Hlavní navigace

Philips začal u televizorů s aktualizací na Android TV 7. Podporuje mj. Google Chromecast Ultra

10. 10. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Google
Před necelým rokem jsme se zmiňovali o přechodu z verze pět na šest. Nyní se chystá verze další, kterou už některá zařízení používají. Například Shield TV (2017).

Připomeňme si, že společnost TP Vision, jako výrobce televizorů Philips, aktualizovala na verzi Android TV 6 televizory s operačním systémem 5.1. Nadcházející aktualizace se pak podle časopisu Flatpanelshd.com jako první dotkne televizorů z modelových řad 2016, letošní kolekce má na řadu přijít později.

Sedmička má mj. podporovat funkci obraz v obraze (PiP), více uživatelských účtů, „televizní HDR“ zvané HLG (Hybrid Log-Gamma) vyvinuté BBC a NHK, zvuk v Dolby Digital Plus a HDR u Amazon Video a lepší má být také podpora streamovaných videí ze zdrojů jako YouTube či Netflix.

K TÉMATU: Máte Philips s Androidem? Připravte se na verzi 6.0

Jaká je Nvidia Shield TV (2017) jako multimediální přehrávač s Android 7

Google Chromecast Ultra už v prodeji v USA

UX DAy - tip 2

Samotná platforma Android TV s verzí 7.1 se bude u TP Vision zavádět řadu týdnů, či spíše měsíců. Českých a slovenských zákazníků se má dotknout někdy koncem roku, resp. možná až na přelomu 2017/18.

Podle výše zmiňovaného serveru se také TP Vision rozhodlo neaktualizovat výrobky z roku 2015 postavené na jiné technologické platformě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).