Hlavní navigace

Nova sport bude vysílat širokoúhle, připustil šéf Novy Petr Dvořák

30. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 8. 2008

Kabelový a satelitní kanál Galaxie sport bude po přejmenování na Novu sport vysílat v širokoúhlém formátu 16:9. V pátečním on line rozhovoru na webu tn.cz to připustil generální ředitel televize Nova Petr Dvořák. Ohledně termínu změnu názvu Galaxie pak šéf Novy uvedl, že bližší informace se diváci dozvědí z novin a vysílání Novy v první polovině září.

BRAND24

Sportovní kanál Galaxie sport projde velkými změnami, jednou z nich bude i přejmenování na Nova sport, sdělil Dvořák. K širokoúhlému vysílání Novy sport ředitel konstatoval, že „velká“ Nova už ve formátu 16:9 a diváci jsou s tímto vysíláním spokojeni. Proto předpokládám, že na tento formát zřejmě přejdeme i na Nova sport, dodal. Petr Dvořák se ale nezmínil o případném vysílání Novy sport ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV).

Hlavní program Novy testuje HD vysílání v přechodné zemské digitální síti C v Praze a Brně, Nova HD je dostupná také zákazníkům placené digitální televize přes internetový protokol O2TV a 802.tv. „Snažíme se najít cestu, jak v HD vysílat i jinde, ale zatím nám to ekonomicky nevychází. Každopádně to ale nevzdáme, takže vydržte,“ uvedl šéf Novy v pátečním on line rozhovoru na tn.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).