Hlavní navigace

Na konci března uvede stanice AMC nový seriál Terror z dílny režiséra Ridleyho Scotta

6. 1. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: AMC
UVNITŘ VIDEO – Dvoudílná premiéra nové série je v České republice a na Slovensku naplánována na 29. března ve 22 hodin.

Děj seriálu se odehrává v roce 1847, kdy polární výprava sira Johna Franklina při hledání takzvané severozápadní cesty beznadějně uvízne v arktickém polárním ledu. Námořníkům dvou sesterských lodí Britského královského námořnictva Erebus a Terror docházejí potraviny a většina jich onemocněla kurdějemi. Trpící posádku navíc pronásleduje neznámý, záhadný tvor vystupující z ledových hlubin. 

Důležitou postavou příběhu je kapitán Francis Crozier. Skvělý námořník, který má i kvůli svému irskému původu uzavřeny dveře do nejvyšších míst Britského královského loďstva. 

Hlavními výkonnými producenty seriálu jsou vedle Ridleyho Scotta, tvůrce sci-fi hitů, jako je Vetřelec nebo Blade Runner, také David Kaiganich (Pravdivý příběh, Oslněni sluncem) a Soo Hugh (The Whispers, The Killing). Na natáčení se podílela i další velká jména seriálového průmyslu jako David W. Zucker (Dobrá manželka, The Man in the High Castle), Alexandra Milchan (Vlk z Wall Street) nebo Guymon Casady (Hra o trůny, Steve Jobs). 

BRAND24

Hvězdné obsazení slibují i herecká jména. Hlavní roli kapitána lodi HMS Terror Francise Croziera obsadil Jared Harris (Šílenci z Manhattanu, Hranice nemožného). Mezi další herecké hvězdy, na které se mohou diváci těšit, patří Ciaran Hinds (Hra o trůny, Řím) jako Sir John Franklin, Paul Ready (Cuffs, Utopia) jako Henry Goodsir, Adam Nagaitis (Houdini a Doyle, Sufražetka) jako Cornelius Hickey a Tobias Menzies (Outlander) v roli kapitána Jamese Fitzjamese.

Seriál se natáčel v Maďarsku a je ve spolupráci s AMC produkován společnostmi Scott Free, Emjag Productions a Entertainment 360.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).