Hlavní navigace

Lamax Shield pro chytrou domácnost: sází na mobilitu a jednoduchost

26. 6. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Lamax
UVNITŘ VIDEO – Nový systém pro inteligentní domácnost uvádí na trh český Lamax Electronics. Přizpůsobit ho lze pro obydlí všech typů: od bytů přes rodinné domy až po chaty.

Systém se skládá ze tří prvků: komplexního zabezpečení, chytrých bezdrátově ovládaných zásuvek s Wi-Fi a bezdrátových IP kamer. Doplnit ho můžete o různé druhy snímačů a čidel a vše lze s výhodou ovládat pomocí mobilní aplikace nebo – v případě bezpečnostního systému – pomocí SMS zpráv (uvnitř je běžná SIM karta). Lamax Shield také touto cestou informuje o všech událostech.

Komplexní zabezpečení je postaveno na detektorech pohybu a magnetických čidlech, které jsou podle pokrývaných prostor doplněny o infrasenzory, detektory otevření vrat nebo o solárně napájená venkovní pohybová čidla. Vedle toho ale můžete do systému zapojit také detektory kouře, plynu nebo vody a řadu dalších doplňků. Celkem může jít o až 50 senzorů, 50 přístupových RFID čipů a deset dálkových ovladačů.

NAPSALI JSME: Lamax Tech GentiLight: geniální koncepcí, ovládáním i výkonem

O2 představuje vlastní zařízení pro chytrou domácnost

Domácí alarm Iget Security M2B: Levný, vybavený, bezdrátový

Další ze základních komponent jsou chytré zásuvky s Wi-Fi připojením a prostřednictvím jedné takové jich lze ovládat až patnáct. Umožňují na dálku kdykoli zapnout a vypnout jakýkoli zapojený spotřebič a s pomocí mobilní aplikace lze také zkontrolovat jejich stav. Můžete se tedy na dálku přesvědčit, zda jste při odjezdu na dovolenou nenechali některý zapnutý, a případně ho vypnout. Navíc jsou zásuvky vybaveny programovatelným časovým spínačem.

UX DAy - tip 2

Třetím pilířem chytré domácnosti od Lamaxu je bezdrátová IP kamera (2990 Kč) s Wi-Fi, 2,4 GHz, která poslouží nejen k ochraně majetku, ale třeba i k dohledu nad dětmi nebo domácími mazlíčky. Zabudován je snímač typu CMOS (Sony) a také optika s vysokou světelností (F2.0). Tím nejdůležitějším je však obousměrná komunikace, protože je vestavěn jak mikrofon, tak reproduktor. Nahrávka s rozlišením 1280 × 720 bodů (30 sn./s, H.264) se ukládá na kartu typu microSD a kameru lze opět řídit přes mobilní aplikaci. Obraz lze také kdykoli v aplikaci sledovat v reálném čase.

Všechny prvky Lamax Shield (5490 Kč) spolu komunikují bezdrátově na frekvenci 315 nebo 433,92 MHz. Čidla lze proto umístit i na vzdálená místa (dosah je, od kontrolního panelu, až 80 m), celý systém lze také sestavit svépomocí. Jednotlivé senzory jsou napájeny tužkovou baterií. Ovládací panel má, kromě běžného napájení z 230 V, také integrovanou baterii. V případě, že dochází energie v čidlech nebo dojde k přerušení napájení ovládacího panelu, odešle se varovná SMS.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).