Hlavní navigace

Norma začala prodávat jednoduchý FM/DAB přijímač Dual DAB 4C

16. 1. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: DGC
AKTUALIZOVÁNO – Od pondělí můžete ve zmiňované obchodní síti zakoupit rozhlasový přijímač s barevným displejem a tříletou zárukou.

AKTUALIZOVÁNO, 11:20: Fotogalerii najdete v samostatném článku.

AKTUALIZOVÁNO, 10:00: Po návštěvě prodejny společnosti Norma je na krabici vidět přesné označení přijímače – Dual DAB 4C. Fotogalerie je v přípravě.

Nabízen je za 1390 Kč pod jménem „Dual Radiopřijímač DAB+/FM“. Má poměrně rozměrný barevný TFT displej s úhlopříčkou 2,4", tedy 6,1 cm, a může být provozován jak z 230 voltů, tak na baterie.

Zabudován je jeden reproduktor a zesilovač o výkonu jednoho wattu. Analogové FM zvládá doplňkové informace RDS a podle letáčku prodejce by měla být k dispozici i paměťová místa pro uložení stanic. O počtu se však nehovoří.

K TÉMATU: SilverCrest SIRD 14 C3: překvapení z Lidlu nejen pro FM/DAB a internetový příjem (test)

Sencor SIR 5000WDB: levná novinka nejen pro DAB a internetové stanice

Technisat DigitRadio 1? Inu, za tu cenu…

UX DAy - tip 2

Rozměry rádia jsou 198 × 114 × 52 mm, k dispozici by mělo být i připojení pro sluchátka. Na webových stránkách zřejmě zkušební laboratoře, na kterou se odkazuje leták Normy, je uveden název přijímače jako „Dual DAB 70“, jsou tu uvedeny i další parametry (např. akumulátor Li-Ion s kapacitou 1000 mAh, 3,7 Wh) a byl tu i odkaz na výrobce. Chtěl jsem z jeho stránek převzít i fotografie, doprovodné video a další podrobnosti, ale hned na první pohled bylo vidět, že nesedí ani rozměry přijímače, ani jeho vzhled. Na snímku tudíž vidíte pouze odchycený obrázek z PDF letáku.

Za upozornění na přijímač děkujeme čtenáři s nickem Steve.

"Dual Radiopřijímač DAB+ FM" prodávaný v síti Norma.
Autor: Bohumil Herwig

„Dual Radiopřijímač DAB+ FM“ prodávaný v síti Norma.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).