Hlavní navigace

Nezapomeňte dnes oslavit Světový den televize! Speciální vysílání nabídne ČT24

21. 11. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

V pondělí 21. listopadu roku 1996 vyhlásilo Valné shromáždění Organizace spojených národů toto datum za světový den televize. Stejný rok se konalo i první Světové televizní fórum.

Podle OSN bylo toto rozhodnutí přijato s cílem dokázat, že televizní vysílání má stále větší dopad na rozhodování tím, že světové události přináší různé konflikty a hrozby pro mír a bezpečnost a že pokrývá i další významné problémy, včetně ekonomických a sociálních. 

Den světové televize není určen k oslavě samotného elektronického nástroje, ale spíše k filozofii, kterou reprezentuje. K této příležitosti se dnes večer ve 20 hodin na ČT24 v pořadu 90’ vysílá speciál ze studia SK6, který slibuje mnoho zajímavostí. 


Autor: Česká televize

Ranní promo pořadu 90´ ke světovému dni televize.

Speciální tématický blok ke světovému dni televize představila už dnes ráno ve Studiu 6 Jana Záhorková, vedoucí vysílání Studia 6 a Studia 6 Víkend. Demonstrovala například neustále se prodlužující čas, který diváci tráví před televizní obrazovkou.

Kolik hodin strávíme denně sledováním televize?

Údaje dostupné od roku 2007 do loňského roku se vztahují na cílovou skupinu diváků starších patnácti let.

  • 2007 – 3:14
  • 2008 – 3:17
  • 2009 – 3:18
  • 2010 – 3:20
  • 2011 – 3:25
  • 2012 – 3:31
  • 2013 – 3:39
  • 2014 – 3:40 
  • 2015 – 3:40
  • 2016 – 3:43

Zdroj: Graf ATO – Nielsen Admosphere pro Českou televizi


Autor: Česká televize

Vývoj sledovanosti mimořádných událostí na programu ČT24.

Večer se v pořadu 90’ zpravodajské ČT24, který moderuje Michal Kubal, mohou diváci těšit třeba na názornou ukázku vývoje sledovanosti mimořádných událostí na pozadí toho, kdo je vyrábí a jak je vyrábí.  

Krajánci ve formě hologramu

Hlavními hvězdami večerní relace ale budou zahraniční zpravodajové. Krajánci ale budou ve studiu přítomni pouze virtuálně a představí se formou hologramů z míst, odkud právě vysílají. Večer tak budeme moci posoudit, jak se s takto koncipovanou virtuální realitou dokázalo vypořádat grafické studio České televize.

UX DAy - tip 2


Autor: Česká televize

Zpravodaj České televize ve Spojených státech Martin Řezníček snímaný před zeleným pozadím.

Dorazí i Neff nebo Šlerka

Během pořadu budou také představeny nové technologie, které Česká televize používá při natáčení a vysílání reportáží. Zájemci se seznámí i se způsoby, jak mohou svými příspěvky zasáhnout přímo do vysílání i sami diváci.

Večerní debaty věnované světovému dni televize se kromě jiných hostů zúčastní třeba spisovatel Ondřej Neff, známý třeba díky svým článkům pro web Neviditelný pes, nebo Josef Šlerkaanalytik dění na sociálních sítích a vedoucí oboru studujícího nová média na filozofické fakultě pražské Karlovy univerzity.

Kolik hodin denně průměrně sledujete televizi?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník DigiZone se specializací na satelitní a terestrické vysílání, dálkový příjem televize i VKV rozhlasu a přítel elektroniky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).