Hlavní navigace

Nový kanál Epic Drama odstartuje v Česku a na Slovensku už tento týden

12. 12. 2017
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: Viasat
Českým a slovenským divákům bude nový program z portfolia společnosti Viasat World dostupný na platformách T-Mobile od 14. prosince.

Nový kanál Epic Drama budou v den jeho spuštění, tedy ve čtvrtek 14. prosince, nabízet pouze operátoři z portfolia T-Mobile – Slovak Telekom a T-Mobile Czech Republic. S dalšími operátory je zatím zařazení nového programu ve fázi jednání a smlouva s T-Mobilem tak není čistě exkluzivní. 

Oba zmínění operátoři nabídnou novou stanici více než 630 000 českých a slovenských zákazníků. Obsah nové stanice bude kompletně nadabován do češtiny, což platí i pro slovenský trh. Kanál bude nabízen v HD rozlišení, s SD variantou se vůbec nepočítá.

Inspirace z Ruska

Kanál Epic Drama chce čerpat ze zkušeností společnosti Viasat World, které získala jako první a druhý nejvýznamnější poskytovatel filmového obsahu v Rusku. Spuštění devatenáctého kanálu z portfolia Viasat World vychází z výsledků výzkumu, který odhalil silnou neuspokojenou poptávku po tomto žánru.

Slovak Telekom se stane prvním operátorem, který na Slovensku nabídne kanál Epic Drama v rámci svého rozšířeného balíčku. IPTV operátor T-Mobile Czech zařadí nový kanál do rozšířeného balíčku, kde již nabízí kanály Viasat History, Viasat Explore a Viasat Nature.

Novinku si vyžádal trh

Spuštění kanálu dokazuje, že jako nezávislý vysílatel dokážeme pružně reagovat na poptávku ze strany diváku i našich partnerů, přičemž našim cílem je rozšiřovat dosah naší nabídky i okruh diváků, uvedl obchodní ředitel společnosti Viasat World Tamas Horvath.

Ačkoli je nabídka televizního obsahu velmi široká, stále existuje poptávka po kvalitních seriálových kanálech, které pečlivě vybírají to nejlepší z aktuální tvorby, potvrdil jeho slova Andrej Miklánek, marketingový expert společnosti Slovak Telekom pro TV služby na Slovenku a v České republice.

Většina obsahu bude mít i nelineární formu

Kanál Epic Drama nabídne přes šest set hodin hraných seriálů z celého světa. Diváci se dočkají velkorozpočtových seriálů různých dramatických žánrů v HD kvalitě. Přibližně osmdesát procent vysílaného obsahu se vztahuje na licence pro nelineární vysílání a Viasat World je tak může divákům nabídnout ke sledování na různých platformách a zařízeních.

Většinu nabízených titulů představují novinky natočené v posledních třech letech a zhruba sedmdesát procent z nich nabídne Epic Drama v jednotlivých zemích exkluzivně. Primárně kanál cílí na muže a ženy ve věku nad 25 let a zaujmout chce všechny fanoušky dramatického žánru, kteří se mohou těšit na nepřetržitý přístup k velkolepým seriálovým titulům celého žánrového spektra, kde nechybí zločin a záhady, adaptace klasických literárních děl, politika a moc, válečná dramata, akční a dobrodružné příběhy, skutečné historické události a taky svět fantazie.

BRAND24

Technické parametry pro příjem Epic Drama HD:  

  • Družice: Thor 5/6/7 a Intelsat 10–02 (0.8 ° W) 
  • Frekvence: 12687 MHz 
  • Polarizace: V 
  • FEC: 3/5 
  • SR: 28800 
  • Norma: DVB-S2 
  • Modulace: QPSK 
  • Název: Epic Drama HD 
  • Provider: Slovak Telekom 
  • Video formát: MPEG4 
  • Kódování: 1882 (Nagravision) 
  • Video PID: 1102 
  • Audio PID: 1103 
  • Audio stopy: 1103 cze (Mpeg), 1104 QAA (Mpeg), 1105 hun (Mpeg) 
  • PCR PID: 1102 
  • PMT PID: 1101 
  • TSID: 2807 
  • ONID: 0187 
  • SID: 7011 
  • TXT: N / A 
  • HbbTV: N / A 
  • DVB a TXT 
  • titulky: 1121 DVB rum 

První uváděné seriály

Diváci se mohou těšit i na další tituly. Jedná se například o seriály Mr. Selfridge, Beowolf: Návrat do Shieldlandu, Restaurace, Versailles nebo Endevour.

Nevěstky, řada 1 a 2

Silně emotivní drama, které se odehrává v kosmopolitním gregoriánském Londýně 18. století a nabízí nový, odvážný pohled pod pokličku tehdejší nejlukrativnější komerční aktivity – prostituci – v době, kdy se tímto řemeslem živila každá pátá žena. Provokativní seriál založený na postavách a příbězích skutečných žen a mužů kolem nich se soustředí na pozoruhodnou Margaret Wellsovou a její dcery. Margaret se snaží skloubit roli matky s rolí majitelky nevěstince. Seriál o rodině, moci a nemilosrdné ekonomice se odvíjí ve svižném tempu a propojením vtipu a dramatu vykresluje mimořádné podnikatelky, které pomohly vybudovat Londýn, jak jej známe dnes, a příběhy, jež jsou věčné jako lidstvo samo.

Policajt: New York, rok 1865

Doba, kdy neexistují zákony, kterými se lze řídit. V drsné čtvrti irských přistěhovalců bují zločin, i když v čele místní policie stojí vlivný a mocný generál Brendan Donovan, který prosazuje zavedení pořádku tvrdou rukou. Ale horkokrevný detektiv Corcoran jej odmítá slepě poslouchat a nastoluje spravedlnost, jak nejlépe umí – pravidla nepravidla.

Zvrat: Washingtonovi špióni

Seriál od tvůrců titulů Breaking Bad a Mad Men. Sleduje příběh mladého newyorského farmáře Aba Woodhulla, který spolu se svými přáteli z dětství založí Culperův kruh – první americkou výzvědnou organizaci. Na počátku války za nezávislost tato neobvyklá skupinka špionů spojí síly, aby zvrátila průběh boje za svobodu. Seriál se nesoustředí pouze na bitevní pole, ale na pozadí skrytého světa dvojitých agentů, tajných operací a šifrovaných zpráv vyobrazuje válečný konflikt, jak jej prožívají obyčejní muži a ženy.

Klondike

V impozantním miniseriálu Klondike z dílny Ridleyho Scotta uvidíte Richarda Maddena (Hra o trůny), Abbie Cornishovou (Všemocný) a uznávaného britského herce Tima Rotha. Inspirací k němu byly pravdivé příběhy lidí, kteří v honbě za bohatstvím bojovali o přežití v krutých a drsných podmínkách kanadského Yukonu. Ústředními postavami jsou Bill Haskell a Byron Epstein, kamarádi z dětství, kteří jsou v touze splnit si sen o bohatství během zlaté horečky na Klondiku v 90. letech 19. století ochotni riskovat úplně vše. Vyrazí spolu na obtížnou cestu do této divoké kanadské oblasti, kde potkávají řadu zoufalých i nebezpečných lidí, mimo jiné na chamtivé obchodníky, svůdné kurtizány i na původní obyvatele Ameriky, kteří jsou svědky ničení vlastního území a zabíjení svých lidí oportunistickými podnikateli.

Vražedné záhady slečny Fisherové

Klasický detektivní seriál, kde záhady řeší podmanivá slečna Phryne Fisherová ztvárněná divadelní a filmovou hvězdou Essie Davis. Soukromý detektiv v sukních prochází postranními uličkami, jazzovými kluby i honosnými sídly 20. let a bojuje se zločinem pomocí svého perletí vykládaného revolveru a břitkého důvtipu.

Borgia

Seriál se odehrává v době Da Vinciho a Michelangela, v době osvícené tvořivosti a jedinečných intelektuálních úspěchů. Byl to však i věk Machiavelliho, bezuzdného bezpráví, neustálých válek a nepředstavitelné zpustlosti. Ve středu světového řádu stál Vatikán, arbitr konfliktů mezi jednotlivými královstvími a říšemi. A v srdci Vatikánu žil muž, jehož touha po moci hnala k získání postu nejvyššího, papežského stolce. Byl to muž, jehož jméno se stalo zosobněním krutosti a jehož papežská vláda se do dějin zapsala jako nejostudnější kapitola v dějinách katolické církve. Byl to Rodrigo Borgia.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).