Hlavní navigace

Nové modely televizorů Panasonic sází na maximální personalizaci ob­sahu

8. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podobně jako Samsung i Panasonic přišel s možností ovládat televizory prostřednictvím hlasových příkazů vyslovených do dálkového ovladače. Přichází s novou technologii Life+ Screen.

Modely televizorů Panasonic, které přijdou na trh v letošním roce a slavnostně byly představeny na právě probíhajícím veletrhu CES v Las Vegas, sází především na řadu možností, jež jsou spojeny s personalizováním obsahu. Technologie Panasonic Life+ Screen rozpoznává preference jednotlivých uživatelů, takže má každý uživatel po zapnutí televizoru připraven výběr obsahu, který vyhovuje právě jemu. Jednou z nových funkcí je například tlačítko „My Button“. Po stisknutí na dálkovém ovladači si televizor zapamatuje, že nabídka patří právě mezi vaše oblíbené.

ČTĚTE TAKÉ: Panasonic: V prosinci skončíme s výrobou plasmových displejů

V rámci kanálu „My Sream“ nabídne televizor Panasonic svému uživateli obsah vyhovující právě jemu. Zkombinuje přitom služby, jako jsou video na vyžádání, digitální vysílání, webové stránky, ale i pořízené záznamy, videa z domácího úložiště nebo rodinné fotografie. Obsah se sem bude přidávat podle toho, jak se bude uživatel při ovládání televizoru chovat. V rámci Life+ Screen bude televizor schopen také rozeznat hlas jeho jednotlivých uživatelů. Podobně jako u Samsungu, i u Panasonicu bude možné televizor ovládat pokyny vyslovenými do dálkového ovladače.

BRAND24

K TÉMATU: Dálkové ovládání od Samsungu rozpozná gesta a nabídne hlasové ovládání

Prostřednictvím Life+ Screen nemá být uživatel omezen pouze na domácnost. V kombinaci s cloudovou službou Panasonic „My Home Cloud“, vytvoří síť pro sdílení informací a obsahu s chytrými telefony a PC po internetu. Znamená to, že například v práci můžete odkaz na on-line video odeslat do Life+ Screen a po vašem příchodu domů ho naleznete v televizoru. Funkce, které byly popsány výše, jsou nejen součástí nových 4K televizorů, s nimiž firma přichází, ale i „klasických“ novinkových obrazovek. Ve spojení s 4K rozlišením však Panasonic vidí v této technologii nový rozměr zábavy.

Model televizoru Panasonic TC-65AX800U
Autor: Panasonic

Model televizoru Panasonic TC-65AX800U

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).