Hlavní navigace

Moravskoslezský Report na ČT1 nahradí Události v regionech

25. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 6. 2008

Zpravodajský Report, který je vysílán v Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji, na obrazovce ČT1 končí. Místo něj se objeví pořad známý z hlavní zpravodajské relace – Události v regionech. Relace bude začínat vždy v osmnáct hodin a její stopáž byla stanovena na pětadvacet minut. Po ní budou následovat Černé ovce. Veřejnoprávní televize k tomuto kroku přistoupila proto, aby mohla prodloužit právě své hlavní zpravodajství Události. To bude mít od 30. června délku 35 minut a bude tak konkurovat určitou dobu Televizním novinám na Nově.

BRAND24

K TÉMATU: ČT zruší večerní Události v regionech, hlavní Události budou mít 35 minut

Událostí v regionech se dočkají také diváci v Čechách, kde se relace sloučí s pořadem Večerníky. Moderátory budou Jitka Sluková a Jan Hrubeš, na Moravě Martin Musial, Šárka Bednářová a Drahomíra Račáková. Programová změna vychází vstříc divákům. Zachováváme pětadvacetiminutové ryze regionální vysílání ve třech vydáních – pro Čechy, Jižní Moravu a Severní Moravu se Slezskem, jak nám ukládá zákon, a zároveň nabídneme více regionálních zpráv celostátně v Událostech, vysvětlil v květnu Lidovým novinám ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).