Hlavní navigace

Názory k článku MediaGuru.cz: Šéf Novy Christoph Mainusch potvrdil, že druhé peoplemetry nebudou

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 12. 2013 20:13

    VSimon

    Proč přijímat hned za řádného člena ? Nebyl náhodou Barrandov také několik let jen členem čekatelem?

    http://www.digizone.cz/clanky/tv-barrandov-stahla-svoji-zadost-o-radne-clenstvi-v-ato-pujde-do-mereni-s-novou/

    Ať se s nimi jedná, jako s každým před nimi. Navíc, nebyli to zrovna oni, kdo tenkrát blokoval Barrandovu a ATMedii řádné členství?

    http://www.digizone.cz/clanky/ato-bude-5-zari-znovu-rozhodovat-o-prijeti-tv-barrandov-ocka-a-atmedie/

    Pokud se s nimi bude jednat podobně, dobře jim tak. Už dávno nejsou v pozici silného hegemona, který si může cokoli dovolit.

  • 14. 12. 2013 10:44

    VSimon

    Máte sice pravdu, ale když si to tak vezmu, myslím, že než by to Nově pomohlo, ještě jí to podtrhne židli.

    Schválně, zkusme to jen z legrace rozebrat:

    Prima:
    Voříška z Novy po dvaceti letech vykopali a stačilo jim na to jen obvinění ze spolupráce s StB, které kdoví jak se prokázalo - spíš se jen na něco poukázalo bez hlubších podrobností. Voříšek se soudí, takže ještě není nic jisté. Ten jim ale určitě pomáhat nebude.

    Obzinová je taková nevyzpytatelná, těžko soudit. Pokud si dobře pamatuji, Železný založil dceřinku (tehdy své) Novy Joj a Obzinovou odvelel tam, pak došlo k převratu spřátelenců CME a Železný vyletěl. Tehdy už existovala Markíza pod CME, takže se Nova(/CME) asi Jojky zbavila (snad podle zákona musela). Obzinová se vrátila do českých rozhlasů a nyní zpět do TV - na Primu. Nova jí podle mě v ničem nepomohla, proč by ona pomáhala jí?

    ČT:
    Dvořák, pokud vím na rozloučenou dostal od někoho z Novy facku. Jeho odchod byl z týdne na týden, ne jako Sarbuův, který odcházel/odchází měsíce (on i jeho smlouvy). A redaktoři, které měl Dvořák přetáhnout? Ti přece odcházeli při značné nespokojenosti na pracovišti (výhozy redaktorů zde svého času rezonovaly celkem hodně). Proč by snad oni měli Nově pomáhat?

    Soukup, Medea a ostatní reklamní agentury:
    Za to co Nova předvádí na reklamním trhu? Poměrně nepavděpodobné.

    Sateliťáci:
    Mají Nově platit náklady na přenos jejího vysílání, když si ostatní televize tyto náklady mohou zaplatit? Ti už pomohli Nově tak, že jí snad už nemohou pomoci více, pokud ji tedy nechtějí zadotovat i provoz.

    České Radiokomunikace:
    Mají přece dluhy a už teď měla Nova relativně výhodné podmínky. Z čeho by novou výhodnou nabídku ČRa platily? Co kdyby se potom rozmyslela Prima a chtěla totéž co Nova? Tady také není příliš prostoru, i když je zde asi největší prostor v porovnání s předchozími.

    Radim Pařízek - Digital Broadcasting:
    je asi jediný, kterému díky smluvním pojistkám za spolufinancování sítě nic jiného nezbude, ale má na to vůbec prostor? Zruší kvůli Nově své televize, aby se k němu přestěhovala? Myslím si, že pokud jim Pařízek pomůže, bude to patrně asi jen v rámci smluv a nic navíc.

    Ale je pravda, že Pařízek a eventuálně omezeně ČRa budou asi jediní, kdo budou muset Nově pomoci. Ale je otázka jestli pomohou. Ale čekat, že to udělají i s úsměvem na tváři by bylo celkem naivní. :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).