Hlavní navigace

Liberec je bez televizního i rozhlasového signálu, vysílač na Ještědu má výluku

24. 6. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Úderem šesté hodiny ranní se odmlčely televizní multiplexy na Ještědu, od deváté dopolední se přidaly i veškeré rozhlasové stanice. Výluka potrvá do 15 hodin.

Bez signálu většiny televizních stanic a rádií se musí dnes dopoledne a po část odpoledne obejít lidé v Liberci a okolí. České Radiokomunikace naplánovaly od dnešního rána údržbovou přestávku vysílače Ještěd, z něhož vysílají celoplošné televizní multiplexy 1, 2 a 3 a šest rozhlasových stanic. Televizní vysílání je odmlčelo již od šesté hodiny ráno, rádia se k výluce přidala o tři hodiny později. Televizní i rozhlasové vysílání z Ještědu má být plně obnoveno až v 15 hodin odpoledne. Výluka se netýká vysílačů jiných provozovatelů, například multiplex 4 nebo Regionální síť 3 a 7 v regionu fungují dál.

Přijímat nelze veřejnoprávní multiplex 1 s programy České televize a Českého rozhlasu na kanálu 43, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a Barrandov na kanálu 52 a multiplex 3 s Primou love, Primou Zoom, ČT :D/art, Óčkem, Óčkem Gold, Šlágr TV a Active TV na kanálu 60. Z rozhlasových stanic se na Ještědu odmlčel Český rozhlas Radiožurnál na frekvenci 95,9 MHz, Český rozhlas Dvojka na frekvenci 89,9 MHz, Český rozhlas Vltava na frekvenci 103,9 MHz, Evropa 2 na frekvenci 88,1 MHz, Rádio Proglas na frekvenci 97,9 MHz a Rádio Contact Liberec na frekvenci 101,4 MHz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).