Hlavní navigace

O2 TV má aplikaci pro Xbox. Na Slovensku bude v létě

20. 4. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: O2
Společnosti O2 a Microsoft přicházejí s první aplikací pro streamování videa na českém trhu určenou pro Xbox One.

Pokud jste chtěli O2 TV sledovat na televizoru, potřebovali jste až donedávna set-top box nebo nějaké sdílení obrazovky či napojení počítače. Nyní stačí herní konzole Xbox One nebo Xbox One S s aplikací O2 TV. Xbox navíc můžete využít i jako plnohodnotný přehrávač DVD/BD disků, včetně těch ve 4K a s podporou technologie HDR (High Dynamic Range – vysoký dynamický rozsah).

Jak jsme se na dnešním představení aplikace přesvědčili, ovládání je snadné, herní konzola se navíc dá šikovně řídit i doplňkovým dálkovým ovladačem a aplikaci si můžete připnout na domovskou stránku, takže je kdykoli po ruce. Pro ty, kteří mají moderní televizory, nechtějí set-top box a doufali ve zprovoznění O2 TV přes webový prohlížeč (takových lidí je překvapivě mnoho), je to tak jediná rozumná cesta, i když druhému dálkovému ovladači se bohužel nevyhnou. O2 TV totiž v nejbližší době aplikace pro televizory nechystá, odpovědí na náš dotaz bylo i to, že je to příliš nákladná činnost vyžadující navíc neustálou údržbu, což je bohužel pravda. Firma tak všechny síly vrhá na přípravu nového set-top boxu majícího podporovat 4K i obsah s HDR.

NAPSALI JSME: Jaká je O2 TV v mobilu a v počítači?

Derby pražských S sledovalo na O2 TV téměř čtvrt milionu diváků

O2 TV: Zařazení Markízy International bude záležet na zájmu diváků

Představení O2 TV pro Xbox One.
Autor: Bohumil Herwig

Představení O2 TV pro Xbox One.

Momentálně je zdarma ke stažení v aplikačním obchodu Xboxu omezená verze aplikace bez například videotéky (viz dále), cílem O2 je však plnohodnotná náhrada za set-top box, včetně úplné podpory jeho dálkového ovladače, která je zatím taktéž omezena na základní funkce.

BRAND24

O2 TV pro Xbox One.
Autor: Bohumil Herwig

O2 TV pro Xbox One.

V současné době je možné prostřednictvím konzole pustit jakýkoliv právě vysílaný pořad z nabídky tarifů O2 TV M/L/XL, O2 TV Air M/L/XL anebo O2 TV Sport na den. V řádu dnů připravujeme i zpřístupnění O2 Videotéky s více než tisíci filmy, uvádí David Duroň, ředitel O2 TV.

Nová verze aplikace O2 TV, která dnes funguje na Xbox One, bude postupně k dispozici pro všechna zařízení Windows.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).