Hlavní navigace

Na Slovensku se uskuteční mezinárodní konference o digitálním rozhlasu

7. 1. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle předběžného programu, který se objevil na stránkách akce, na ni nebudou chybět ani zástupci regulátora a operátorů z České republiky.

Mezinárodní konference o digitálním rozhlasu s názvem „Approaches to the Digitisation of Audio Broadcasting in V4 Countries“, které se zúčastní zástupci regulátorů i operátor z několika států, se příští měsíc, konkrétně v době od 18. do 19. února, uskuteční v Banské Bystrici. Místo je zvolené poměrně překvapivě, protože u našich východních sousedů se tato technologie vůbec nevyužívá – na rozdíl například od České republiky, Německa, případně Polska. Partnery akce bude mimo jiné i Český metrologický institut, který se v minulosti ve spolupráci s Českými Radiokomunikacemi podílel na testech technologie DVB-T2 v Praze.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Bavorský rozhlas spustí dvě nové stanice, jednu už na začátku roku 2015

Podle programu, jenž byl zveřejněn na oficiálních stránkách akce, by se odborné konference měli zúčastnit i zástupci tuzemského regulátora, tedy Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Jedním z řečníků má být konkrétně i Pavel Dvořák, bývalý předseda Rady ČTÚ a její stávající člen. Na akci bude přítomen také Marcel Procházka, ředitel pro regulaci Českých Radiokomunikací, a Tomáš Řapek, jednatel společnosti Teleko, která je u nás největším provozovatelem digitálního rozhlasového vysílání (DAB+). Akce se zúčastní například i Pavel BalíčekČeského rozhlasu a šéf techniky RTVS Andrej Doležal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).