Hlavní navigace

Loewe Bild X aneb Pryč s kabely, je tu čistý design pro fanjšmekry

16. 11. 2017
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Loewe
UVNITŘ FOTOGALERIE – Loewe v roce 1939 uvedlo první televizní přijímač pro domácnost. Nyní ukazuje svou představu nejbližší budoucnosti. Jak jinak než s OLED…

Základní myšlenkou studie je sázka na design, eliminace kabeláže a také snaha po maximálním zdůraznění samotné televizní obrazovky, která je tenká jen několik milimetrů, což je vlastní technologii OLED. A to i tehdy, když je úhlopříčka televizoru opravdu, ale opravdu hodně velká.

Potíží s takovýmto návrhem je hned několik, včetně problematického umístění přímo na stěnu. V minulosti se původní myšlence nejvíce přiblížilo LG s konceptem Picture-on-Wall (LG Signature OLED W7) a speciálním magnetickým držákem, který byl vysloveně úchvatným řešením.

Se základní jednotkou obsahující audiosystém, elektroniku a konektory spojuje obrazovku OLED jediný kabel, kterým je vedeno i napájení. Jak vše vypadá v korejském podání, si můžete připomenout ve fotogalerii na konci článku. Pojďme ale k Loewe Bild X concept, což je pro změnu řešení ryze německé.

K TÉMATU: Papírově tenká LG OLED s magnetickým držákem a novým pružnějším panelem je už ke koupi i u nás

Fotogalerie LG Signature OLED W7 s konceptem Picture-on-Wall

Televizory OLED: co byste o nich měli vědět, jakou mají životnost a jaké si můžete pořídit

Designový minimalismus v podobě OLED televizoru Loewe Bild 9.55, AmberGold.
Autor: Loewe

Designový minimalismus v podobě OLED televizoru Loewe Bild 9.55, AmberGold.

Bild X trochu jinak, stále ovšem s kabelem

Loewe se – stejně jako LG a další výrobci – vydalo logickou cestou oddělení elektroniky atd. od zobrazovací části. Šlo na to ale trochu jinak, byť spojovací kabel zůstává, což jen dokazuje dnešní nemožnost vyřešit vše kompletně bezdrátově. Takovéto řešení by se pochopitelně na stěnu usazovalo podstatně jednodušeji.

Studie s pracovním názvem Loewe Bild X concept (foto níže) přináší naprosto minimalistický design, který můžeme vidět už u dříve uvedené řady Bild 9. U ní je evidentní, že nejde o televizor do každého interiéru, a nejinak tomu bude i u Bild X.

Tento televizor, nebo spíše zatím jen koncept, se opět skládá ze dvou částí: samotné obrazovky ve zlatavém kovovém rámu, který je jasně přiznán, a z elektroniky vestavěné do kulatého boxu v podstavci. Obě části spojuje, stejně jako u LG Picture-on-Wall, jediný extrémně plochý kabel, který je jednak signálový a jednak obrazovce zajišťuje přívod napájení. Důležité je, že je opravdu jediný a že je vysloveně plochý. Dá se tedy snadněji přidělat na stěnu nebo – nejlépe – umístit rovnou pod omítku. Jeho výška je totiž vysloveně pár milimetrů.

Kdy přijde na trh?

Společnost Loewe svůj Bild X prezentovala na letošním veletrhu IFA a její řešení má v porovnání s LG jednu výhodu. Nabízí totiž hned několik variant televizoru založených na zcela stejném designu. K dispozici je tak řešení pro instalaci na stěnu i s podstavcem určeným na nějakou skříňku a vedle toho je tu dokonce – jak má výrobce ve zvyku – i varianta podlahová.

BRAND24

Jak je zřejmé z fotogalerie, nikde není vidět reprosystém. Zvuk podle představy Loewe buď zajistí napojení vašich stávajících audiokomponent, doplnění televizoru o vcelku libovolnou zvukovou lištu nebo o nové reprosoustavy bezdrátové řady Loewe Klang 9. Tedy navrhované k už zmiňovanému OLED televizoru Bild 9.

Basys, výhradní distributor produktů Loewe, očekává, že OLED televizor à la Bild X bude do reálného prodeje uveden někdy v průběhu příštího roku. Samozřejmě nebude pro každého a rozhodně nebude nejlevnější. Tak už to ale se studiemi uvedenými do praxe dopadá.

Pořídili byste si designový televizor?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).