Hlavní navigace

Mladá fronta už je oficiálním provozovatelem TV Metropol, ale zatím jen na webu

31. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost MF TV se evidovala u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání jako poskytovatel audiovizuální mediální služby na vyžádání na webu www.metropol.cz.

Na vydavatelství Mladá fronta přešlo další aktivo původního provozovatele pražské regionální televize Metropol, společnosti Metropol TV, s.r.o. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) evidovala firmu MF TV z portfolia vydavatelství Mladá fronta jako poskytovatele audiovizuální mediální služby na vyžádání, kterým je videoarchiv pořadů a reportáží TV Metropol na webu www.metropol.cz. Evidence u Rady je povinná pro všechny provozovatele podobných videoslužeb na internetu, TV Metropol ji však zatím nesplňovala.

BRAND24

K TÉMATU: Věřitelé TV Metropol nevěří: zadlužená firma skončí, ale televize pojede dál

Radní proto vyzvali provozovatele této pražské televize, společnost Metropol TV, s.r.o., aby situaci napravila. Místo této firmy se u RRTV evidovala společnost MF TV, která už dříve požádala o vydání nové vysílací licence pro TV Metropol. Stávající provozovatel, společnost Metropol TV, s.r.o., je nyní v insolvenčním řízení a Radě zaslal oznámení, že k 1. červenci ukončí vysílání TV Metropol a vrací vysílací licenci. Televize by pak měla pokračovat ve vysílání na základě nové licence, o níž požádala firma MF TV. Tento postup se nelíbí věřitelům Metropol TV, s.r.o., jejichž pohledávky zůstávají nesplaceny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).