Hlavní navigace

Televize Nova si vzala úvěr přes miliardu korun

25. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 10. 2010

Podle ekonomického deníku E15 si televize Nova vzala úvěr 1,5 miliardy korun. Kvůli složité finanční situaci si navíc minulý týden zajistila přístup k penězům o celkové výši 5,5 miliardy. Prostředky hodláme použít na snížení celkového zadlužení a zlepšení likvidity CME, potvrdila deníku mluvčí společnosti Romana Willie-Tomasová s tím, že velikost finanční částky nebude komentovat.

ČTĚTE TAKÉ: Nově se prodražují nákupy na internetu, doplácela 27 milionů Kč za Blog.cz

List také nedávno informoval o tom, že české televizní jedničce se prodražují nákupy na internetu. Například cena akvizic v podobě serverů Jyxo.cz a Blog.cz stoupla na 210 milionů korun. Původně Nova zaplatila za nákup vyhledávače a blogovacího systému částku 9,4 milionu dolarů, což v době nákupu, v květnu 2008, odpovídalo 181 milionům korun. Podle deníku E15 klesla návštěvnost Blogu.cz na dva miliony reálných uživatelů za srpen a nedaří se příliš ani zpravodajskému webu tn.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).