Hlavní navigace

Loewe uvede na trh novou řadu Ultra HD OLED televizorů

19. 8. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Loewe
Modelová řada s názvem bild 7 sází na nový OLED displej a technologii Loewe VantaVision.

Loewe bild 7 je prvním televizorem této značky, který je osazen displejem OLED. Ten odstraňuje zásadní nedostatek dnes nejrozšířenějších LCD obrazovek – dokáže zobrazit skutečně tmavou černou barvu. Dalším trumfem přístroje má být VantaVison, která vychází z pojmu VantaBlack. Ten, který označuje nejčernější substanci stvořenou člověkem, je vyroben z uhlíkových nanotrubic a prakticky neodráží světlo, protože téměř veškeré dopadající světlo pohltí struktura materiálu.

VantaBlack® je používán jako referenční hodnota černé a používá se například pro kalibraci teleskopů nebo v optických systémech satelitů. Dal také vzniknout novému směru vizuálního umění – jediným umělcem, který ho smí při své tvorbě používat, je sochař Anish Kapoor.


Autor: Instagram

Sochař Anish Kapoor

Design řady bild 7 se snaží být esteticky lehký a minimalistický, obrazovka je tenčí než většina smartphonů – její hloubka nedosahuje ani sedmi milimetrů. Rámeček doplňuje pouze typický prvek Loewe, kolečko uprostřed její spodní části. Po zapnutí se celá obrazovka pomocí soustavy motorů automaticky vysune vzhůru a odhalí tenký soundbar. Zvukový výkon 120 W je rozdělen mezi šestici reproduktorů a čtyři pasivní basové zářiče, které lze díky Bluetooth využít také pro bezdrátovou reprodukci hudby z mobilních zařízení.

BRAND24

K dispozici bude několik volitelných typů podstavců na podlahu i na stůl a také možnost instalace na svislou otočnou tyč, která je rozepřena mezi podlahou a stropem. Stojany, které byly speciálně designovány pro řadu bild 7, zahrnují otočné i dálkově ovládané motorizované varianty. Všechny konektory zakrývá tkanina a v televizoru je pro nahrávání standardně integrován 3,5“ pevný disk s kapacitou 1 TB. Zaujme i cable management skrývající kabely, které zajišťují propojení s ostatními zařízeními.

Možnosti rozhraní rozšiřují aplikace pro smartphony SmartAssit a SmartTV2move, pomocí kterých lze kromě ovládání televizoru také vzdáleně spustit nahrávání na integrovaný pevný disk, i když se uživatel nachází mimo domácí Wi-Fi síť, a také souběžně bezdrátově přehrávat druhý obraz na tabletu zcela nezávisle na tom, co právě zobrazuje televizor.
Nová Loewe bild 7 přijde na trh v září tohoto roku v úhlopříčkách 55" a 65". Součástí standardní dodávky bude držák na zeď.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).