Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Plán B: zapínat se bude, vypínat nikoli od Jan Potůček - Pochopil jste to naprosto přesně.

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 2. 2007 18:45

    Jan Potůček
    Ale ony už stejně nemají právo na žádné další prodloužení licence. Rada už jim ty licence jednou prodloužila, podruhé to už zákon neumožňuje. Jakmile se bude blížit konec jednou prodloužených licencí, Rada vypíše na pozice nové licenční řízení. Do toho se může přihlásit jak původní provozovatel (Nova, Prima), tak další zájemci. Jenom se to už nebude týkat analogových kmitočtů, ale pozic v digitálních multiplexech. Rada může licenční řízení vypsat i na žádost zájemce, tedy třeba Novy, ale do takového licenčního řízení se zase může přihlásit kdokoli a není vůbec jisté, že by takové řízení musela vyhrát právě Nova.
  • 1. 2. 2007 13:01

    ivovi (neregistrovaný)
    Jestli chapu clanek dobre, tak:

    * Supermininovela neresi vubec nic.
    Snad jen zjednodusuje prodluzovani B-cka v Praze. Umoznuje sice Nove, Prime a kabelovym a satelitnim TV zacit vysilat v DVB-T, jenze proc by to delaly, mimo Prahu sem jim to nevyplati a s libovuli RRTV pri rocnim prodluzovani uz vubec ne.

    * Mininovela se odklada.
    Neni bic, ten se nevratne prosvihl pri prodluzovani analogovych licenci.
    Nebude ani cukr, protoze se mininovela s bonusy odklada a casove okno pro prihlaseni k TPP se nestihne. Soucasny TPP jde do kytek.

    Zacinaji to pytlikovat cim dal lip...
  • 6. 2. 2007 17:37

    anonymní
    já už jsem četl a slyšel vícekrát, že možnosti donutit komerční stanice se prošvihli při prodlužování analogových licencí, ale mám takový pocit, že kdyby se dnes řeklo "přímo", že kdo vypínání kmitočtů pro analogové televizní vysílání nepodpoří a nepřistoupí na "rovné" podmínky pro všechny, tak má prostě a jednoduše (a hlavně neodvolatelně) po vypršení nyní vydaných licencí (v roce 2017, nevím přesně) prostě smůlu. a licence mu nebude v "žádném" případě prodloužena. vím že do roku 2017 je dlouhá doba, ale přece jen si myslím že komerční stanice by měli počítat s jistou dlouhodobější perspektivou?
  • 6. 2. 2007 19:43

    anonymní
    špatně jsem se vyjádřil. mělo by být jasně řečeno že nemá šanci dostat pozici v digitálních multiplexech. co si budem vyprávět jde o peníze a nova zkouší co všechno jí projde. a po zkušenostech za vlády pana Železného, kdy ji prošlo téměř vše a s jejím lobingem není co se divit jak dnešní situace vypadá. a je sice pravda že nemusí vyhrát právě nova, ale s jejím zázemím atd. má před ostatními asi trošku větší šance. a asi by mělo být jasně řečeno (a asi i je) že součastné televize budou při udělování licencí upřednostněni (asi jde také o počty programů). jinak si vzpomínám jak za éry pana Železného NOVA vyhrála soutěž o licenci k satelitnímu vysílání, které nikdy nespustila. z čehož mě vyplívá že jim šlo o jediné, zablokovat licenci ostatním uchazečům. ale třeba se pletu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).