Hlavní navigace

Podzim na Barrandově? Pawlovská, Čtvrtníček, Decastelo a opět Bubílková

12. 8. 2010
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

 Autor: 115393
Digitální plnoformátová televize TV Barrandov nabídne svým divákům jistotu a něco málo nových pořadů. Příznivci tohoto plnoformátového kanálu se mohou těšit na původní seriál, ve kterém se objeví mimo jiné Petr Čtvrtníček, pokračování kulinářské show Prostři pro tři s Halinou Pawlovskou nebo nový magazín Maminka věnovaný právě ženám s dětmi. Moderovat ho bude Eva Decastelo, kterou však znají mnozí ještě pod jejím bývalým příjmením Aichmajerová. V listopadu se pak na obrazovku dostane nový formát Zuzany Bubílkové, Bubu hledá chlapa, která zároveň bude pokračovat v satirickém týdeníku Politická střelnice.

Největší novinka? Vysílání po celý den kromě neděle

Jelikož už digitální plnoformátová televize Barrandov dosáhla dostatečného pokrytí, podle webu Českých Radiokomunikací by to mělo být 76,1 % obyvatelstva, rozhodlo se její vedení spustit čtyřiadvaceti­hodinové vysílání počínaje 30. srpnem. Doposud se vysílalo s pauzou v době od půl třetí ráno do šesti. Stanice chce nabídnout svůj program všem divákům, tedy i těm, kteří ji sledují mimo běžnou vysílací dobu, uvedl ve čtvrtek při této příležitosti pro server DigiZone.cz místopředseda představenstva a ředitel marketingu a PR Janis Sidovský. A k čemu Barrandov nově nabitý vysílací čas využije? Stejně jako to dělají jiné televize – k reprízám. V nočních hodinách pak budou v prvním týdnu znovu odvysílány například Purpurové řeky 2, Vzestup nad limit, Obvyklí podezřelí nebo Komisařka Diana Carrová. Reprízována bude též Pekelná kuchyně. Příjemným dárkem pak bude rozhodně pro diváky ze severních Čech i zahájení digitálního vysílání z libereckého Ještědu, které však už podle názoru některých našich čtenářů přichází pět minut po dvanácté.

Petr Čtvrtníček 500

Petr Čtvrtníček ztvární jednu z hlavních rolí v původním seriálu Profesionálové. (Foto: archiv TV Barrandov)

Noví Profesionálové s Petrem Čtvrtníčkem

Jedním z hlavních taháků letošního podzimu bude sitcom Profesionálové. Nepůjde však o shodné dílo ze Slovenska, nýbrž seriál odehrávající se v českém prostředí v podání českých herců. Diváci se mohou těšit například na Pavla Lišku, Petra Čtvrtníčka, Matěje Hádka nebo Josefa Poláška. Původní seriál TV Barrandov je inspirovaný slovenskou verzí, kterou TV JOJ poprvé uvedla v září 2008. Stanice odvysílá celkem šestnáct epizod, každá bude mít stopáž čtyřicet minut. Hlavní postavy seriálu tvoří kapitán Petržalka a jeho mladí policisté Franta Popelka, Libor Buček a Saška Višný – Riefenstal spolu s tiskovou mluvčí Skarlet Kosinovou a mafiánem Pepe Gregorem. Nasazení Profesionálů znamená pro Petra Čtvrtníčka návrat na televizní obrazovku. Barrandov bude vysílat seriál každou středu od 21:05, a to počínaje 1. zářím. Umístěni budou mezi dokument a Hlavní zprávy.

Fero Fenič České milování - 1

Feničovo České milování na Barrandově stále pokračuje, alespoň zatím. (Foto: Ivana Dvorská, DigiZone.cz)

České milování, řada třetí

V některých médiích se nedávno objevily spekulace, že Barrandov odvysílá možná posledních několik epizod Českého milování, které pro něj vyrábělo Febio. Není to pravda. Stanice má od 3. září naplánováno šestnáct dílů o stopáži osmadvacet minut. Například ta první bude mít podtitul O lásce s modrou krví a je připravena na 21:20. Diváci by se měli seznámit například s příběhy lásek šlechticů z rodu Šternbergů, Mensdorfů, Kinských a dalších. Každý díl je cestou za hledáním, nacházením, ztrátou i znovunalézáním lásky, uvádí Barrandov ve svých tiskových materiálech. V této sérii se za láskou vydáme v jedenácti premiérových epizodách a pěti reprízách. Jejich završením bude vánoční speciální díl, v němž se ohlédneme za nejsilnějšími příběhy a zjistíme, jak pokračují osudy jejich hrdinů. Pokud tedy České milování skončí, nebude to dříve než koncem roku. I tentokrát se u scénáře a na režisérské židli vystřídalo několik umělců. Zmiňme například Evu Tomanovou, Šimona Koudelu, Danielu Gébovou nebo Romana Motyčku.

Agáta Hanychová

V bulvárním lifestylovém magazínu nemůže chybět „česká Paris Hilton“ Agáta Hanychová. (Foto: agata-hanychova.cz)

Lifestylové magazíny z cyklu Tajemství

Tajemství lásek slavných, Tajemství bulváru – Lež nebo realita, Tajemství bulváru – Lidé kolem něj nebo Tajemství dětí slavných rodičů. To jsou názvy lifestylových magazínů, které budou moci diváci vidět od 4. září. V prvním z nich budou hovořit herci, zpěváci a celebrity o seznámení se svými partnery, o rozchodech, bezdětnosti, žárlivosti, nevěře, hádkách, usmiřování a dalších věcech ze svého soukromí. Mezi těmi, kteří se podělí se svými diváky o svůj život, budou například modelka Agáta Hanychová, zpěvačka Ewa Farna, její kolegové Sámer Issa a Michal David nebo fotograf Robert Vano či pornoherec Robert Rosenberg. Ve druhém dílu nazvaném Lež nebo realita budou o vztahu k bulvárnímu tisku hovořit například modelka Dominika Mesárošová, moderátor Aleš Cibulka nebo režisér Filip Renč. Dokument se bude snažit především odhalit pravdu, tedy ukázat, jak se napsané liší od skutečnosti. Zajímavější by ale mohl být spíše druhý díl věnovaný žlutému tisku, který se bude věnovat lidem okolo něho a položí si například otázky, zdali je bulvár jediným výměnným obchodem a jak ho vidí ti, kteří s ním nekomunikují. Každý z dílů bude mít 50 minut.

Epocha - pořad - Barrandov

Magazín Prizma od ČT jako lifestyle? Mohla být to být barrandovská Epocha

Naučný magazín na komerční televizi? Proč ne, řekli si na Barrandově a za tím účelem vznikla Epocha. Ta je v tiskových materiálech prezentována jako pětadvacetiminutový edukativní pořad s naučnými prvky, kterým by měl popularizační formou informovat o novinkách mimo jiné z oblasti lidí, zvířat a objevů. Epocha slibuje, že by se s ní měl divák vydat do míst, kam by se běžně jen těžko vypravil. Reportáže by ale přitom neměly zahlcovat fakty, čísly nebo jmény. Co se týká moderátorů, objeví se zde tváře Hlavních zpráv Barrandova – Marcela Škábová, Petra Slancová a Jiří Vítek. Stopáž Epochy bude pětadvacet minut. V programových plánech je tento nový lifestylový vzdělávací magazín umístěn poprvé na neděli 5. září, konkrétně pak čas 12:20. Stanice ho prezentuje s anotací: Tajemná historie, výjimečné objevy, technika budoucnosti a další zajímavosti ve světě očima našich reportérů.

BRAND24

Halina Pawlovská - Prostři pro tři

Další novinky si Barrandov nechává na později

Co se týká dalších novinek, ty si Barrandov nechává na později, konkrétně pak říjen a listopad. Jednou z nich bude například pokračování kulinářské show Prostři pro tři. Halina Pawlovská sice zmizela z obrazovky České televize, ale na plnoformátovém digitálním programu nadále zůstává. Objeví se zde konkrétně v říjnu. Druhá řada oblíbeného pořadu o vaření bude tentokrát lákat na týmy celebrit, takže se budeme moci přesvědčit například o tom, kdo jsou lepší kuchaři, zdali herci nebo zpěváci, jak vaří manželské páry nebo kdo odhadne lépe výsledek složitého receptu – politici, nebo věštci? Z Óčka přijde Barrandovu vypomoci Eva Decastelo (dříve Aichmajerová). Ta si vezme na tomto digitálním kanále na starosti od první říjnové neděle magazín Maminka. Jak již z názvu vyplývá, pořad se bude zabývat vším o matkách a jejich dětech. Barrandov ho vysílá s podtitulem: Magazín, se kterým rodičovství hravě zvládnete.

Bubu hledá chlapa

Bubu „postraší“ diváky v listopadu. Ověřených formátů se Barrandov nezbaví

O zatím jediné listopadové novince, zábavné show Bubu hledá chlapa, jsme vás již na DigiZone.cz informovali. Zuzana Bubílková se bude v pokračovateli satirického pohledu na politické dění, ale i na svět okolo nás a lidi, pokoušet najít k sobě partnera z řad amatérů. Kromě toho si kanál ponechává všechny své dosavadní ověřené formáty – české pátky, pravdivé příběhy nebo dětský blok Animáček. V něm se mohou diváci těšit na zbrusu nový dabing u seriálu Šmoulové. Prominenti zůstávají každé pondělí večer a Politickou střelnici přesouváme na neděli, poběží hned po pravdivých příbězích. České milování naopak budeme vysílat každý pátek po českém filmu, uvedl pro DigiZone.cz místopředseda představenstva a ředitel marketingu a PR Barrandova Janis Sidovský.

Oslovilo vás podzimní programové schéma televize Barrandov?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).