Hlavní navigace

Názory k článku Maďarsko chce dokončit digitalizaci do roku 2010

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 6. 2007 9:47

    vedro (neregistrovaný)
    V Maďarsku k tomu přistupují jak v ČR. Stát si něco nalinkuje, nedomluví se s privátními analog. vysílateli a pak se bude divit, že mu nechtějí vracet frekvence.
    Postavit v období 2009-10 3 celostátní sítě, tak to chci vidět.
    Nevím zda nebude mít Maďarsko pro udělení 4 sítí jedním výber. řízením jednému operátorovi problém s EK. V každém případě monopol občanům mnoho positivního nepřinese. Spekuluje se, že to přidělí společnosti Antenna Hungaria, pokud tam má stát pořád značný podíl tak se není čemu divit.
  • 25. 6. 2007 11:31

    Radek Donát (neregistrovaný)
    Současné analogové televize mají nárok na digitální vysílání pouze za podmínky, že do konce roku 2009 ukončí analogové vysílání.

    To zni v nasich podminkach fakt jako sci-fi. Tady digitalne vysilat mohou bez jakychkoli podminek, a jeste ohrnuji nos nad 2+2 bonusovymi licencemi kdyz ukonci analogove vysilani do 10.10.2010 :-). Jsem na to tedy opravdu zvedav. Oni Madari jsou dost horkokrevni, takze s sebou nenechaji jen tak zametat a veset buliky na nos jako Cesi. Taky nejspis nemaji tak blbe (tedy jak pro koho blbe, ze) medialni zakony, ostatne zajimalo by me jaky stat na svete (krome totalitnich, samozrejme) ma horsi medialni prostredi nez CR. Uvidime ;-).
  • 25. 6. 2007 14:22

    prudic (neregistrovaný)
    obavam se, ze u nas ty 2 bonusy jsou k nicemu. Prima nema prostredky na sireni ani jednoho programu, Noha chce zaprat prostor jednim HDTV. Takze proste nemaji co vysilat. Proto nemaji zajem. Jim staci kdyz budou mit kontrolu a veskere prijmy z reklamy...... Divak at si vyleze na strom...........
  • 25. 6. 2007 15:21

    Radek Donát (neregistrovaný)
    Mam stejny pocit. Spolecnym jmenovatelem soucasneho stavu je totiz nenucena pohodlnost. Proc se namahat shanet vice inzerentu, kdyz ti stavajici plati vice nez dost? Kazda firma zalozena na duvere spotrebitelu (typicky napr. banka), chce mit v idealnim pripade 100 velkych klientu, kteri jsou rozumni, nedelaji paniku, nezatezuji ucetni oddeleni mesicne tisici ucetnich dokladu a maji vicemene stejne pozadavky, ktere tedy neni nesnadne splnit. Az kdyz je zajem o klienty tohoto typu az prilis zajimavy i pro konkurenci, zacina byt zajimavy i sektor malych klientu, s nestabilni prizni a s vzajemne ruznorodymi pozadavky. Tomuto prostredi se pochopitelne Nova i Prima snazi vystrihat a dokud nebudou muset z ciste konkurencnich duvodu, o zadne dalsi kanaly zajem mit nebudou. Idealni je pro ne nedelat nic a co nejvice prodluzovat soucasny stav blazene nekonkurence ;-).

    Kdyby Prima, ale i Nova venovaly svemu programovemu schematu alespon tolik casu jako venuji kazdodennimu duslednemu prihazovani pisku do soukoli digitalizace, bylo by to skvele. A hlavne pro jejich divaky. Jde o cirou destrukci v zajmu financnich zisku, proti zajmu tv divaku (vcene svych vlastnich priznivcu, protoze konkurence zakonite zlepsi i jejich program). Jiny efekt jejich pocinani nema.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).