nemluvilo. A co se týká způsobu příjmu, Wave je určeno pro digitální vysílání, takže pokud nemáte v autě DAB přijímač a u nás nezačne tento druh vysílání, nemáte šanci. Ovšem jak jsem slyšel, i v Německu nejsou z DABu nadšeni a jeho rozšíření pro pohyblivý příjem zdaleka zaostáva za očekáváním.
  • 30. 10. 2008 0:42

    bez přezdívky
    A právě ta otázka menšin je to, o co běží. Má si rádio všímat pouze několika menšin, nebo vytvořit více bloků s různými žánry. Jedná se o stanici, vysílající nonstop. A je tolik menšinové muziky, že by bylo možno pro každou hodinu denního vysílání vytvořit samotný blok. Ale to by asi taky nebylo to pravé ořechové, problém největčí je v tom, že co majitel rádia, to jiný názor, co by kdo chtěl na menšinovém rádiu slyšet. Normální člověk si vybere, když ne u nás, tak v okolních státech, případně na satu či netu. Když to vezmu celkově, tak žádnou stanici ČRo prakticky neposlouchám, jen občas sportovní přenos na ČRo1, maximálně občas ještě tak nějaké zprávy. Co se týká množství posluchačů ČRo, mám názor opačný. Rada ČRo by se měla zabývat problémem, proč poslechhovost jiných celoplošných rádií je vyšší, než veřejnoprávního rozhlasu. Pak by jí nezbyl čas na řešení takových kravin, jako jestli jí někdo špatně přeloží či vyloží text nějaké písně. Jejím ůkolem by měla být snaha za naše peníze poskytnout posluchačům ČR odpovídající služby. Ale kdo má být ten pomazaný, který nám určí, co který program přinese? Když se podíváme na naše čelní představitele, těžko odpověď mezi nimi najdeme
  • 29. 10. 2008 22:17

    Jan Potůček
    Ona byla největší blbost vypínat ho v FM. Na internetu, kde si ho teď ladí většina posluchačů, se nabízí tisíce podobně zaměřených rádií, a nikdo je nekádruje, v jakém jazyce a co vysílají.
  • 29. 10. 2008 22:46

    bez přezdívky
    Souhlas. Radio Wave můžu poslouchat i nadále zcešla bez problému, ovšem chápu, že pro dost lidí je problém vzít kabel a propojit STB se zesilovačem, Wave i nadále vysílá na satu, dvb-t i netu, není tedy sebemenší problém si ho pustit. A jaké území letos pokryje síť 1? Rozhodně větší, než pokrýval Cukrák. To jen několik lidí hledá záminku, proč křičet, jak se u nás stalo zvykem. Hodnotit obsah vysílání nebudu, neb mi nevyhovovalo a uvítal bych zcela jiné styly, které ČRo opomíjí. Koncesionářské poplatky platím, tak bych na to měl nárok, či ne?
  • 29. 10. 2008 23:44

    bez přezdívky
    Ono s Rádiem 1 je to trošku jinak.


    Je to totiž stanice, která je svázaná s Prahou, zdejším děním a zdejší mentalitou, a proto se nešíří na FM dál a ani nechce. To je ten základní důvod. Image.

    Faktem je, že na satu by být mohla.

    Věřím, že i v Brně by se podobná stanice chytila, ale musela by předem počítat s poslechovostí max. 25 tis. lidí týdně, víc ne. A hlavně by ji tam musela pustit naše slavná RRTV, která podporuje pluralitu Impulsů, Blaníků a Hitrádií v našem zasviněném éteru.
  • 29. 10. 2008 23:32

    bez přezdívky
    V mnoha věcech se shodneme. Také jsem posluchačem Beatu a tuto stanici slyším asi nejčastěji a mám ji velmi rád. Mohu ji totiž poslouchat z FM. Ta u nás již dva roky je. Doufám, že brzy dostanou šestnáctý vysílač a rozšíří se do další oblasti. Dávám ji na třetí místo stanic v ČR. Wave dávám na druhé a mohu ho poslouchat z DVB-S nebo netu a RADIO 1 dávám na první a mohu ho poslouchat pouze z netu. Ale i Beat je přece stanicí úzce specializovanou. A na víc soukromou. Samozřejmě pokud by mělo RADIO 1 15 vysílačů včetně jednoho u nás, přiznávám, že bych se Wave asi nezabýval. Jenže to je právě ten problém. Beat hraje Classic Rock, což je styl který najde dost posluchačů po celém ČR. RADIO 1 je Alternativní a bojí se opustit prahu, že by už dost posluchačů nenašlo, bojí se i tak velkého města jako je Brno. Myslí si, že by se jim to nevyplatilo a drží se pouze v Praze. Tak v této situaci, protože samozřejmě po Radiu 1 tedy nějaké alternativní stanici touží někteří lidé i v Ostravě, Pardubicích, Budějovicích, Liberci, Domažlicích a kdekoli jinde. Tak po té nastoupila ta funkce ČRo a zřídili takovou stanice za koncesionářské poplatky.Samozřejmě lze diskutovat o jejich programu, ale ne v této rozjitřené atmosféře, kdy je osočují z propagace fašismu, kouření marijuany a označují je veřejně jako nežádoucí a ještě od tohoto neustoupili.
  • 30. 10. 2008 11:30

    bez přezdívky
    Je a nejen ve veřejnoprávním rozhlase. Jen škoda, že takováto diskuze nebyla kolem Radia Limonádový Joe nebo Prestonu, to jsou rovněž lahůdkové kauzy, kde právo trpí.
  • 30. 10. 2008 7:16

    bez přezdívky
    Abych řekl pravdu nemám tušení, co všechno nám řekne digitál nebo, co vše se dozvíme o digitálu. Já zatím používám DVB-S doma, net doma a v práci a i DVB-T, ale ne doma, kde ho opravdu nemám, ale na chalupě, kde signál už je. O tomto by jste si pohovořil více s nickem Rysem, známým to propagátorem například DRM. Viz i hned prví příspěvek v této diskusi.

    Já osobně tak nějak intuitivně nebo citově nežli technicky si říkám, že ještě nepadlo poslední slovo kolem netu. Vycházím z několika faktů. První je ten, že ještě nedávno jsme všichni byli na nějaké příšerné telefonní rychlosti, nyní máme ADSL 2 nebo Wi-Fi.

    Někdo tady nedávno popsal, jak bude řešit situaci kolem Wave v autě. Hovořil o tom, že přes mobil nebo co, to přijme do PDA a z toho to nacpe do zesilovače/autorádia/ v autě. Tato myšlenka mne zaujala a zvláště koresponduje s mojí představou pokrytí a příjmu internetu, který mohou třeba do 5 let dostat nějak podobně +/- i při 100km/hod rychlosti auta na všechny dálnice a hlavní tahy.

    Pokud by tomu tak bylo, mohlo by tomu po té být tak, že si na centrální počítač v autě chytím jakou stanici si zamanu a celé FM z jejich hrůzami mi bude maximálně pro smích.

    Je otázkou jestli tomu tak bude. Pokud někdy nějak podobně ano, tak budu moci poslouchat i v autě nejen R1,které je pouze v jiném městě, ale jakoukoli existující digitální stanici, tedy takovou, která je alespoň na netu.
  • 30. 10. 2008 18:56

    bez přezdívky
    Tak jako vice specializovane veci nekoupite v hypermarketu, tak holt FM prostor a prostredky nas, koncesionaru, jsou omezene a nestaci na uspokojeni kazde mensinove potreby. Me to prijde tedy zcela normalni.
    Ohledne bolsevickeho teroru - no, budte rad ze ten internet a satelit mate. Mozna by za bolsevika prvni nebylo (nebo bylo v podobe co zname z Ciny kde odstrihnout kdykoli cokoli nepohodlneho neni problem) a druhe by mozna bylo leda v Tuzexu za hodne bonu.
  • 30. 10. 2008 23:20

    bez přezdívky
    No to ja vam reknu proc tu musite mit na Fm 3 stanice s normalizacnim popem - protoze to lidi POSLOUCHAJI! At se vam to libi nebo ne.
    60 - 80 stanic? Jo to je sice pravda, ale kolik je zachytitelnych v jenom miste? 60 - 80 asi ne. Az bude, bude fyzicky misto i pro kazdou alternativu (coz jeste neznamena ze se uzivi). A stanicim co hrajou akternativu nekdo jde po krku? Radiu 1 jde nekdo po krku? Radio Wave holt vzniklo takrka partizansky a pripomina takovou velkou party za verejne penize. A to se proste kazdemu libit nemusi.
  • 30. 10. 2008 7:56

    bez přezdívky
    S Rysem na toto téma je opravdu co si povědět, co se týká příjmu i vysílání, ví toho hodně a je velký propagátor všech druhů digi rozhlasu - DAB i DRM. Co se časem rozvine je otázka, ale s tím mobilním příjmem přes net opravdu nevím, při hladovosti našich operátorů by to bylo asi poměrně drahé. Takže uvidíme, co přinese blízká i vzdálenější budoucnost za technické novinky. Zatím určitě zájem o DAB i DRM u nás limituje cena zařízení a hlavně, že mimo nějakých zkoušek se u nás nevysílá ani v jednom z těchto formátů trvale. Navíc snad každý má doma nějaký přijímař s FM a co ho tedy nutí ke koupi drahého speciálu. Sice v DABu je možný vícekanálový přenos, ale když vidíte, na co lidi poslouchají... Ale to jsme se již zcela odvrátili od Wave.
  • 31. 10. 2008 10:02

    bez přezdívky
    Ale no tak, pane demagogu. Radiu 1 po krku nikdo nesel, po krku sli Radiu Stalin, kdyz na to prijde.
    Vzhledem k tomu, ze se jednalo o piratske vysilani bez licence, dopadli by stejne i kdyby hrali dechovku a i kdyby to by kdekoli v civilizovanem svete.
  • 31. 10. 2008 10:06

    bez přezdívky
    To ze urednik rozhodl jeste neznamena ze jim i plati provoz, ze. Ale jinak by se mi libilo, kdyby se o licence a frekvence proste soutezilo v drazbe ci obalkovou metodou.
    Pak by kazdy alternativec mohl dokazat co v nem je...
  • 30. 10. 2008 17:40

    bez přezdívky
    Jistě každý má jiný vkus a má na to právo ho mít jiný. O tom se s vámi nehodlám přít, ale vy nějak nemůžete stále pochoopit, že ta rádia nejsou použitelná a že zde žijeme v terroru jednoho, dvou stylů. Který naprosto nepochopitelně pokračuje i 19 let po tzv. revoluci. ( Jinak nechápu, co do toho motáte nějaké zapojování, to snad zvládne každý pokud už není zrovna senilní, případně mu to udělají děti nebo vnuci nebo někdo, o to tady nejde) Tady se bavíme o kultuře, respektive o mediální kultuře. Tak a nyní vám řeknu k tomu tohle. Před chvílí jsem dokončil aktualizaci a nastavování přehrávačů v PC. V této chvíli poslouchám Ethno Rádio. Takže spočítáno. Sečteno. Celkem existuje 15 českých rozhlasových stanic, které jsou mému sluchu a mému vkusu milé. Tedy mohu je poslouchat bez obav, s chutí a v pohodě. Těchto 15 zmíněných, pouští svoje vysílání na netu a je možné je slyšet tedy z internetu. Situace se ale dramaticky změní pokud použijí satelitní přijímač, tam jsou pouze 3 ( Wave, Leonardo, Vltava). Pokud použiji FM, je to ještě horší, budou pouze 2 ( Beat a Vltava.) Musím tedy chtě nechtě používat internet. To se vám zdá normální ? Mně ne. Obyčejný pokračující bolševický terrrror !!! Tak a nyní mi chtějí ještě k tomu jednu zničit. Takže jich zbude na netu 14, na satelitu 2 a na FM také 2. Opravdu skvělé. Ovšem vám se to líbí a vám to zřejmě vyhovuje. Takže asi to chcete aby to bylo stejné jako když jsme chytali v roce 1973 Luxembourg. Dobrá, no, problem. Zakažte všechny české stanice, které nehrajou ty vaše Gotty a Vondráčkové rovnou. Anglických, německých, italských, francouzských, španělských stanic mám dost, můžu si klidně pustit třeba Chorvaty HRT2 se skvělým Blues nebo Bulhary Z-Rock... Cokoli. Jen mi potom netvrďte, že jsme normální stát a že tu nevládne komunistická mediální totalita. Tedy co se týče rozhlasu. Pozor ! U TV je to jiné, tam je to za peníze a jaksi nikdo kvalitnější kanály jako Viasat History a National Geographic atd. neruší. Ovšem rozhlas je neplacený a tak podléhá všelijakým komisím a diktátorům, kteří si s ním dělají, co chtějí. Ovšem vám se to líbí. Proč ne. Já si se přizpůsobím. Já si ty Němce nebo Anglány klidně naladím jsem na to zvyklý. Musel jsem to dělat půl života. Ovšem potom po mně nikdo nemůže chtít abych šel třeba k volbám a dával hlas ODS, to je snad pochopitelné, že ? Takže zdravím komunistickou budoucnost, to bude síla, to snad abych už se šel podívat jestli mám ještě platný pas.
  • 2. 11. 2008 9:49

    kubisek78
    Ježiš jaká pořád odbornost? Vždyť v těchhle "mediálních" radách sedí samí vysloužilí aparátčíci a podobná svoloč, která se jmenováním do rady získala automaticky patent na rozum.
    Já jsem se třeba nikdy neztotožnil s názory pana Štěpána Kotrby, ale jeho působení v radě ČRo bylo asi nejlepší období, protože tam čeřil stojaté vody.
  • 2. 11. 2008 11:20

    bez přezdívky
    Tady jste ještě zapomněl na jednu důležitou věc. Totiž že Wave mělo status regionální stanice. Tedy vysílalo v Praze, co by stanice regionální. A i když samozřejmě patřičné zpravodajské informace z regionu dodávalo, osobně jsem je tam slyšel, tak první útok proti němu byl veden z té strany, že nenaplňuje poslání regionální stanice. ( Což asi podle rady ČRo znamená hrát dechovku důchodcům nebo co.)V každém případě tímto způsobem bylo zdůvodněno jeho vysílání na FM, takže není pravda, že tam nemělo, co dělat.
  • 31. 10. 2008 7:34

    bez přezdívky
    Jinak nenápadně směšujete dva údaje. Normalizačních stanic působí v této chvíli na území ČR několik desítek. Pokud tedy vezmeme v úvahu jedno nějaké venkovské místo, dejme tomu, že celkový počet dostupných stanic bude 15-20/+/-/. Z toho konkrétně u nás to je 5 stanic ČRo, 1 náboženská, 1 rocková, a zbývá 8 ty lze rozdělit na normalizační, soudobý pop a kombinaci obou. Tak mi netvrďte, že to není přehnáné a že těch 8 lidi chtějí. Ostatně se můžete podívat na jejich poslechovost a je zcela u spodního okraje tabulky daleko za poslechovostí rádia Wave. Ale jsou tam a musí otravovat lidi. Protože úředník z RRTV rozhodl, že tam budou. Pro ilustraci takové Wave mělo WR 38, takové Hey Sever ho má 20. Tak si myslím, že by se dalo těch 5 stanic ČRo využít v tomto případě smyslplněji. Vám se nelíbí Wave za veřejné peníze a najděte mi ve státě jednu osobu pod 25 let komu se za veřejné peníze a ještě ze zákona líbí ty otřesné ČRo 5 ? A obávám se , že stojí více než několik takových Wave.
  • 1. 11. 2008 16:31

    bez přezdívky
    Teď jsem si zrovna našel Wave v encyklopedii a píší tam o něm tohle:

    ,,reportáže i specializované magazíny, večer převážně talk show a žánrové pořady např. o hip-hopu, hardcoru, ska, dubu, reggae, kytarové i taneční hudbě, world music a dalších stylech"

    Docela zajímavě tento fakt, protože tomu tak je. Kontrastuje s tím, co tady mnozí tvrdí, že je monotématické a pouze pro někoho. Zajímavé je, že taková Praha nebo vůbec Radiožurnál, který snad nemá jediný odborný hudební pořad, jim monotématické a jen pro někoho, nepřijdou. To je opravdu hodně zajímavé.
    Také je dost zvláštní, že tu někteří uvedli, že nemají čas a chuť vyhledávat na Wave zrovna ten pořad, co by se jim líbil, ale vyhledávat na Praze ho asi čas mají. To je doopravdy zvláštní.

    Vtipné jsou další poznatky. Jedni operují s tím, že ho nikdo neposlouchá a že má málo posluchačů. Ovšem ono není na FM, že ? Bylo by zajímavé vědět kolik by mělo posluchačů, když by mělo vysílače Prahy nebo Radiožurnálu. Jedněm se zdá zbytečné protože nechtějí na zahradu při sekání trávy tahat computer nebo STB či co, takže by nejraději zrušili všechny digi stanice. Druzí naopak tvrdí, že se vlastně vůbec nic neděje a že kdo chce si ho může pouště právě z toho STB, netu atd. Ale kritizují ho všichni. Opravdu zajímavé.

    No tak, jak říkáš počkáme si na tu Pionýrskou vlašťovku, co z něj udělají na přání puritánského lidu, či koho... Ale, že my jim platíme ty jejich Radiožurnály, Prahy a hlavně ČRo 5, které si nikdy nepustíme, to jim zřejmě nevadí...
  • 1. 11. 2008 22:26

    bez přezdívky
    To sice vidím, ale v tom vám nikterak nepomůžu. Řekněme to asi takhle i když nevím na kolik to bude přesné. Za ČSSR jediný pořad, který hrál dobrou hudbu se jmenoval Větrník a byl na stanici Vltava. Nic jiného tak kvalitního o hudbě neexistovalo. Sice byly ještě i jiné jako Rytmus, též na Vltavě a Toulky za písničkou na Praze, ale to už bylo slabší. Později byl Větrník rozdělen na Větrník a Radioportu. I tu bylo možné ještě poslouchat. Později vzniklo rádio E+M což byla skvělá stanice. Zejména třeba pořady pana Caffourka. Pak přestalo existovat. Nějaké pořady byly na Radiožurnálu. Dokonce i o Rock and Rollu a dokonce i o Heavy Metalu. Jenže potom z něj udělali pouze zpravodajskou stanici. Tehdy došlo asi tak k nejhorší situaci, co existovala a možné bylo poslouchat pouze Vltavu s Čajovnou, Hudbou na pomezí s Petrem Dorůžkou a Světem jiné hudby se Zdeńkem Slabým atd. Později vzniká Wave a Leonardo. Na Leonardu se opět objevuje Petr Dorůžka s pořadem Nota Bene, na Wave se objevuje pan Pavel Klusák, který býval na Praze atd. Letos v lednu dojde zásadně k poškození Radiožurnálu, jeho hudba je přiblížena privátním stanicím jako Impuls a Frekvence 1. Výběr je značně, žekněme desetinásobně zúžen. Takže pokud tam bylo možné slyšet ke zpravodajství Zappu, nyní již to možné není. Do teď se nikterak zásadně neprofilují ČRo 5. Některé z nich dobré pořady mají. Je mi znám třeba Olomouc. Některé nemají vůbec nic. Ani jeden. Na Wave jsou soustředěny nejzajímavější hudební pořady ČRo. Osobně jsem ho zachytil na autorádiu až ve Šluknovském výběžku. Šlo minimálně přes 3 kraje. K 31.8.2008 je vyhnáno z FM. Následně se začíná hovořit o ořezání jeho programu. To nesmí mít ČRo kvalitní hudební pořady ? Pokud má ČRo strukturu zhruba jako BBC, což má, je to podle nich dělané. Měly by takové pořady zcela logicky být na Radiožurnálu. Jenže tam se zabydlelo zpravodajství. Zpravodajství být musí a není ho kam přesunout. Česko zatím není schopno Radiožurnál nahradit. Radiožurnál letos v lednu zopakoval chybu Bayern 3. Které zlikvidovalo skvělé hudební pořady v honbě za posluchači aby se přiblížilo Antenne Bayern. V dnešní době se těžce vrací zpět. Tedy opět vznikají. Najednou se vydá prohlášení, že veřejnoprávní Bavorsko se má lišit od privátního Bavorska. Radiožurnál sice hudební pořady už v této době neměl, ale přece jen měl určitý rozsah výběru, který byl zdevastován. Vzníka D-Dur aby posluchači vážné hudby nebyli tak krácení, když se musí na Vltavě dělit s alternativou, jazzem, world music, blues a nevím ještě čím. Hovoří se o tom, že by bylo dobré všechny tyto věci soustředit z Vltavy na Wave aby to bylo na jedné hromadě a člověk nemusel přepínat kanály. Jenže najednou je Wave na FM vypnuto a následně se mu má začít likvidovat program. Tak se zase hovoří o tom, že ještě, že to ostatní zůstalo na Vltavě, čímž to zůstane pro koncesionáře zachováno. Ze zákona musí existovat ČRo 5 ale vůbec nejsou schopny oslovit posluchače a předvádí vyplňování času pořady typu burza práce. Atd. Prostě je opravdu zajímavé, když se vždy jde po tom, co ČRo má nejzajímavějšího. A jak už jsem uvedl porovnejte si vysílání BBC 1 s Radiožurnálem a BBC 2 s Prahou. Zvláště u těch dvojek je to ještě zajímavější, nežli u těch jedniček. Je sice známo, že ČRo 2 Praha dávno nevyhovuje, tedy se nějak zasekla v čase. Ale zároveň se na ní každý bojí šáhnout a tak se raději vyrobí jeji omlazené a modernější dvojče. Tedy Leonardo. Nemá to asi ČRo lehké. Zvláště s takovouto radou ČRo, ne.
  • 1. 11. 2008 23:26

    bez přezdívky
    Český rozhlas Rádio Česko vysílá na FM ve větších městech na vysílačích BBC. Samozřejmě rada ČRo jde i po něm. První útoky od p.D.Jaklové už byly zaznamenány, dokonce si nejsem jist, ale myslím, že se o nich psalo již i zde na tomto serveru

    Český rozhlas 2 Regina Praha neexistuje.
    Existují Český rozhlas 2 Praha, což je druhý okruh Českého rozhlasu.
    A existuje Český rozhlas 5 Regina, což patří do pátého okruhu Českého rozhlasu mezi tzv. regionální stanice. A je to tedy regionální stanic pro Prahu.

    Český rozhlas Leonardo nemá nic společného s ČRo 3 Vltava, vyjma toho, že tam třeba je onen pořad p.Dorůžky. Jde o takovou Prahu pro mladší nebo o modernější Prahu. Použit byl i termín nesestříhaná Praha.

    Bohužel byla doba, kdy ČRo 3 Vltava byla jediným řešením nějakého poslechu, je možné, že tato doba přijde znovu. Mně to samozřejmě nevadí dokud tam tyto věci budou. Ale bylo už i období, že tam nebyly a stanice Vltava hrála pouze hudbu vážnou. Naštěstí toto období trvalo jen velmi krátce. Na druhou stranu, ale stanice Vltava byla vždy vnímána jako stanice pro vážnou hudbu a nebyla nikdy oficiálně prohlášena za stanici alternativní i když takovou minimálně na půl stále je. Osobně bych byl proto aby Vltava mohla být posluchačům vážné hudby, rozhlasových her, opery apod. věcí v plném rozsahu vrácena. A alternativní věci byly tam kam patří tedy, stanice jako bylo E+M nebo jako je Wave.

    Jenže pokud chtějí Wave zničit a udělat z něj nějaký maistreamový kolovrátek, tak tam musí tyto věci buď hostovat nevhodně na Vltavě dál anebo nebýt vysílány ČRo vůbec. Což potom opravdu se asi vyplatí odhlásit ČRo protože v tom okamžiku mi bude zcela k ničemu.

    Wave samozřejmě bez problémů obstojí pokud přestane být obtěžováno. Samozřejmě že neobstojí pokud se stane další Evropou 2 kořeněnou pionýrskými vlašťovkami.
  • 2. 11. 2008 9:30

    bez přezdívky
    Toto se stalo před 2 měsíci(volně kráceno), cituji:

    3.9.2008

    ,,Radní si z neznalosti uřízli ostudu, obvinili rozhlas"

    ,,Spodoba znělosti málem připravila zpravodajskou stanici Českého rozhlasu Radiožurnál o dobrou pověst.Vinou této fonetické vlastnosti češtiny totiž Rada pro rozhlasové a televizní vysílání rozhodla, že Radiožurnál porušil zákon, protože údajně podporoval antisemitské předsudky."

    ,,Šéfredaktor Radiožurnálu Alexandr Pícha má celou věc za úsměvnou. "To nemá s Židy vůbec nic společného. Gites je francouzský systém pronajímání domů nebo jejich částí, nejčastěji na týden," vysvětluje."

    ,,Pro stanici má rozhodnutí jen charakter upozornění, žádné finační sankce nebo jiné tresty z něj neplynou."

    můj komentář:

    Ovšem v tomto případě se o ,,vyvrhelech, kteří nejsou budoucností národa" nehovoří a ani se nehovoří o programových změnách. / I když by určitě byly třeba a Radiožurnál zůstal po lednových zásazích, rozstavěný, na půl cesty.../

    Je to, ale důkaz odbornosti RRTV asi stejně mizerné, jako odbornosti Rady ČRo.
  • 2. 11. 2008 9:54

    bez přezdívky
    S prominutím sem dám tři odkazy, ale on to stejně nepochopí,
    protože se mu to snaží vysvětlit jinde už déle, jak půl roku.

    Tohle je stanice PRAHA ČRo 2

    http://www.rozhlas.cz/praha/portal

    Tohle je stanice REGINA ČRo 5

    http://www.rozhlas.cz/regina/portal/

    Tohle je stanice Česko

    http://www.rozhlas.cz/radio_cesko/portal

    PS: v DAB+ bude místa dost. A na netu je už teď místa dost.
    Sečti si veřejnoprávní stanice v NSR nebo třeba Británii.

    O variantě dát Wave na FM vysílače BBC místo Rádia Česko se nějakou dobu opravdu spekulativně hovořilo.

    V ostatních případech jde o soukromé subjekty (ještě mimo Radio 1, které patří společnosti Radio Investmens), dávno neexistujících, takže hovořit o nich dnes, je naprosto bezpředmětné.
  • 29. 10. 2008 13:00

    v b
    Doufame, ze kvuli jmenu naseho projektu Das Ende neskoncime nekde za Uralem, pri tolerantni politice CSSD v lepsim pripade v Jachymove. Jsme totiz stejne verni fasiste jako Primal Scream. www.bandzone.cz/dasende

    Freiheit!
  • 29. 10. 2008 21:57

    bez přezdívky
    To máte bohužel naprostou pravdu vím o tom, taky jsme tam už spolu párkrát hodili řeč pokud si vzpomínám. Zrovna teď se tam v jednom z posledních příspěvků vzpomíná ještě na bývalého šéfa toho serveru. Já jsem to komentoval tak, že oni nejsou Media Bohemia schopni ani po stránce rádií. V podstatě ( a Wave ještě stále vysílá ) a protože se o personál normálně nezajímám, tak až dnes jsem zjistil nebo spíše se náhodou dozvěděl ( nehledal jsem to ) že ten pán, co vystoupil na podporu Wave je ze stanice Leonardo, což je další z těch velmi dobrých ČRo. Takže tím chci říci, že přes všechny průsery ČRo, tedy nedávné negativní změny na RŽ, Medka, radu ČRO je to stále kvalitní instituce, která je schopna něco dát, ve svém vysílání. / Tedy ani ne tak instituce, ono se dost často píše o molochu a starých strukturách etc. viz a současné causa/, ale spíše o lidech, stále nezapomenu na p.Dorůžku nebo p.Slabého, p.Klusáka, p. Jirku Černého. A i ty, co vyhrabali na Wave a já nevím, kde je vyhrabali, najednou měli a oni velice rychle, do dvou let dokázali, že umí, hodně umí, úplně neznámá jména najednou získala strašně dobrý zvuk a dobrý dojem. Takže ČRo prostě má takové lidi, jen ta byrokracie jim hazí klacky pod nohy, místo toho aby je vytáhla dál a výš, ale mají je. Jsou schopni je postavit, když mají úředníci světlou chvilku. Takže ČRo ještě není mrtvé. Dále hodnotím vysoko stanice Radio Investmens tedy R1, Beat, CR, Spin. O proti tomu Média Bohemia hodnotím velmi negativně. Nedávno jsem slyšel tzv. Hitrádio Crystal, byl jsem zděšen tou kulturou a tím amaterismem. Nevím jak jim půjdou jejich tzv. Rock Radia, která se mají spustit co nejdříve. Ale domnívám se, že na Beat, Rock Zone, Hey poctivý rock mít prostě nebudou.

    Tak jen tolik k této firmě a k tomu jejich serveru.
  • 29. 10. 2008 22:12

    bez přezdívky
    Dobrá beru na vědomí. Bývá standardním zavedeným zvykem na daném webu, kde člověk hostuje se o jiných webech nezmińovat ani na ně nedávat odkazy, nic méně šlo o odbočku v souvislosti se situací českého rádiového vysílání, tedy doplnění informací. ČRo není izolován a vše je propojeno navzájem. Tedy i Štěpánova poznámka má v podstatě souvislost s Wave už tím, že Wave je v DVB-T. Takže na tohle právě může ČRo dojet, protože se mi zdá, že si opravdu plně neuvědomují, že pokud Wave zničí posluchači prostě přejdou jinam. Stačí si na netu zadat vyhledávat zahraniční alternativní stanice.
  • 29. 10. 2008 22:23

    bez přezdívky
    Přesně tak, před přeinstalací, kterou jsem prováděl v pátek, jsem jich měl v paměti přehrávače 555. V této chvíli mám zatím uložené pouze Wave a Radio 1. Nic méně si to brzy zase doplním.
  • 29. 10. 2008 22:23

    bez přezdívky
    Ale pane, vidím značnou netoleranci k názorům druhých. Kdo vám dává oprávnění vystavovat vaše názory za jediné správné? Jako plátce koncesionářských poplatků vidím, že ČR by měl více prostoru věnovat stylům jako rock, country atd. Proč zrovna jen styly, co hrálo Wave, které absolutní většině posluchačů ČR nic neříká? ČRo vysílá na základě stanovených prčavidel, které musí dodržovat i ČRo 4. Pokud tak tomu není, tj. např. se jedná o vysílání, které se má šířit pouze digitálním způsobem, nemá v analogovém vysílání co dělat. S tím nikdo nic nenadělá, dmemokracie není o tom, že si každý může dělat co chce. Naopak, pro vše mají platit určitá pravidla a tyto se musí dodržovat. To, že si spousta lidí myslí, že nikoliv, přináší tento bordel, který kolem nás vládne. Demokracie není demagogie, ale v první řadě právě dodržování stanovených pravidel. Dokavad to naše společnost nepochopí, budeme neustále poslouchat tyto nesmyslné výpady. Na druhou stranu pokud si někdo něco špatně přeloží, zaslouží nakopat. V tom souhlasím.
  • 29. 10. 2008 23:09

    bez přezdívky
    Nevím jak dlouho máte vy satelitní přijímač propojený s domácím centrálním audiem, já už z doby, kdy ještě bylo vysílání analogové a PC tak mám propojené také, ale pletete si jablka a hrušky, takže si přečtěte moji odpověď na jiném místě v této diskusi. Mimochodem tam kde bydlím žádné DVB-T není i když se dá očekávat, že bude cca do dvou let, ovšem samozřejmě STB sat propojené mám. Ale ještě mi řekněte, jak mám použít STB v automobilu ? To budu muset počkat na ten DAB, že ?
  • 29. 10. 2008 22:49

    bez přezdívky
    Mýlíte se ve dvou věcech. Za prvé v této diskusi, tedy na místě, kde odpovídáte. Na to na co odpovídáte, tak tam jde opravdu o SPAM. Za tím si stojím a stát budu. Když by tato věta byla psána i s tím nadpisem, tak, jak je. Ani si jí nevšimnu. Opačný názor být může. Žádný problém. Ale kopírování téhož půl roku na všechny možné serrvery je SPAM. Nehledě na to, že to postrádá smysl, protože dotyčné dvě stanice z hrobu již nikdo nevyhrabe.

    Dále se zdá, že neznáte rádio Wave. Uvedl jsem, že zaplňovalo mezeru v mnoha věcech. Dobře několik základních otázek. Patří třeba Nick Cave do rocku ? Asi ano, že ? Patří tam Patti Smith nebo David Bowie ? Asi ano, že ? Hraje Radiožurnál nebo Praha Patti Smith ? Asi ne, že ?

    Takže nechci vás urazit, ale napřed si to vysílání pusťte a pak ho kritizujte.
    Když by Wave ignorovalo Rock nejsem si jist zda bych ho poslouchal. Takže naopak Vás s dovolením upozorňuji, že tam zazněli rockové lahůdky !!!

    Dále si Vás dovoluji upozornit, že jsem tam slyšel i naprosto skvělé country. Tedy provedení bylo jako kuriozita od kapely která se country normálně nezabývá, ale udělali to skvěle a moc se mi to líbilo.

    Dále si Vás dovoluji upozornit, že Wave má specializovaný pořad o Punku, Hard Core apod. Což jsou velmi žádané rockové škatulky.

    Dále si Vás dovoluji upozornit, že Wave má pořad o World Music, tedy jde o etnickou hudbu, určitým způsobem by to šlo přirovnat k hudbě lidové tedy folklóŕu a to všech možných národů na zemi...

    Je nutné abych pokračoval ...?

    Další část se týká zákonů, které jsou tak zastaralé, že strácí smysl... Dle zákona známe stanice regionální a stanice celoplošné. Žádná škatulka stanice digitální neexistuje. Už pojmenování ČRo 4 tedy nikoli jako Leonardo, D-Dur apod. Znamená to, že je to na stejné úrovni jako ČRo 1, ČRo 2, ČRo 3, ČRo 5, ČRo 6, ČRo 7. Jen to jaksi nemá frekvence, protože nejsou. Budou až se vypnou televize v analogu a zavede se DAB.

    Je otázkou zda ho nechtějí preventivně zlikvidovat právě proto, než se to stane.

    K poslední části. Ano to byla moje úplně první reakce, kdy jsem uvedl, že doufám, že tomu chlapovi seberou minimálně roční prémie.

    Ovšem hrát to v této chvíli do outu s tím, že se jen tak něco špatně přeložilo...

    Tak o tom to rozhodně není. Už ne. To by totiž nesměli s tím špatným překladem takhle rychle vyrukovat a udělat z toho aféru, co z toho udělali...
    Ke špatnému překladu zajisté dojít může, nejsme neomylní, to se prostě stane..
    Ale skočit po tom, jak slepice po flusu, rozdmýchat tady nenávist vůči Wave a celé mladé generaci, která dneska vypadá jak Británie v roce 1977 za doby Sex Pistols s nápisy NO FUTURE. Tak to už je trochu o něčem jiném, že ?
  • 30. 10. 2008 0:16

    bez přezdívky
    Ještě dodatek. Jako urban záležitost bych si dovedl představit dvě věci. tedy nikoli normální komerční subjekt. Ale buď takové nějaké radniční radio, něco jako jsou www města nebo obecní rozhlas. A v druhém případě jako ochotnické rádio, tedy v obou případech by šlo o nezisklovou záležitost. Ano to by se potom mohlo nazývát městským rádiem. Ale městské rádio komerční to se mi nelíbí. R1 je alternativní stanice jako je beat classic rocková stanice a mělo by se pokusit v jiných městech. Samozřejmě to RRTV to je další problém. A taky ČTÚ viz nedávný nepodařený pokus CR o Plzeň a České Budějovice.
  • 29. 10. 2008 22:58

    bez přezdívky
    Vy si zase s dovolením pletete čas. O likvidaci Wave na FM šlo do 31.8.2008 Tam už prostě není a nebude. O to vůbec nejde. Je na satelitu Astra, je v DVB-T tam, kde běží, je v kabelovkách, je v IPTV Telefonica O2 a v Praze je dokonce v DAB+ a je na netu a to snad ve všech formátech včetně ogg atd. O to tady dnes tedy už opravdu nejde. Tady jde o to, že ČRo prohlásilo, ža to vysílání, co má není vhodné a že by mělo hrát cca jako Evropa 2, pokud vám to tedy mám přeložit z té jejich pseudo mluvy. A s poslední variantou, kterou přišli viz. článek, tak ta je o tom, že tam asi budou číst pohádky pro děti nebo učit násobilku či co já vím co, možná, jak pěstovat kytky. Ale už tam nebude ta skvělá hudba, co tam nyní je. A o to jde nyní v této aféře. Pochopil jste ? Nyní se jedná o zničení současného programu.
  • 29. 10. 2008 23:19

    bez přezdívky
    To si vzpomínáte správně, také proběhl tehdy pokus o jeho likvidaci, naštěstí se do toho tehdy vložil osobně pan pezident Havel a podařilo se ho zachránit. S tím líbí - nelíbí postupuji cca shodně. Wave mám v opačné kolonce, ale na tom nezáleží, každý může mít jiný vkus. Ale nedomnívám se, že povinností ČRo je mít co nejvíce posluchačů. Respektive nejvíce posluchačů má v tomto státě IPMULS po té EVROPA 2 po té FREKVENCE 1. Chcete snad aby všechny stanice ČRo začali vysílat jako tyto 3 zmíněné subjekty ? Technicky to určitě není problém a myslím si, že by ti zvládli z fleku do týdne. Ale ČRo jak správně říkáte platí koncesionáři a je veřejnoprávním médiem. Mělo by si tedy hledět a všímat především menšin a o tom by především mělo být jejich vysílání. Což se v tomto případě děje a ČRo tak plní své poslání za účelem kterého existuje. Pokud od něj ustoupí mohou ho rovnou zrušit a celé privatizovat, protože tím by ztratilo svůj smysl a důvod k existenci.
  • 30. 10. 2008 0:05

    bez přezdívky
    To je zase několik věcí současně.

    1)Já vím tzv. urban rádio, ale to je nesmysl, tedy nemyslím jako, že by byl nesmysl, co jsi napsal, to je samozřejmě 100% přesné popsání stavu, takto jich existuje více, Rock Zone, DJ Radio atd. Ale myslím tím to, že žádné urban, já prostě neuznávám.. Tuším, že blbé LA má asi tolik obyvatel, co my se Slovenskem dohromady. Tedy jsme tak mrňavý a ještě si po regionech budeme hrát i na urban. Prostě městská info stanice je blbost. On to byl Beat v prapůvodu taky. A nic jim neudělalo a nic se jim nestalo, když k infu o kocertech v pražských klubech ( kde jsem jako vesničan za hoďku) přhodili nějaké to info o tomtéž v Budějovicích, Parbubicích a jinde.

    2) Sat, jistě to je věc, kde mi to dost leze na nervy, bere nás i Slovensko. Stydím se za ČR v tomto směru. Jenže Slováci to používají k vůli horám jako distribuční trasy. Na víc se zdá, že tihle mladší osůbky. Tedy R1, Wave a spol mají velmi kladná vztah k netu, ale dosti nevyjasněný až záporný k satu. Ono je fakt, že jako student na koleji nebo někde v podnájmu tam asi sat anténu nedáš, ale s noťasem se připojíš kdekoli. Takže sice mně se to nelíbí, jako člověku, který znal podstatně dříve sat nežli net. Ale uznávám patřím ke starším a jejich názor je opodstatněný a mají pravdu. A v neposlední řadě je to obrovské zatížení finanční, které by jim nepřineslo nic. Takže je to ekonomický nesmysl. Jinak by ovšem bylo, když by například netové vysílání bylo napáleno vysokými poplatky a satelitní od nich zcela osvobozeno, jako se stalo v USA. Pak by to mohlo situaci zásadně změnit ve prospěch sat.Ale raději ať se nic takového nestane nebo stane, co nejpozději.

    3) Já si to sice v zkrytu duše myslím také zvláště když Brno je známé se svým kladným vztahem k alternativě, ale všichni z Brna i někteří kteří tam nějaké projekty zkusili mě ve všech diskuzích přesvědčují o opaku. Až u mne vyvolali skoro rezervovaný postoj, že na tom může něco být. Nevím to by to muselo R1 vyzkoušet. Beat se taky bál. Nevím čeho. Tam to bylo jasné, přiznivců classic rocku jsou tisíce po celé zemi. Sice příznivců alternativy je taky hodně, ale 100% si jistý, že by to stačilo si nejsem.V tomto případě opravdu sázím spíše na ČRo.
  • 30. 10. 2008 11:50

    bez přezdívky
    To je pravda. Tehdy ještě nebyl tento server, nebylo doma a v práci ADSL apod. Když by tomu tak bylo, zachovalo by se daleko více nahrávek, dokumentace atd. Já třeba nikdy neslyšel brněnské rockově alternativní Hády. Jen jsem o nich vždycky všude četl, co to bylo za skvělou stanici. Pak je sežralo Kiss. Jinak joeradio vypomáhá v této chvíli nejnovější pražské stanici Radiu Ethno.
  • 30. 10. 2008 7:48

    bez přezdívky
    Souhlasím zcela s Vaší první větou. Ano menšinové žánry je přesně to, oč tady běží. Ale o ostatních Vašich větách, již je nutno dlouze a podrobně diskutovat. Já se pokusím nyní o tohle vyjádření. V podstatě jsou mi známé dva základní modely. První model je USA. Kde tedy nic jako veřejnoprávní rádio neexistuje. Vše je privátní. A funguje to. A dobře. Najdete stanice metalové jako classic rockové, jako oldies, jako techno, jako country, jako rap, jako jazz. V pohodě. Jenže tam jsou všelijaké faktory. Ten trh je jinak nastaven. Za prvé mám dojem, že tyto stanice, minimálně do určitého výkonu nebo dosahu jsou osvobozeny od placení obdobným organizacím jako je u nás OSA. Tedy oč by se vysílalo lépe, když by toto u nás nebylo. Takže sice Američané jsou zastánci placení, největšími hlídači autorských práv atd. Ale jejich subjekty jsou osvobozeny nebo to je směšný pakatel. Za tím co u nás je situace taková, že tyto organizace jsou schopny začínající stanici zruinovat. A také mají trochu lidnatější města nežli my. Tedy větší trh pro takovou stanici. Pak máme druhý model, který je mi bližší, tedy model německý, můžeme použít i německo-rakouský. Kdy je silný veřejnoprávní rozhlas, který zajišťuje zcela vše. A privátní stanice se jen tak plácají kolem. A World Music hraje po té třeba WDR. Jenže to by se u nás nesměly frekvence nesmyslně rozdat, kde komu, kdo si řekl. Sečtěte si všechny veřejnoprávní stanice v NSR a sečtěte je u nás. Ale přejdu na jinou zemi a to Británii, porovnejte si BBC a ČRo. Můžete jen v kostce na rychlovku přes net nebo sat. Zjistíte cca následující. Trojky budou téměř shodné. Tedy bude odpovídat BBC 3 i ČRo 3 Vltava. Ale to je jediná shoda. Pokud vezmete BBC 2 zjistíte že hraje v podstatě to, co u nás Beat. Tedy jak daleko od Prahy, že ? Ta se topí bůh ví v čem. Rock na ní defakto neexistuje. Trochu toto image naprovuje Leonardo, to už je BBC 2 značně blíže. Jenže je co ? Ano správně. Digitální. A tak nyní k BBC RADIU 1. Porovnejte si jeho vysílání a pak mi odpovězte na jedinou otázku. Je jeho vysílání blíže ČRo 1 Radiožurnálu nebo ČRo 4 Wave? Odpověď je zcela jednoznačná ČRo 4 Wave. Takže v jakých sračkách se nám to topí Radiožurnál? / Taky mimochodem Medkovina nebo Tachací-Medkovina, žije s ní , ne ? / A ještě, na víc, je k tomu ještě, zavedenou zpravodajskou stanicí, tedy takovou českou obdobou CNN. No a zbývá nám BBC 6 Music. To už je skoro téměř Wave, ale Wave je lepší. Takže asi takhle nějak. Pokud se máme bavit o programu Wave a rekonstruovat ho do jiné podoby nebo tedy rekonstrukci, co by platící koncesionáři připustit. Je třeba udělat překopání celého ČRo. Takto, jak je, je už hodně dlouho neúnosné.
  • 31. 10. 2008 11:20

    bez přezdívky
    To nepopírám, jenže je poněkud divné, že jednou někdo vysílá pirátsky od pomníku, pak zase někdo dává někumu sttus regionální stanice. Nebude to všechno náhodou tím, že se zde trošku rozbujela totalita a že zde některé věci evidentně chybí, třeba ochotnické stanice a vyčlenění okrajových frekvenci pro ně ? Alespoń jedna v každém větším městě ?
  • 30. 10. 2008 19:18

    bez přezdívky
    No vím, že k nějakému sundavání antén nějakými agilními soudruy v Praze došlo, ale pak to vzdali. Jo, Čína to cenzuruje pěkně, zvláště, když je potom pikantně napráská i Google. Nic méně si myslím, že frekvencí se tady rozdalo celkem dost a stanic na nich je někde mezi 60-80, takže aby se věnovaly jen několika stylům mi přijde dost divné. A pokud se objeví jedno, co si dovoluje se lišit a hraje něco jiného tak se na něj všichni vrhnou jak psi na předhozenou kost. Jako opravdu mi přijde dost divné žít půl života ze zahraničního příjmu a druhou půlku z netu. Opravdu mi nikdo nevysvětlí proč tu musím mít na FM 3 stanice s normalizačním českým popem, které hrajou zcela shodně, jako by se psal rok 1977, Husák byl na vrcholu své moci a lidi podepisovali chartu. A druhá půlka hraje soudobý zahraniční pop, který mi celkem nic neříká. A ten zbytek předvádí směs obého. Takže se liší Vltava s vážnou hudbou a jazzem a Beat s Rockem. Vážně nechápu proč jdou po krku Wave, které se liší a dělá něco jiného a tím tedy plní poslání občanům. A nejdou po krku minimálně třetině z těch, co dělají to samé. Tohle mi všechno připadá jako kdyby zloděj kříčel, chyṫte zloděje. Tak oni tu mají pár stylů. Absence folku, absence jazzu, absence techna, absence alternativy, absence oldies atd. atd. A když tedy vznikne stanice, co hraje tu alternativu, tak se na ní sesypou a začnou jí vyčítat, že si dovoluje hrát jeden styl a že hraje alternativu. Není to směšné ? Aṫ si jí vypnou, ale až bude vypnuto těch 60 zcela zbytečných sraček.A vznikne nějakým způsobem normální trh a ne tohle udělování licencí jen vyvoleným. A to si ještě klidně dovolím říci, že jim to nijak neuškodí, protože dalších deset funkčních jim ještě zůstane.Je to možné, že FM už je opravdu naprostý odpad. Už sem nad tím také takto přemýšlel, je to zdarma, že...Tak co by člověk chtěl, může si jít koupit CD aṫ si tam hrají pro komunisty, ti si asi nakradli málo.To je fakt. Nic méně nevím proř by veřejnoprávní médium tedy ČRo mělo snažit se je napodobovat a honit poslechovost a proč nenaplńují své vysílání pro menšiny ? Tedy ještě více se nerozliší jejich stanice, tedy více folku, jazzu a všeho. Popovou věc by vlastně nemuseli na jediné z nich odehrát nikdy ani jednu, protože to dělá těch 60 soukromých non-stop.
  • 1. 11. 2008 23:53

    bez přezdívky
    Český rozhlas 2 se jmenoval.jmenuje Český rozhlas 2 stanice Regina,Praha.Český rozhlas - Radio Česko by mohli zrušit a dát místo něj buď Radio Wave nebo kmitočty nabídnout Radiu 1,Radiu Free.Chybí tady obnož Radia Vox,Radia Zlatá Praha,Radia Alfa.Hudba,7x denně zpravodajství a téma dne,3x týdně rozhovory.
  • 30. 10. 2008 19:41

    bez přezdívky
    No lépe svým způsobem je. Velký zlom je ono ADSL + Wi-Fi. Díky netu mohu poslouchat RADIO 1, což jsem dříve nemohl. Mohu poslouchat i Ethno rádio, které nedávno vzniklo. Přišel k nám na FM Beat. Takže pro mne se to zlepšilo. Už je jich na netu, jak říkám 15 pro mne, českých. Podařilo se i vyrobit Wave. Ted jde o to ho udržet. Jinak já si neztěžuji, jen komentuji situaci. Jsem na to zvyklý. Jak říkám, když nebylo nic v ČSSR, poslouchal jsem na SV Luxembourg. Později na FM Bayern drei atd.Později ze satu Caroline a BBC atd.Mně tím neuškodí, jsem v tomto samostatný od 13 let, tedy zvyklý chytat si co chci ať se to někomu líbí nebo ne. Jen pouze komentuji situaci. Té stanice bude vyloženě škoda.
  • 31. 10. 2008 7:10

    bez přezdívky
    Jistě, že Radiu 1 šli po krku. Nevysílalo k vůli tomu snad půl roku a do dnes se díky tomu vedou spory o zahájení vysílání, protože někde se udává opravdový začátek a někde až ten druhý začátek. Je to důležité z toho důvodu, že s prvním faktickým začátkem je první, zatím co s druhým začátkem, je až za Evropou 2, která pak tvrdí, že byla první. Když by tehdy do problémů kolem rádia, jak už jsem zde uvedl, nezasáhl osobně pan exprezident Havel. Dokázali by ho bývali zlikvidovat. Veškerý majetek byl zabaven policií atd. Ano šli Radiu 1 po krku !!!

    Jo vy máte 6 uší ano ??? Tak to mi pošlete fotografii to jsem ještě neviděl člověka s šesti ušima, na každém páru s jedním normalizačním rádiem.
  • 31. 10. 2008 11:28

    bez přezdívky
    Tento názor jsem už slyšel a celkem ho podporuji. Protože proč se to má dít zastřeně a kolovat řeči o uplatcích a strejčcích a mafiích atd. ať se frekvence normálně a obyčejně draží, raději prosím normální veřejnou dražbou nejlépe v přímém televizním přenosu a bude jasno a bude klid. Jsem jednoznačně pro. Když si to komunisti koupí, tak si to koupí, za své peníze a budu muset držet hubu a nebudu moci říci, že jim to někde potajnu přiděluje proti vůli půl občanů.

    Tohle by bylo dobré řešení pro privátní sektor. Ted zbývá, to kde jsme začali. Ten veřejnoprávní. Já si myslím, že by měl dělat to, co nedělá ten privátní. +/- .
  • 29. 10. 2008 10:38

    bez přezdívky
    On si snad dělá vážně srandu nebo není normální.

    Já ty bláboly kompletně shrnu( všech odpůrců Wave, dohromady):

    Blábol č. 1 - Wave je digitální stanicí a nepatří na FM

    Blábol č,2 - takovou hudbu hrají privátní stanice
    ( Jo ? Které mimo R1 s jednou frekvencí v PHA. )

    Blábol č.3 - Wave propaguje fašismus
    (Na konec se zjišťuje, že někdo neumí překládat.)

    Blábol č.3 - Na Wave se kouří marijuana
    (Jedna paní povídala.)

    Blábol č.4 - Wave by nemělo vysílat v angličtině pokud nemá adukativní charakter

    A nyní zde máme Blábol č.5 - Wave by mělo mít více mluveného slovo a méně hudby.

    Zeptám se pouze, kde potom dostaneme, soudruhu Medku, tu hudbu ?
    Jste členem ODS, ale chováte se jako člen KSČ !
    Taková hudba mimo zmíněnou stanici Wave je v rámci ČRo, již pouze na stanici Vltava, kde je vysílána na úkor posluchačů vážné hudby, kteří z toho žádnou radost nemají. Sice jim byl zřízeno D-Dur, ale to také není na FM.

    Jsem ochoten respektovat váš názor pouze za předpokladu,
    že hudbu, která je hrána na Wave, začne hrát v hojné míře a pravidelně Radiožurnál.
    Nebo, že ji začnou hrát všechny regionální stanice ČRo 5 v rámci pravidelných pořadů o této hudbě. Které se, ale většinou topí v něčem, co je o 30 let zpět. Totéž ostatně platí i o Radiožurnálu nebo Praze.

    Tak kde ji tedy dostaneme, když ne, na Wave ???

    Ale pokud sečteme její veškerý počet, tak Wave a ta troška na Vltavě, je tak akorát.
    Pokud ji chcete omezit, vracíme se do komunismu.
    Tam chcete jít p. Medku ?

    Opravdu ?
    Nemáte plnit náhodou veřejnoprávní poslání ?
    Anebo jste tak naprostý kulturní ignorant, že hodláte vypustit nebo vám nevadí absence ve veřejnoprávním médiu, celých skupin a odvětví hudebních stylů ?
    Wave tuto díru a dluhy, vyplňovalo. Významě. Pokud ho chcete zničit.
    Dejte adekvátní náhradu, jinak táhněte.
    (Třeba ke Grebeníčkovi na shůzi, tomu se vaše názory jednoho stylu a vkusu, budou líbit.)
  • 29. 10. 2008 20:55

    bez přezdívky
    Doporučuji si ho zcela nevšímat Šorf je známý spamer, který neustálým kopírováním této jediné věty o rádiu Vox a rádiu Zlatá Praha ( Alfu přidal později zřejmě pro vylepšení, protože mu došlo, že se na ní vzpomíná v dobrém), zasral celou diskusi o Českém rozhlase na raditv.cz po té veškerou diskusi o Radiožurnálu a přesný název diskuse p.Marka Švába je:Jak dál s českým rozhlasem. A následně zneschopnil server radiotv tak, že se téměř nedá používat. Bohužel ani zavedení registrace nikterak nepomohlo. Vše, co píši, lze dokázat a po trošku práce zjistit a dohledat na zmníněném serveru.
  • 29. 10. 2008 21:53

    Pavel N.
    No, mně to něco připomíná. Dokonce o tom byl natočen film. Že by ostudná historie ČT z roku 2000? Opravdu bych uměle nepřiživoval něco, co neexistuje. Existuje 1 prokazatelně závadný text ve vysílání. Disciplinární trest zaměstnavatele nutno očekávat.
  • 30. 10. 2008 7:58

    bez přezdívky
    A ještě dodatek. V lednu jsme podepisovali petice za Radiožurnál. V říjnu podepisujeme petice za Wave. To už je druhá krize ČRo. Není cosi zhnilého ve státě dánském ?
  • 29. 10. 2008 21:35

    Steve
    No, když už jsme teda u toho webu RadioTV http://www.radiotv.cz/ jo, je to doufám ono? Tak tam mají (měli) tolika chyb v těch jejich textech o DVB-T, že už mě to nebaví tam ani číst. Psali tam blbosti o MUXu1 a o Áčku, prostě mají v tom totální chaoz. Musel jsem jim psát aby to alespon' spravili a neklamali čtenáře. Web stejně nic moc :-(
  • 1. 11. 2008 20:20

    bez přezdívky
    (Ne) Vážený pane Jose Brtníku: Český rozhlas - Radio Česko není digitální ? Je,stejně tak Český rozhlas 1 Radiožurnál,Český rozhlas 2 Regina Praha,Český rozhlas 3 Vltava...Český rozhlas - Radio Leonardo by Rada Rozhlasu měla zrušit,vždyť máte Český rozhlas 3 Vltavu.Sice by se stanice měla s Českým rozhlasem 2 Regina Praha jmenovat v každém kraji jinak,ale takovou zátěž odpojováním si regionální studia nevezmou.Radio Wave ? Ukázal čas.ukáže čas jestli obstojí v úplné digitalizaci.Český rozhlas potřebuje mladýho šéfa,mladou šéfku který,která v radiu nedělal,nedělala.
  • 29. 10. 2008 22:25

    bez přezdívky
    (Ne) Vážený,(Ne) Milý pane Jose Brtníku: Internetové,webové stránky http://www.radiotv.cz jsem nezruinoval,nepoškodil.Poškodil jejich chod Jaroslav Klejna z Plzně.Kopíruje diskusy,názor druhých,který to nenapsali.Já Radio 1,Radio Kiss Hády,Radio Kiss jížní Čechy a občas Radio Impuls,Český rozhlas 1 Radiožurnál,Radio Wave poslouchám.Nikdy jsem nebyl na Psychiatrii,neměl a nemám psychický,duševní problémy.Je rozdíl žít,bydlet v Praze,v Plzni...a na Vysočině kde máte omezenou možnost poslechu zmiňovaných,avizovaných radií Radia 1,Radio Wave.Ano Radio Wave vysílá přes satelit.Vem si satelit na chatu,na zahrádku.Přes internet.Kdo by se s notebookem,s počítačovou sestavou tahal.Konsesionářské poplatky platíme všichni.Zase to sem netahej.Kolik mělo Radio Vox,Radio Zlatá Praha,Radio Alfa posluchačů no ? Nebudu se s tebou hádat Radio Zlatá Praha tady na Ždírecku,Žďársku šla 100 % z Kaňku na 106,60 fm.Radio Blaník jsem chvíli poslouchal,neposlouchám.Poslouchám Radio Beat jak Jihlavský,tak na Kutnohorský frekvenci.Jó a je slušný se za svým názor podepsat.Kdo šel stávkovat ? Jenom měšťáci ? Kolik vám za prezentaci platí ? Vedení Radia 1 kdyby raději expandovali.Vzkaz vedení Radia 1 a Radia FM na Slovensku.Vás taky Radio Wave prezentuje,podporuje ? Nepodporuje,tak se na to vybodněte.Humbuk pro nic,za nic.
  • 30. 10. 2008 19:30

    Steve
    Teda Vy jste ale spisovatel :-))))) Už by byla toho malá knížka :-)

    Nestěžujte si porád, také špatná vlastnost ..... ;-) Bude líp.
  • 29. 10. 2008 19:08

    bez přezdívky
    Zavřít vás všechny do chladku.Děláte humbuk,kvůli nějakému veřejnopravnímu mediu,radiu.Když skončilo Radio Vox,Radio Zlatá Praha,Radio Alfa tak jste neštěkli.
  • 30. 10. 2008 16:55

    Steve
    Panečku, to je tady ale najednou diskuzní kanonáda :-)))) Pan kolega stále nějak nemůže pochopit, že každý má jiný hudební vkus, jinou povahu, jiné uši, jinou povahu. Je zbytečné se tu dohadovat co je nejlepší za českou stanici. Prostě někdo má rád Dechovku, někdo Klasiku - Vážnou hudbu, někdo Rock, někdo Rap, POP, Folk apod. Mě se také např. zrovna nelíbí hudební nápln' rádia Wave a nikomu to neberu. Jinak zapojit STB k externímu zesilovači není problém snad pro nikoho kdo má doma alespon' HiFi. Já to mám také takto propojeno navíc s combem, takže z vobojího může hrát zvuk ven z kvalitní repro soustavy. Pustím si např.Očko ze Satu, koncert Vážné hudby z DVB-T či Rádio ze Satu. No problema ;-) Abych nezapomněl tak i vlastně z PC můžu vyhrávat jako d'ábel :-))) Jinak správně jste řekl o Wave, že má být jen v Digitálním vysílání (bylo pro něj určeno) - nikoliv tedy v analogovém FM. Je tedy chyba už v tom, že jej vůbec kdy pustili do FM. Ted' se asi tlučou do hlavy a uvědomují si konečně, co vlastně tím způsobily. Jj, za chyby se musí pykat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).