Hlavní navigace

Pavel Hanuš: Plán spuštění veřejnoprávního multiplexu zveřejníme do konce roku

4. 12. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vedoucí projektové kanceláře České televize Pavel Hanuš upřesnil další možný vývoj ohledně přechodové DVB-T2 sítě veřejnoprávního média.

Jak jsme dopoledne informovali, uveřejnila Česká televize na svém teletextu informaci, že ke spuštění přechodového veřejnoprávního multiplexu dojde až na jaře příštího roku. Podle původních plánů měl být spuštěn už letos na podzim. Jak ale server DigiZone informoval vedoucí projektové kanceláře České televize Pavel Hanuš, jarní termín je pouze jednou z variant, nad kterými veřejnoprávní médium uvažuje.

PSALI JSME: Veřejnoprávní DVB-T2 multiplex zahájí vysílání až příští rok na jaře

Je jasné, že letos už spuštění přechodové DVB-T2 sítě České televize nestihneme, potvrdil Hanuš s tím, že do konce roku zveřejní plán harmonogramu zapínání jednotlivých DVB-T2 vysílačů. Aktuálně ještě probíhají jednání jak s Českým telekomunikačním úřadem ohledně finální podoby veřejnoprávního multiplexu, tak s jeho operátorem, kterým je společnost České Radiokomunikace.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).