Hlavní navigace

Pozor na podvodný dopis vymáhající doplatek za televizi, varují Kavčí hory

13. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Tisková mluvčí veřejnoprávního média Alžběta Plívová upozornila, že žádné jednorázové platby za služby České televize neexistují. Od roku 2008 činí měsíční poplatek 135 korun.

Česká televize varuje koncesionáře před podvodným dopisem, který v uplynulých dnech mohla zaznamenat veřejnost. Médium z Kavčích hor upozorňuje, že předmětem zásilky je text upozorňující jeho adresáta na nutnost uhradit jednorázovou platbu ve výši 62 korun. Česká televize varuje všechny příjemce tohoto dopisu před jakoukoli reakcí na něj, upozornila mluvčí Alžběta Plívová s tím, že veškeré informace o úhradě koncesionářských poplatků lze najít na webu https://tvp.ceskatelevize.cz/.

Tipy C

Z ARCHIVU: Česká televize se soustředí při vymáhání koncesionářských poplatků na firmy

Tisková mluvčí veřejnoprávního média upozornila, že žádné jednorázové platby za služby České televize neexistují. Výše televizních poplatků je od roku 2008 neměnná a činí pro jednu domácnost 135 korun měsíčně, doplnila Plívová, podle níž v současné době Kavčí hory připravují trestní oznámení na neznámého pachatele. Dopis totiž obsahuje nejen zmiňovaný text, ale tváří se jako oficiální i díky logu České televize a dalších náležitostí, které by měl obsahovat. Jak může být podvod rozsáhlý, médium neuvedlo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).