Hlavní navigace

Na satelit Astra míří nové nekódované kanály z Ruska

22. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zájemci v České republice a na Slovensku už mohou sledovat ze satelitu Astra zpravodajský program RT, dříve Russia Today. Ten zde vysílá v SD kvalitě i vysokém rozlišení.

Satelitní diváci, kteří mají možnost příjmu programů z družice Astra na pozice 19,2 stupně východně, se mohou v následujících měsících těšit na rozšíření programové nabídky o další ruské programy. Objeví se tu stanice Russia Travel Guide a Twoj TV. První uvedená stanice zatím na tomto satelitu není dostupná. Podle serveru Broadband TV News s odvoláním na deník Kommersant, bude jeho provozovatelem ruský holding Bridge Media. Oficiální web stanice, která se, jak již z názvu vyplývá, zaměří především na cestování po této východoevropské a asijské zemi, lze najít na adrese: http://www.rtgtv.com/.

Z ARCHIVU: Provozovatel Filmu+ začal na českém trhu zastupovat další zahraniční stanice

Tipy C

První ruskojazyčnou stanicí na pozici 19,2 stupně východní, jak její provozovatel uvádí, má být Twoj Telekanal. Televize o sobě toho zatím o sobě příliš neprozradila. Případní zájemci mohou sledovat její webové stránky na adrese: http://www.twoj.tv/. Z promo smyčky, která je na satelitu Astra vysílána již několik týdnů, vyplývá, že půjde o plnoformátovou stanici, jež nabídne seriály, filmy i zábavu pro celou rodinu. To částečně naznačuje i zpracování webové prezentace, které obsahuje jak mladou ženu, tak i obrázek malého zvídavého děvčete. Na družici Astra už vysílá v nekódované zpravodajský kanál RT, a to jak v SD, tak i HD kvalitě.

Parametry příjmu stanice Twoj: Astra 1M (19,2 stupně východně), 11641/H, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA), ID 1TWOJ

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).