Hlavní navigace

Názory k článku Nova vypne v Domažlicích analog. Má ale podmínky.

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 2. 2007 8:02

    David - Domažlice (neregistrovaný)
    Pane Dvořáku, nebojte se, lidé zde na Domažlicku o chystaném vypnutí analog.vysílání už vědí, píše se o tom skoro každý týden někde v místním tisku, i já jsem zde zveřejňoval několik článků. Je hlavně zajímá definitivní termín tohoto vypnutí, nechávají vše (bohužel)až na poslední chvíli a také je zajímá, kdy přibudou nové další programy, resp.další multiplex(Prima atd.)David Rácz / www.digitalnichodsko.estranky.cz
  • 12. 2. 2007 8:37

    prudic (neregistrovaný)
    o5 kolecko, zdali bylo drive vejce, nebo slepice. Vys..te se na nej, at si tim analogem vytre. Zase prudi a zviditelnuje se. To je v poradku. Proste zmerit pokryti, garantovat CT jejich 95 procent a pamparampam. Lide po definitivnim vypnuti CT bud ukrouti antenu, nebo dostanou rozum a zainvestuji. A Noha at se postavi treba na usi. Co je statni instituci na nejake soukrome spolecnosti. At si Noha dela pruzkumy jak se ji zlibi, ale za sve!!!
    A neohlizet se na ni, a makat dale. Podle jeji aktivity ale CT musi prehodnotit "vyhodnost spoluprace" coz je koexistence v jednom muxu. A poslal bych na CT NKU s poukazem na skrytou podporu soukrome stanice z verejnych penez (koncesionarske poplatky nemaji slouzit akcionarum na Bahamach).
    Lide koupi STBox az PO VYPNUTI analogu, podle toho, co sleduji.
  • 12. 2. 2007 16:42

    ABC (neregistrovaný)
    Já se domnívám, že pokud se někomu podaří dokopat naše zkorumpované soudy ke kladnému přerozhodnutí o již vydaných licencích na digi TV, tak soukromí majitelé začnou hodně brzo vysílat. Noze se to samozřejmě nelíbí, protože jakýkoli jiný program může být zajímavější a Noha digitalizací ztratí minimálně 60-70% zisku z reklam. Reklamní koláč je totiž neměnný, změní se jeho přerozdělení a každý bude hctít ukrojit pro sebe co nejvíc..
    Být majitelem Nohy, bránil bych se digitalizaci zuby nehty a poslanci (tak jak to ta blbá Noha ve svůj prospěch dělá).
  • 12. 2. 2007 18:19

    romannitra (neregistrovaný)
    Nechápen, načo si tam niekto kupuje prijímač DVBT kvoli pár nemeckým programom, keď skoro za tie isté peniaze má digitálny satelit s x nemeckými programami a y inými, rádia ani nespomínam.
  • 13. 2. 2007 6:25

    prudic (neregistrovaný)
    ale to je samozrejme, ze to Noha dela. Jinak by Dvorak nebyl schopen pred akcionari zduvodnit svou dulezitost a mohli by misto po nem zaplacnout plastelinou.
    Pokud by neprudila Noha (jakoze rika, ze neprudi - stahla kasacni stiznost), tak se najde nekdo jiny(viz kdekoli jinde). To je o stavu soudnictvi.
    Proste at si ma podminky jake chce. Pujde to i bez ni. Je super, ze nekdo kdo NIC nenabizi. a k nicemu jej nepotrebujeme, je schopen tak zblbnout lidi, ze ti si mysli, ze bez neho (Nohy) se zde povykalujeme. Neni tomu tak. Jeste jsme nezacali. Proto jsme ani nemohli nenarazit na zadny problem. Presto jsme ochotni uverit, ze existuje. Nechapu proc.
  • 12. 2. 2007 19:25

    Pamětník (neregistrovaný)
    Jestli si lidé na Domažlicku kupují STB jen kvůli německým programům opravdu nevím, ale desítky let ten příjem byl možný a nyní byl bavorský analog zcela zrušen a jiná nesatelitní možnost než DVB-T není. Pro příjem digitálu je možné ponechat většinu stávajících antén a instalace a nutnost přesného zaměření satelitní paraboly už je pro mnohé problémem. Pořád je cena několika typů STB pro DVB-T podstatně nižší než kompletní satelit s CI slotem, modulem, kartou a dost domácností má i více než jeden TV či případně i VCR. Nepleťte si to se situací ve vnitrozemí, tam většinou jiná možnost než satelit, při příjmu ciziny, neexistuje. A až se za několik málo měsíců asi analog v Domažlicích vypne úplně, budou si muset pořídit STB všichni, i ještě váhající diváci. Co ale zcela nechápu, jak bude hodnotit management NOVY rozdíl v pokrytí mezi analogem a digitálem, bez vypnutí analogu.
  • 13. 2. 2007 16:15

    prudic (neregistrovaný)
    jako rozdil 1500 a 10000 (vcetne montaze) jsou skoro stejne penize? Jsi spadnul s konem ne?
  • 13. 2. 2007 16:19

    prudic (neregistrovaný)
    oni nechcou nic hodnotit. Oni chcou zaruky. Nejlepsi pozadavek je ten uplne debilni. Ten se splnit neda, a akcionari si mnou ruce.
  • 12. 2. 2007 9:29

    ABC (neregistrovaný)
    presne tak. Nabidka programu je doslova uboha (diky nekompetentni a neschopne RRTV), lidi diky ni nemaj duvod proc kupovat STB. Pokud se jim vypne analog, koupi si ovsem STB hned druhy den. V Ceske republice je STB na skladech dost, jsou levne, staci si vybrat. A kdo na to ma (nebo si muze dovolit vzit uver)a chce novou TV, nabidka TV s DVB-T prijimacem je jiz take slusna.
  • 12. 2. 2007 10:45

    Divakxy (neregistrovaný)
    A jaky program by jste si pral??? TV Pohodu, ktera nema ani na poplatky za umisteni do muxu, natoz na nakup programu? Nebo dalsi zpravy 12 hodin denne? Proc chcete nekomu nasilim vypinat soucasne analogove vysilani, kdyz jeho vypnuti neni pro rozsireni nabidky programu vubec nutne????
  • 12. 2. 2007 10:50

    Honza (neregistrovaný)
    Chápu oprávněnou obavu TV Nova, že by mohla ztratit některé diváky. Ale to co p. Dvořák říká, odporuje mým znalostem chování českých diváků - dokud nebudou okolnostmi donuceni, většina z nich si žádný digitální přijímač kupovat nebude. A jsem přesvědčený že p. Dvořák moc dobře ví že se český divák takto bude chovat a celé tohe cvičení je jen snaha o to, jak hodit míč na druhou stranu státu a říct "dělej něco". Stejně tak p. Dvořák ví, že druhým motorem pro nákup přijímačů je nový, zajímavý obsah - a protože na jeho dostupnost už dlouho působí tak jak působí, přijímačů nepřibývá.
    Proto jakékoliv podmiňování vypnutí analogu dostatečnou předchozí vybaveností digitálními přijímači znamená jen nekonečné odkládání vypínání, protože diváci nakoupí až bude vypnuto. Tím pádem jde o další způsob (po záležitostech ohledně zákonů, po žalobách na licence a jiných aktivitách) blokování vypínání analogu.

    Jednoduchý, rychlý a transparentní postup je:
    1. Rozhodnout jasný a jednoduchý časový plán vypínání (a reálný)
    2. Zainteresovat vysílatele na informační kampani - např. TV Nova má se svým podílem na sledovanosti ideální předpoklady k doručení této informace do mnoha domácností a v zájmu TV Nova by mělo být aby domácnosti věděli že od dne toho a toho musí mít jiný přijímač.
    3. Vypínat přesně podle plánu, protože každé odložení nás čechy utvrdí v tom "že to nějak vyhnije" a nemusíme nic dělat a nebudeme si přijímače pořizovat před vypnutím, ale až po něm. A pak budeme řvát že nejsou a ty co jsou, jsou moc drahé.
    4. Dbát na to, aby na příjem vysílání stačily i jednoduché a levné přijímače a aby se u nás nevyužívaly různé exotické možnosti DVB - tím bude zajištěn dostatek přijímačů.

    Nevěřím tomu že TV Nova neví jak ČTÚ a Radiokomunikace určují pokrytí. Pokud to opravdu neví, tak je neschopná protože se neumí zeptat.
  • 12. 2. 2007 15:22

    prudic (neregistrovaný)
    kvuli zavedeni noveho celoplosneho muxu se musi neco vypnout. A jelikoz CT bude trvat minimalne 3 roky, nez zmizi z analogu v cele CR, tak nekde se zacit musi. To ze se melo zacit vypinat v P+B+O jsem rikal (v Cajzlstane to vysilaci zarizeni uz zhnilo starim). Bohuzel se ceka jak dopadne pokus u nemeckych hranic - asi proto, ze si tam lide kupuji STBoxy kvuli Nemcum. CT vysilat v digitalu zacit musi, a ja jako poplatnik koncesionarskych poplatku jsem proti, aby se paralelne vysilalo to same na jednom uzemi. To by bylo teprve nehospodarne. To si radsi koupim STBox, a kdo to nechce pochopit, tak at cumi do zdi, nebo na Nohu, ktera kdovico bude delat do budoucna. Celkem mne to nezajima co bude delat. Az bude tedy za ty 3 roky volny celoplosny mux, tak konecne budou moci zacit vysilat nove digi televize. A to ze dne na den. Ale bez celoplosne site se to neobejde. A jak jsem jiz rekl, CT ridi z Cajzlstanu a tam se na nejakej tyden nehledi, takze ty tri roky to vypinani trvat bude. Proto se MUSI zacit vypinat hned. Nejsme jak u neprizpusobivych, kteri po Cunkovi vykrikovali, ze ani ten satelit na tom hotelu nemaji. A ze by jim to tam mesto melo zdarma nainstalovat!!!. Kazdy uz 5 let vi, ze se bude digitalizovat a mohl se na to pripravit, a pokud to nestihl, tak na to ma casu porad furu.
  • 12. 2. 2007 15:33

    prudic (neregistrovaný)
    Ale Noha ma uplne jasno co dela a proc to dela. Starost o divaka to ale neni. Nohu bych do digitalizace vubec nezatahoval. At se snazi sama. Nedejboze ze bychom ji jeste platili za reklamu ne? Sam Dvorak rekl, akcionarum, ze bude digitalizaci zdrzovat jak to jen pujde.
    Proste je treba digitalizovat CT, ta ma prijem zajisteny a nezalezi na sledovanosti!!! Tu pokles sledovanosti bolet nebude. Reklamu od noveho roku nebude mit zadnou a ani se s takovymito prijmy nepocita. Jak zacnou nabihat nove televize, tak lide, kteri koukaji jen na soukrome televize take vymeknou a koupi si STBox, a posleze bude moci prejit i Noha, neb uz se na ni nikdo divat nebude a digital bude vsude, presne jak chtela.
    Sakra, to jste Cesi? Ti Cesi, kteri dokazali se vsim vy..bat? nejak se mi to nezda. Spis je to banda neschopnych poseroutku, kterym vadi uz i smrad z vlastniho rozkladajiciho se tela. Neb jste tak lini, ze se rozkladate zaziva.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).