Hlavní navigace

Na podzim startuje další televizní kanál: WAR svět válek

7. 6. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Československá filmová společnost
Nová dokumentární televizní stanice zahájí vysílání na přelomu září a října. Je určena pro kabelové, satelitní i IPTV sítě v Česku a na Slovensku.

WAR svět válek nabídne široké spektrum pořadů a ve vybraných satelitních, kabelových a IPTV televizních sítích bude vysílat 24 hodin denně, sedm dní v týdnu.

Našemu novému programu rozhodně nepůjde jen o války a bitvy a o jejich politické příčiny a důsledky, ale o celý svět vojenství jako takový. To znamená, že se zaměří například na současné armády, vojenskou techniku a související vědecký výzkum, na terorismus či špionáž, ale i na to, co vojáci jedí, když nevaří, nebo co si oblékají a v čem jezdí. V neposlední řadě dojde i na historii a konspirační teorie, přibližuje novou stanici Leoš Pohl, většinový majitel společnosti.

ČTĚTE TAKÉ: CS film má novou grafickou podobu

Kinosvět bude na jaře pokračovat s osvědčenými formáty, mezi programovými novinkami je opět ruský seriál

První měsíce vysílání se ponesou ve znamení českých premiér dokumentárních pořadů, kromě nich tu budou i snímky z USA, Ruska, Velké Británie, Francie a Německa. Všechny pořady budou plně v češtině, popř. ve slovenštině.

UX DAy - tip 2

Leoš Pohl k tomu dodává: Nemůžeme se tvářit, že nevíme nic o více než šedesáti současných lokálních válečných konfliktech, ve kterých už zemřely dva miliony lidí, a že v pěti oblastech svět splňuje parametry vzniku globálního konfliktu. Že nezaznamenáváme zvyšující se počet teroristických útoků a že nic netušíme o skrytých hybridních válkách. WAR svět válek nebude tyto problémy lakovat narůžovo. Naopak – bude na ně upozorňovat a varovat před možnými důsledky. A protože jde o domácí televizní stanici, budeme dbát o to, aby česká a slovenská stopa byla velmi silná, s důrazem na hrdinství, čest a vlastenectví. Ne nadarmo startujeme tuto stanici v předvečer možného vzniku evropské armády. Do budoucna se rovněž zaměříme na vojenství související se středoevropským prostorem.

Československá filmová společnost, která WAR svět válek připravuje, v současné době provozuje televizní stanice CS film, CS mini, a Horor film určené pro satelitní, kabelové i IPTV televizní sítě. Dále pak dokumentární TV Kinosvět, televizi záhad a tajemství, která je volně dostupná i v pozemním vysílání, a videoportál www.filmpopular.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).