Hlavní navigace

Plzeňskou televizi Zak sleduje v celém kraji 150 tisíc diváků týdně, zjistil průzkum

21. 11. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

K lednovému prvnímu výročí samostatného vysílání bez Primy připravuje Zak nový grafický vizuál a pořady o lidech ze západočeského regionu

Na 150 tisíc diváků týdně sleduje v Plzeňském kraji regionální televizi Zak, která od letošního ledna vysílá na samostatné programové pozici v multiplexu 3 z vysílačů Krašov, Svatobor a Tři kříže. Vyplývá to z oficiálního průzkumu společnosti Mediaresearch, který probíhal telefonickým dotazováním metodou CATI od 24. září do 21. října letošního roku. Značku televize Zak podle tohoto průzkumu zná drtivá většina obyvatel kraje a minimálně třetina její vysíání pravidelně sleduje, sdělil marketingový a PR manažer stanice Viktor Nový.

K TÉMATU: Krajskou Jihočeskou televizi sleduje na Českobudějovicku 80 tisíc diváků týdně

„Doposud jsme prováděli pouze interní průzkumy, které se od těchto oficiálních čísel moc
neliší, nicméně jsme se jimi nemohli prezentovat. Teď máme oficiální potvrzení naší
sledovanosti a stejně tak naší cílové skupiny, která je socio-demograficky rovnoměrně
zastoupena a tedy odpovídá struktuře celého Plzeňského kraje,”
uvedl Nový. Celková čísla sledovanosti by podle něj měla být ještě vyšší, protože Zak vysílá i v sousedním Karlovarském kraji, jehož se průzkum nedotkl.

ČTĚTE TAKÉ: Jindřich Marek odešel ze Zak TV. Stejně jako Jihočeskou televizi ji povede Josef Bezpalec

Nejznámějším pořadem Zaku jsou podle Mediaresearch regionální zprávy a hned po nich zpravodajsko-publicistický pořad Plzeň v kostce, na němž televize spolupracuje s plzeňským magistrátem. Třetí příčku obsadil diskusní pořad Studio Z. Průzkum ale také prokázal, že část diváků, kteří sledovali regionální vysílání Zaku ještě na televizi Prima, si dosud jeho samostatné vysílání nenaladilo. “Podle nás převážně proto, že ladění nového programu je pro některé lidi technicky náročné. Jedná se o nemalou kupinu lidí, která by nás ráda sledovala, ale nesleduje,” přiznává Nový.

Tipy C

NAPSALI JSME: Západočeská Zak TV odstartovala v tamním multiplexu 3. Podívejte se jak

Zak se tedy chce zaměřit na osvětu diváků, jak na set-top-boxu nebo digitálním televizoru nastavit příjem nových programů. K lednovému prvnímu výročí samostatného vysílání Zak připravuje nový grafický vizuál a nové atraktivní pořady o lidech z regionu. Obdobný průzkum sledovanosti jako Zak si nedávno nechala zpracovat i partnerská Jihočeská televize. Tu podle společnosti Mediaresearch sleduje jen v rámci někdejšího okresu České Budějovice 80 tisíc diváků týdně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).