Hlavní navigace

Nova Sport získala licenci pro druhý kanál, nabídne ho na satelitu a portálu Voyo

6. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nova Sport není jediná, která může na internetové platformě provozovat televizní vysílání speciálních kanálů. S tímto krokem přišel nedávno i telekomunikační operátor O2.

Mediální skupina Nova získala na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) licenci pro druhý kanál Nova Sport. Vyplývá to z aktuálního zápisu, který dnes RRTV poskytla médiím. Licence se týká nejen klasické distribuce, konkrétně satelitního vysílání, ale také zvláštních přenosových systémů, konkrétně serveru Voyo.cz. Licence byla udělena na dobu 12 let pro oblast ČR a Slovenska. Nova v tuto chvíli provozuje jeden sportovní kanál, pro nějž si u patentového úřadu nechala registrovat nové logo. Nova Sport zároveň mírně upraví svůj název na Nova Sport 1.

BRAND24

K TÉMATU: Chystá Nova proměnu vizuálu svého sportovního kanálu? Registruje si nové logo

Nova Sport není jediná, která může na internetové platformě provozovat televizní vysílání speciálních kanálů. S tímto krokem přišel nedávno i telekomunikační operátor O2 Czech Republic. Ten spustí již za dva dny, tedy v sobotu 8. srpna, vysílání pěti kanálů O2 Sport. Ty budou k dispozici nejen na IPTV platformě O2TV, ale i mobilní službě O2TV Go. Operátor na platformě přichází s novinkou takzvané multidimenze, kdy během fotbalových přenosů nabídne pohledy z více kamer, případně pokrytí všech zápasů Ligy mistrů UEFA.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).