Hlavní navigace

Názory k článku Nikolaj Savický: ČT 24 vysílá legálně, má kmitočtový příděl

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 1. 2006 13:52

    Juraj Gerbery (neregistrovaný)
    Jak uvažujeme v M&M:

    Dle § 3 odst. 1 písm. a) zákona č. 483/1991 Sb., o České televizi, ve znění pozdějších změn, provozuje Česká televize analogové televizní vysílání dvou televizních programů prostřednictvím zemských vysílacích rádiových zařízení, popřípadě jiných technických prostředků;

    Dle § 3 odst. 1 písm. b) zákona č. 483/1991 Sb., o České televizi, ve znění pozdějších změn, ČT provozuje zemské digitální televizní vysílání televizních programů uvedených v písmenu a) a dalších alespoň dvou televizních programů zahrnutých v souhrnném datovém toku složeném z dílčích datových toků náležejících televizním a rozhlasovým programům, multimediálnímu obsahu a doplňkovým službám veřejné služby v oblasti televizního a rozhlasového vysílání, upravených pro společné šíření prostřednictvím zemské sítě vysílacích rádiových zařízení s plánovaným pokrytím alespoň 95 % obyvatel České republiky počítaných podle údajů vyplývajících z posledního sčítání lidu (dále jen "multiplex veřejné služby").

    Z výše uvedeného vyplývá, že ČT může vysílat analogově pouze 2 televizní programy, a to jsou nyní ČT 1 a ČT 2. Žádné další televizní programy není ČT dle zákona o ČT oprávněna vysílat analogově.

    Digitálně musí ČT vysílat ČT 1 a ČT 2 do 60 dnů ode dne, kdy s podnikatelem zajišťujícím síť elektronických komunikací uzavře smlouvu o šíření multiplexu veřejné služby; ostatní programy, tj. např. i ČT 24, může ČT vysílat digitálně po uzavření smlouvy o šíření multiplexu veřejné služby.

    Pokud tedy ČT vysílá program ČT 24 bez uzavření smlouvy o šíření multiplexu veřejné služby, jedná se o vysílání programu, které neumožňuje zákon o ČT.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).