Hlavní navigace

Pokuta pro HBO za soulož je výsměchem tomuto placenému kanálu

8. 6. 2013
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Pokud by mělo být HBO souzeno za vulgarity a podobné prohřešky ve vysílání spravedlivě, muselo by být pokutováno neustále

RRTV pokutovala HBO za seriál Californication

Otevřené a vulgární sexuální rozhovory v seriálu Californication přijdou placený kabelový a satelitní kanál HBO na 200 tisíc korun v podobě dvou pokut uložených Radou pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Rozhodnutí Rady z roku 2010 potvrdil Nejvyšší správní soud, k němuž se odvolal provozovatel stanice, společnost HBO Česká republika. Televize odvysílala problematické díly seriálu před 22. hodinou, čímž podle radních ohrozila psychický a mravní vývoj dětí a mladistvých.

Sporné díly seriálu HBO zařadila 9. března 2010 od 21:30 hod. (epizoda s názvem Dogtown) a 16. března 2010 ve stejném čase (díl s názvem Příchody a odchody).„V obou případech bylo uložení pokuty odůvodněno tím, že pořady obsahovaly otevřené sexuální rozhovory ve vulgární rovině a ve formě, která mohla mít negativní dopad na psychický a mravní vývoj dětí. Epizoda Příchody a odchody navíc obsahovala i explicitní sexuální scénu (soulož na umyvadle),“ uvedla předsedkyně RRTVKateřina Kalistová.

Jan Potůček: Soud potvrdil pokutu 200 tisíc korun pro HBO za scénu soulože na umyvadle

První díl třetí série seriálu Impérium: Mafie v Atlantic City je možné si může pustit kdokoliv zdarma on-line po dobu jednoho týdne.
Autor: repro foto HBO GO

HBO nabízí řadu pořadů původní tvorby. Vysílací radu „zaujal“ zrovna seriál Californication.

Vysílací práva pro Premier League získal Slovak Sport

Nejvyšší anglickou fotbalovou soutěž Premier League bude nabízet divákům nová tematická staniceSlovakSport.TV 2, která začne vysílat už příští měsíc. Jde o druhý kanál z rodiny Slovak Sportu. Premier League bude hlavním tahákem tohoto programu.Slovenští, ale i čeští fanoušci se během následujících tří let mohou těšit na přímé přenosy špičkových zápasů Premier League, jelikož práva na vysílání má společnost Slovak Sport,uvedl generální ředitel Slovak SportuRóbert Greguš, který nechtěl pro server DigiZone.cz specifikovat, za jakých podmínek a jakou finanční částku se této stanici práva podařilo získat a porazit tak v boji o ně napříkladNovu Sportnebo Sport TV (Sport 1 aSport 2).

Nejvyšší anglická fotbalová soutěž skvěle zapadá do mozaiky naší programové struktury a bude jedním z hlavních pilířů nové sportovního kanálu. Jak jsme avizovali, chceme konkurovat zahraničním kanálům a tento krok naši snahu jen potvrzuje. Naši diváci si Premier League dlouhodobě velmi cení a hodnocení ji jako nejatraktivnější fotbalovou ligu na světě,konstatoval Greguš. Nová stanice sice zatím ještě nevysílá, ale už v tuto chvíli probíhají intenzivní jednání jak s kabelovými,IPTVtak i satelitnímioperátory. Stanice Slovak Sport.TV 2 už požádala o vydání licence tamního regulátora – Radu pro vysílání a retransmisi (RVR).

Lukáš Polák: Vysílací práva na anglickou Premier League získal Slovak Sport pro svůj nový kanál

Lukáš Polák: Kde vzal Slovak Sport na Premier League? Novou televizi provází řada neznámých

Lukáš Polák: Slovak Sport.TV plánuje zvýšení ceny přenosů na internetu


Foto: Slovak Sport

Róbert Greguš o pozadí fungování televize hovořit nechce.

Na Pardubicku začne vysílat multiplex 4

Nejen ze severu a severovýchodu, ale i jihu budou moci televizní diváci na Pardubicku a Chrudimsku přijímat programy celoplošného televizníhomultiplexu 4, tedyNovu HD,Fandu,Smíchov,Telku aTV Pohoda. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) přidělil operátorovi této sítě, společnosti Digital Broadcasting, nový kmitočet ve Slatiňanech u Chrudimi. Z místního sila situovaného směrem na Chrudim bude multiplex 4 vysílat na kanále 48 maximálním výkonem necelých 20 kW. Vysílač bude umístěn v nadmořské výšce 265 metrů.

K dokrytí Pardubicka a Chrudimska dochází podle provozovatele multiplexu 4 Radima Pařízkai přes to, že tuto síť lze v obou východočeských městech naladit z královéhradeckého vysílače Chlum nebo z Andrlova Chlumu u Ústí nad Orlicí.„Většina diváků tu ale má otočenou anténu na vysílač Krásné, který je na druhou stranu. Proto chceme vyjít vstříc těm divákům, kteří přijímají televizní signál z jihu,“ řekl Pařízek serveru DigiZone.cz již minulý týden nasemináři České televize k dětskému kanáluČT :D, který se konal ve Zlíně. Na Krásné je situována i většina společných televizních antén (STA) v regionu.

Jan Potůček: Multiplex 4 pokryje Pardubicko a Chrudimsko i ve směru od vysílače Krásné

Generální ředitel Novy Jan Andruško má na rozšiřování multiplexu 4 velký zájem. Mediální skupina tu šíří svůj nový program Fanda zaměřený na muže.
Autor: TV Nova

Generální ředitel Novy Jan Andruško má na rozšiřování multiplexu 4 velký zájem. Mediální skupina tu šíří i svůj nový program Fanda zaměřený na muže.

Stručně

Bleskové povodně, které od neděle zasáhly postupně většinu krajů v Čechách kromě Pardubického, výrazně ovlivnily sledovanost českých televizí i návštěvnost jejich zpravodajských webů. Veřejnoprávní zpravodajský kanálČT 24 dokonce dosáhl historického rekordu, když v pondělí 3. června oslovil po celý den 20,38 procenta dospělého publika.

Jan Potůček: Co udělaly povodně se sledovaností televizí a jejich zpravodajských webů?

Jan Potůček: ČT poprvé naostro zkouší Krizovou mapu Česka. Monitoruje na ní povodně

Lukáš Polák: Povodně dále mění program českých televizí: nejen ČT 24, ale i Novy a Primy

Prostřednictvímsatelitu Astra 1L na orbitální pozici 19,2 stupně východně spustila své zkušební vysílání nová tematickárakouská stanice Hallo TV. Jak z jejích webových stránek na adresehttp://www.hallotv.e­u/ vyplývá, program nabídne zábavné pořady, po 19. hodině večer se zde objeví erotika.

Lukáš Polák: Na satelitu Astra bude vysílat Hallo TV, nabídne erotiku a zábavné pořady

Alternativu k českým televizním stanicím chce nabídnout portálSeznam.cz. Ten od 5. června začal nabízet svým návštěvníkům takzvané filmové středy. V rámci nich bude, jak již z názvu vyplývá, si bude možné každou středu v období od 18. hodiny do půlnoci přehrát kdykoliv jeden vybraný film, který společnost nabídne.

Lukáš Polák: Seznam.cz chce konkurovat televizím, každou středu večer nabídne film zdarma

Pokud vás večer v televizi nic nezaujme, můžete si pustit každou středu film na Seznamu.cz
Autor: Česká televize

Pokud vás večer v televizi nic nezaujme, můžete si pustit každou středu film na Seznamu.cz

Čistě pražská televize Metropol se v pondělí oblékla do nového vizuálu a dostala také nové logo. Novým zpracováním grafiky se televize symbolicky „odstříhla“ od svého původního vlastníka. Stávající licence zanikne Metropoli 31. července.

Lukáš Polák: Pražská TV Metropol změnila logo a nasadila novou grafiku

Tematický kanál Fishing&Hunting, jehož provozovatelem jemaďarská společnost IKO Kabel, přešel naavizovaný obrazový formát 16:9. K přepínání poměru stran 4:3/16:9 dochází automaticky podle toho, zda se jedná o starší či novější materiály.

Lukáš Polák: Podívejte se na nový vizuál tematické stanice Fishing&Hunting

Tipy C

Nový zábavný pořad se skrytou kamerou, v němž vystupuje parta bláznivých důchodců, připravuje televize Nova. Formát Sígři ve výslužbě, kterým bude provázet herečkaEva Holubová, bude mít premiéru 27. června po novém původním seriálu Doktoři z Počátků.

Jan Potůček: Nova chystá skrytou kameru s důchodci. Sígři ve výslužbě startují 27. června

Nejzásadnější událost tohoto týdne byla (je)?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).