Hlavní navigace

ORF v budoucnu integruje svůj obsah do chytrých televizorů. Využije i HbbTV

2. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 6. 2011

Internetový portál ORF TVTHEK patřící rakouské veřejnoprávní televizi ORF bude v budoucnu dostupný prostřednictvím takzvaných Smart TV, neboli chytrých televizorů. Obsah bude samozřejmě k dispozici i v osobních počítačích, tabletech a smartphonech. ORF chce do nových modelů Smart TV integrovat další služby, jako například svůj portál na adrese www.orf.at. Na svém webu o tom informoval rakouský regulační orgán RTR, tamní obdoba RRTV.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Česká televize zahájila testy hybridní televize HbbTV. Co nabízí?

Celý projekt by měl být placen mimo jiné z fondu digitalizace. Z něho byla vyčleněna částka 204 tisíc euro. Půjde asi o 40 % celkových nákladů. Alfred Grinnell z RTR uvedl, že sledování a využití video obsahu na webu se rok od roku zvyšuje. Je tedy třeba počítat s tím, že svět televize a internetu se čím dál tím více přibližuje. ORF počítá také s využitím technologie HbbTV, stejně jako to už udělala německá veřejnoprávní televize a pracuje na tom i tuzemská ČT. K tomu to logickému kroku vede rakouskou ORF především zvyšující se podíl chytrých zařízení, jejichž podíl byl výrazný již v loňském roce

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).