Hlavní navigace

Objednání HBO Go je složitější, ale vše se rychle usazuje

23. 1. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: HBO
UVNITŘ GALERIE – Otevření této videotéky pro širokou veřejnost doprovázejí menší trable. Dnes se ale vše vyjasnilo a usadilo. Tady jsou tři způsoby, jak si službu objednat.

Mobilní videotéka HBO Go je nyní otevřeně dostupná komukoli, bez nutnosti mít zaplacen televizní kanál HBO tak, jako tomu bylo doposud.

O tom jsme vás informovali už včera a jako první také přinesli ověřené informace a oficiální vyjádření HBO Europe.

K TÉMATU: I u nás přestává být HBO vázáno na odebírání TV kanálu

Končí HBO Go „zdarma“, kdy přijde HBO Now, není jisté

Nabídka nejproslulejší placené kabelové televize světa je tak i v Česku dostupná komukoli, i když – a to je nutné zdůraznit – jde zatím jen a pouze o videotéku Go. Klasický kanál HBO není po internetu přístupný a tady je nutné využít služeb některého z poskytovatelů televizního signálu, ať už na kabelu, nebo na satelitu.

Ani v pozemní síti DVB-T HBO, byť zkušebně, nevysílá. To zatím dělají, co vím, pouze stanice Joj Cinema a také FilmBox Family.

Pokud máte o placenou HBO Go zájem, přijde na 250 Kč měsíčně a k objednání je prostřednictvím služby SledováníTV.cz. Bohužel ve středu, ve čtvrtek a ani v pátek to volně pro kohokoli nefungovalo, protože bylo nutné zadat speciální webovou adresu, kterou HBO rozeslalo ve svém e-mailu na účastníky promokampaně k seriálu Mamon.

Obeslal jsem proto s dotazem jak SledováníTV, tak HBO a dnes ráno se na mém nově vytvořeném demo účtu u SledováníTV ve volbě „TV balíčky“ najednou objevilo HBO Go, které tam ovšem podle této VOD služby mělo být už dříve.

BRAND24

A jak si tedy HBO Go objednat? Zjevně existují tři cesty…

  • Založení účtu (demo účtu) na SledováníTV.cz. Pak vstoupíte do nabídky „TV balíčky“, kde se – alespoň v mém případě (viz galerie výše) – dnes už objevila i nabídka HBO Go, která tam doposud chyběla.
  • Přímým zadáním adresy sledovanitv.cz/hbogo-register, což je neveřejný kontakt, který HBO uvádělo v e-mailu, kterým obesílalo účastníky promokampaně k seriálu Mamon. Tato adresa vás sice opět zavede na SledováníTV.cz, ale budete přímo ve speciální objednávací části pro HBO Go (viz galerie na konci článku), kam se běžně nedostanete.
  • Třetí cesta je určena pouze pro zákazníky Vodafone a vede prý přes tzv. Vodafone Galerii. Na této síti nejsem, takže jsem tento způsob nevyzkoušel.

Po zhruba třídenní komunikaci (od středy) různými směry se mi však zdá, že objednání přes tzv. demo účet může, ale také nemusí fungovat. V mém případě totiž trvalo dva dny, než se mi na účtu HBO Go objevilo. Nicméně doufám, že SledováníTV už problém opravilo a bude to tak fungovat pro všechny nově vytvořené uživatele. Jistotu ale v tuto chvíli představuje nejspíše jen přímé zadání výše zmiňované adresy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).