Hlavní navigace

Nová řada První republiky dnes představí nové postavy

7. 7. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ GALERIE – Dnes odpoledne představí delegace tvůrců v karlovarském Domě České televize druhou řadu První republiky.

Mezi hosty se objeví i Stanislav Majer, představitel nové postavy nekompromisního podnikatele. Jaké jiné prvky druhá řada přinese nebo v čem bude První republika II akčnější, prozradí režisér Biser Arichtev, Veronika Arichteva, Pavel Batěk, Stanislav Majer i autoři projektu.

Televizní tvorba se stále více přibližuje filmu, nejen ve světě, ale i u nás. A také pokračování První republiky tento trend reflektuje, říká režisér Biser Arichtev a pokračuje: Nové díly budou, v mezích žánru, mnohem dynamičtější a akčnější. Doba První republiky je velmi inspirativní a krásná. Po ulicích jezdily nádherné automobily, lidé do společnosti chodili v krásných šatech a začalo se řešit mnoho společenských témat, jako například ženská emancipace. To vše se odráží i v našem seriálu.

Samotné natáčení trvalo 99 dní a skončilo na konci června, takže do Karlových Varů jedeme přímo ze střižny, kde teď trávíme opravdu mnoho času, dodává vedoucí projektu David Musil.

BRAND24

Vedle postav známých z první řady seriálu se v jeho pokračování objeví i charaktery nové. Například Vladimír Polívka nebo Anna Fialová a Brigita Cmuntová, které hrají již dospělé dcery Jaroslava a Kláry Valentových. Další novou postavou je pak Hans von Lippi v podání Stanislava Majera. Hans je tvrdý a nekompromisní podnikatel. Je nejmladším synem z bohaté a významné německé rodiny, který si do Čech přijel pro ostruhy. Podniká v dopravě, takže se jeho zájmy brzy střetnou se zájmy rodiny Valentů, prozrazuje Stanislav Majer.

Děj druhé série začíná roku 1928, tedy o osm let později oproti první řadě. Jaroslav Valenta (Jiří Vyorálek) se vrací domů z vězení. V rodinné firmě o něj ale nikdo nestojí, spíše by rádi, aby odešel hospodařit na venkov s otcem Aloisem (Jan Vlasák). Bratr Vladimír (Ján Koleník) vede povoznictví, kde těží především z legionářské minulosti a kontaktů získaných za války ve Francii. Jaroslav ale není typ, co by se jen tak snadno vzdával. Je odhodlaný získat zpátky osobní pověst, respekt i úspěch v obchodu.

autoři projektu: Filip Bobiňski, Jan Coufal a Dramedy Productions // scénář: Jan Coufal // režie: Biser A. Arichtev // vedoucí projektu: David Musil // výkonný producent: Jan Rolínek // kreativní producent: Jan Maxa // hrají: Markéta Častvaj Plánková, Jiří Vyorálek, Ján Koleník, Robert Urban, Kristýna Boková, Jan Vlasák, Tomáš Töpfer, Zdena Studénková, Veronika Arichteva, Anna Fialová, Bořek Joura, Brigita Cmuntová, Taťjana Medvecká, Stanislav Majer

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).