Hlavní navigace

Nvidia zavádí výrazně vylepšenou aplikaci YouTube pro Shield TV

25. 7. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: NVIDIA
Výrobce oznámil „zásadní vylepšení“ a aktualizace má být vydána dnes a v průběhu následujících dnů postupně zpřístupněna uživatelům.

Jde – mimo jiné – o následující: elegantnější a propracovanější uživatelské rozhraní aplikace, lepší podpora 360° videí, přehlednější identifikace přihlášeného uživatele a vylepšený přehrávač a vyhledávání.

ČTĚTE TAKÉ: Amazon Video je dostupné i přes Nvidia Shield TV

Recenze: Jaká je Nvidia Shield TV (2017) jako multimediální přehrávač?

UX DAy - tip 2

Recenze: Internetová Kuki na Nvidia Shield TV

Nově ohlašované vlastnosti:

  • Přehlednější a elegantnější uživatelské rozhraní (viz fotogalerie na konci článku) s jednodušším navigačním menu na levé straně a sadou ikon se zobrazením popisků zvolené funkce. Pozadí nového tématu bude tmavší, zatímco bíle bude zvýrazněno pozadí označených prvků.
  • Odstranění seznamu odebíraných kanálů a naopak přidání lišty se zajímavým obsahem a doporučeními. Následovat budou širší témata, jako jsou např. počítačové hry, jídlo nebo kosmetika.
  • Přehlednější identifikace uživatele – aktuálně přihlášený účet se bude zobrazovat na samotném vrcholu obrazovky.
  • Přípravy na přirozenější ovládání 360° videí a jejich lepší podporu byly oznámeny už na lednovém veletrhu CES 2017. Doposud byla podpora omezena pouze na vytvořená a editovaná videa, stávající aktualizace umožní ve 360° také streamovat.
  • Vylepšený přehrávač a vyhledávání, aktualizována byla i funkce automatického přehrávání. Další video v pořadí se nespustí ihned, ale uživatel bude mít pět sekund na volbu podle svého přání nebo zastavení přehrávaní. Funkci lze také nově zcela vypnout.
  • V předchozích verzích aplikace YouTube pro Shield TV bylo možné – v rámci videa – využívat tlačítka pro posun vpřed a zpět. Nová aktualizace je nahrazuje tlačítky „Další“ a „Předchozí“. Jde o funkci známou ze streamovacích platforem typu Hulu nebo Netflix. Tlačítka „like“ a „dislike“ umístěná pod velkým ovládacím panelem budou nyní skryta a objeví se po kliknutí na „Další možnosti“.
  • Zásadní změnou prošla obrazovka „Nastavení“. Malé ikony nahrazuje sada větších, které se budou při procházení menu rozbalovat doprava.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).