Hlavní navigace

Podívejte se na fotogalerii digitálního rozhlasového přijímače Dual DAB 4C prodávaného nyní v Normě

16. 1. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Bohumil Herwig
Jak jsme vás už informovali, najdete ho pod jménem „Dual Radiopřijímač DAB+/FM“ v aktuálním letáku tohoto prodejního řetězce. Máme pro vás snímky a upřesněné parametry.

Dual DAB 4C je prodáván za 1390 Kč a zabudovány má pouze tunery FM a DAB/DAB+, přičemž možnost přehrávání muziky přes rozhraní USB chybí. Napájení obstará buď 230 V, nebo tužkové baterie, které zřejmě nejsou v ceně (v balení jsem je nenašel).

Na přijímač nás upozornil čtenář s nickem Steve (děkujeme!), proto jsem dnes navštívil prodejnu a připravil pár fotografií, k nimž jsem na závěr do galerie dodal i oficiální snímky s rozsvíceným displejem.

Přijímač německého výrobce DGC neměl v krabici český návod. Pracovníci prodejny ho ale na dotaz velice ochotně sehnali, takže se nebojte zeptat. Součástí balení navíc není ani návod v angličtině.

NAPSALI JSME: Norma začala prodávat jednoduchý FM/DAB přijímač Dual DAB 4C

Výkon zesilovače je podle české příručky (viz fotogalerie) 2 watty, napájení obstarává šestice (!) tužkových baterií typu AA. Příkon v pohotovostním režimu je udáván na méně než 1 W, hmotnost na asi 500 gramů a nejspíše to bude včetně baterií, protože bez nich přijímač působí hodně lehce.

UX DAy - tip 2

Jak můžete vidět ve fotogalerii, baterie se zasouvají zezadu, a protože je otvor zcela naspodu, budou zřejmě napomáhat výborné stabilitě přijímače i v případě plně vysunuté teleskopické antény, což by byla – oproti řadě jiných „kapesních rádií“ – velmi příjemná změna (viz naše testy).

A ještě jedné příjemné odlišnosti jsem si všiml. Na zadní straně je jednoduchá plastová opěrka, kterou můžete odklopit (pod ní je štítek přístroje) a přijímač o ni opřít. Detail můžete vidět taktéž ve fotogalerii, kde je i popis tlačítek přístroje v češtině. Další informace můžete najít přímo na stránce výrobce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).