Hlavní navigace

Přechodová DVB-T2 síť Českých Radiokomunikací by měla být hotova do března 2018

17. 7. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ PREZENTACE – České Radiokomunikace představily na dnešní tiskové konferenci harmonogram spouštění DVB-T2 vysílačů.

Do konce července chtějí České Radiokomunikace spustit DVB-T2 vysílání v oblasti Pardubic (vysílač Krásné) a Domažlic (Vraní vrch). Do konce roku by to pak mělo být celkem dvanáct nových vysílačů. Do konce letošního roku by přechodová síť 12 měla pokrývat 97,6 procenta obyvatel České republiky a každý měsíc by měly být spuštěny dva nové vysílače.

BRAND24

Z pardubického vysílače Krásné bude přechodová síť o výkonu sto kilowattů vysílat na kanálu 28 a z domažlického Vraního vrchu na kanálu 31 s výkonem deset kilowattů. V srpnu by mělo být zahájeno DVB-T2 vysílání na kanálu 31 z chebské Zelené hory a sušického Svatoboru. 

Podle předběžných termínů by v září měla následovat trutnovská Černá hora a jihomoravský Kojál a v říjnu Lysá hora na Frýdecko-Místecku a Tlustá Hora na Zlínsku. V listopadu by se pak měla dočkat chomutovská Jedlová hora a Praděd v Jeseníkách. Jako poslední se dočkají obyvatelé Ústecka, přijímající signál z Bukové hory, a Mikul z vysílače na Děvíně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).