Hlavní navigace

Nova zahájila vysílání v DVB-T2, pět programových pozic umístila do přechodové sítě 13

9. 1. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Karel Choc
Přechodovou DVB-T2 síť 13 provozuje společnost Digital Broadcasting vlastněná ostravským podnikatelem Radimem Pařízkem.

Pět kanálů z portfolia skupiny Nova dnes začalo vysílat v přechodové DVB-T2 síti 13 společnosti Digital Broadcasting. Ta v celoplošném DVB-T multiplexu 4 šíří stanice Nova 2, Nova Action a Nova Gold, do přechodové sítě ale Nova zařadila i programy Nova a Nova Cinema. Ty pro vysílání ve standardu DVB-T využívají celoplošné sítě s číselným označením 2 Českých Radiokomunikací. 

PSALI JSME: Společnost Digital Broadcasting testuje z vysílače Ládví novou DVB-T2 vysílací technologii

Přechodová síť 13, která je aktuálně šířena z pražských vysílačů na Novodvorské a v Ládví 13, tak v současnosti obsahuje sedm programů. Pětici programů vedle zmíněných programů televize Novy doplňují hudební televize Relax a Rebel, jejichž provozovatelem je podnikatel Radim Pařízek. Dvojici pražských vysílačů dnes doplnil vysílač na Olšanské, spuštění dalších regionů oznámí operátor na dnešní tiskové konferenci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).