Hlavní navigace

Podvodníkům s kartami pro systém Nagravision 3 mohly naletět tisíce diváků

27. 11. 2010
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: 322915
TÝDENNÍ REVIZE - Podvedených, kteří si na internetu objednali neexistující kartu Liberty Card, jež slibovala přístup k satelitním programům, kódovaným v systému Nagravision 3, mohou být tisíce. Podvodníci stojící za celou akcí si tak mohli přijít na nemalé peníze. Za jednu kartu totiž požadovali 119 euro. Nejprve měla být dostupná náplň pro programy německé služby Sky, později i dalších platforem. Jejich "zákazníci" ale mají de facto smůlu. Zajímali se o nelegální příjem a nemohou tak vyžadovat svoje investované finance nazpět.

Karta pro otevření systému Nagravision 3 je podvod

Důvěřiví satelitní diváci, kteří naletěli prodejci (prodejcům), jenž na internetu nabízel prodej karty Liberty Card, mají smůlu. Jak ukázaly poslední necelé dva týdny, celá akce byla velice dobře promyšleným podvodem. Liberty Card měla umožnit nelegální sledování programů v kódovacím systému Nagravision 3 – jako první konkrétně stanice německé služby Sky Deutschland. O podvodu svědčí několik faktů. Slibovanou kartu, které bylo možné sehnat v neoficiálních internetových e-shopech, nemá doteď nikdo z těch, jež si ji objednali. Takzvaný loader (posílal by přes PC náplň do karty), který bylo možné najít například na internetové adrese: http://www.li­berty.to/dl/, neexistuje. Zájemci, kteří takto „naletěli“ a za kartu zaplatili až 130 euro, mají v podstatě smůlu. Zajímali se o nelegální příjem a peníze tak nemohou vyžadovat zpět. Pravděpodobně skupina podvodníků si tak před vánočními svátky přišla na nemalé peníze.

Lukáš Polák: Liberty Card pro satelitní systém Nagravision 3 byla podvod

Bývalý šéf Novy Petr Dvořák odejde ze CME

Mediální skupinu CME, která vlastní televizi Nova a další televizní kanály v šesti zemích střední a východní Evropy, ke konci roku opustí Petr Dvořák, donedávna generální ředitel Novy. Dvořák se vzdá funkce jednatele společnosti CET 21, pod kterou spadají veškeré aktivity CME v České republice a na Slovensku, a také postu viceprezidenta CME pro televizní vysílání, z něhož kontroloval všechny televizní stanice skupiny v Česku, na Slovensku, v Rumunsku, Bulharsku, Slovinsku a Chorvatsku. Práce pro CME za posledních pět let byl úžasný zážitek, ale je čas na změnu. Těším se na nové obchodní příležitosti, cituje Dvořáka CME v oficiální tiskové zprávě, kterou skupina umístila na svůj web. Dvořákovu funkci viceprezidenta CME pro televizní vysílání převezme Anthony Chhoy, viceprezident skupiny pro strategické plánování a operace. Novým generálním ředitelem společnosti CET 21, která provozuje televizi Nova a spadá pod ní i slovenská Markíza, se od 1. ledna stane advokát Jan Andruško.

Adrian Sarbu

Adrian Sarbu, muž, který pravděpodobně žene televizi Nova do záhuby (Foto: archiv)

Jan Potůček: Petr Dvořák, bývalý ředitel Novy, ke konci roku odejde i ze CME
Jan Potůček: Novým generálním ředitelem televize Nova bude advokát Jan Andruško
Jan Potůček: Nový ředitel Novy Andruško pomáhal CME koupit televizi od PPF

Test systému DVB-T2 do konce roku nebude

Plány Českých Radiokomunikací se zaváděním zemské digitální televize druhé generace (DVB-T2) dostávají povážlivé trhliny. Firma chtěla do letních olympijských her v Londýně v létě 2012 pokrýt většinu obyvatel České republiky signálem nové sítě DVB-T2, která by umožnila zdarma sledovat televizní vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) na klasickou anténu. K tomu ale České Radiokomunikace potřebovaly toto vysílání vyzkoušet, a pilotní test DVB-T2 chtěly spustit letos na podzim v Praze. První několikadenní experiment tohoto vysílání proběhl v české metropoli letos v květnu, u příležitosti konference, na které České Radiokomunikace seznámily odbornou veřejnost i média se svým plánem rozšiřování vysílání v systému DVB-T2. Dlouhodobější pilotní vysílání z pražského vysílače Žižkov chtěla společnost zahájit letos na podzim, přičemž signál měl pokrýt 1,9 milionu obyvatel Prahy a Středočeského kraje. Předpokládaným termínem startu tohoto vysílání měl být letošní listopad.

Konference DVB-T2 - Jane Hannah

Generální ředitelka Českých Radiokomunikací Jane Hannah na letošním semináři k testu digitálního standardu DVB-T2 (Foto: Ivana Dvorská, DigiZone.cz)

Jan Potůček: Dlouhodobý test DVB-T2 v Praze měl začít do konce listopadu. Nezačne

Stručně

V pondělí dopoledne došlo na satelitu Astra 3B (pozice 23,5 stupně východně) ke spuštění 3D verze nizozemského kanálu Brava HDTV, který se orientuje na přenosy z koncertů vážné hudby. Nová stanice bude nabízet mix klasické muziky a opery plus balet. Signál prozatím není kódován, mohou ho tedy sledovat všichni satelitní diváci, kteří přijímají signál z pozice 23,5 stupně východně a jsou vybaveni speciálním 3D televizorem.

Lukáš Polák: Brava HDTV spustila vysílání ve 3D formátu. Prozatím nekóduje

Během tohoto týdne jsme vám přinesli přehled silvestrovských programových schémat. Česká televize chystá posezení s Václavem Postráneckým a Pavlem Zedníčkem, Nova pak pro změnu, stejně jako minulý rok, Mejdan roku z obýváku, který si tentokrát vezme na starost Simona Pavlicová. Prima potěší diváky některými pořady z archivu, ale především speciálem k talentové soutěži Česko Slovensko má talent. Barrandov sází na klasiku a místo estrád přichystal staré tuzemské snímky.

Lukáš Polák: ČT chystá na Silvestra speciály a nabídne také pohledy do archivu
Lukáš Polák: I letos nabídne Nova divákům na Silvestra Mejdan roku z obýváku
Lukáš Polák: Prima chystá na konec roku speciál své talentové show
Lukáš Polák: Barrandov nabídne místo silvestrovských estrád české filmy

Dvojnásobný čas černé kronice v rámci svojí večerní zpravodajské hodiny věnuje od ledna každý den televize Prima. Od Nového roku totiž zruší samostatné sportovní zprávy a místo nich nasadí nový publicistický magazín Krimi plus, který přímo naváže na Krimi zprávy. Vyplývá to z programových plánů Primy na poslední prosincový týden, které televize zveřejnila na svém FTP serveru.

Jan Potůček: Prima od ledna nasadí místo sportovních zpráv magazín Krimi plus

Graf - Cukrárna, ČT 1, 8.11.2010

Kdyby se České televizi dařilo tak jako s Cukrárnou, bylo by její vedení určitě spokojeno. (Zdroj: ATO/Mediaresearch)

Od září dočasně vede ředitelství programu České televize, které ke konci letošního roku zanikne a jeho kompetence převezmou výkonní ředitelé jednotlivých programů ČT, ředitel programových okruhů a ředitelka vývoje programu a programových formátů. Kristina Taberyová, dlouholetá šéfka výzkumného a analytického oddělení ČT převzala funkci po Kateřině Fričové a má připravit programové pracovníky na novou organizační strukturu ČT.

Jan Potůček: „Podzimní“ šéfka programu ČT: Dvojka se propadá, její diváci byli zvyklí na sport

Velkou expanzi plánují tuzemské televizní stanice na různá mobilních zařízení. Na obohacení obsahu se mohou těšit majitelé iPhonů, iPadů a přístrojů s operačním systém Android a Symbian. Česká televize zprovozní v příštím roce, konkrétně v prvním čtvrtletí, mobilní verzi portálu ČT 4 a především jeho online vysílání, televize Nova pak plánuje expanzi do chytrých Nokií. Podobně je na tom také Óčko. Novinky chystá pro své diváky i plnoformátová televize Barrandov a zpravodajská Z1.

Lukáš Polák: Jak se české televize chystají do iPhonů a dalších chytrých mobilů?

BRAND24

Televizní diváci v Boskovicích, které se nacházejí v okresu Blansko, mají problém s příjmem digitálního signálu. Teoreticky, tedy podle map pokrytí, by měl být signál v této lokalitě pro všechny tři multiplexy, v praxi je tomu však úplně jinak. Na špatný digitální příjem si stěžuje čím dál tím více obyvatel.

Lukáš Polák: Boskovice mají problém s digitálním signálem. Lidé chtějí dokrývač

Nejzásadnější událost tohoto týdne byla:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).