Hlavní navigace

Krmelec U Muflona aneb bílí medvědi a sexuální život manželek alkoholiků

26. 11. 2017
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Stream.cz
Pokud jste si mysleli, že zvířata nemají společenský život, tak nový seriál Milana Šteindlera na Streamu vás přesvědčí o opaku.

Bajka je roztomilý literární útvar. Když karikuje něco, co se vám nelíbí, tak vždycky můžete říct „tohle přece nejsem já“. Pro větší názornost zkusme mluvit o tom, co opravdu vidíme, ne to, o čem se mluví. Krmelec U Muflona je hospoda, ve které se scházejí chlapi a řeší tam základní problémy všehomíra – co se ke událo, kdo s kým kde komu zahnul, a hlavně se tam bezuzdně chlastá. Prostě takový typický pánský klub, něco jako holešovický Singles.


Autor: Zdeněk Strnad

Singles Showbar

Hned na začátku si medvěd Tomáš Jeřábek prohlíží zvířecí bulvár s názvem Les, kde se objeví narážka na zvířecí #metoo. Divočák zase prasil. Mával na nás ptákem! Šokující výpověď bezbranných srnek. Zase ukecaný (až moc) zajíc Pavel Liška projeví zásadní genderové stereotypy, jako typický hospodský povaleč: Ptala se mě: Jdete za holkama? A já na to: Ne, jdu do hospody, na pivo, paní. A ona mi řekla: To děláte dobře. To se s váma nehádá, co?

PSALI JSME: Stream spouští Krmelec u Muflona. Příběh neobyčejné nálevny uprostřed lesa

Flegmatický výčepní muflon Pavel Šimčík to všechno po očku kontroluje a je mu všechno totálně ukradený, hlavně když může chlastat se štamgasty. No a dalším do party je jelen Milan Šteindler, který má tušení, že mu stará zahejbá, protože je čtvrtek a ona s ním vždycky ve čtvrtek chtěla jít na palouk, a dneska je čtvrtek a ona ho poslala do hospody, že si musí vyřídit něco u posedu. A za pár hodin a po několika vypitých lahvích se z krotkého depresívního ňoumy stává klasicky agresivní hrdina: „Seřežu ji jako koně, ta bude prosit, děvka jedna nevěrná!“

Soda na internetu…

Prostě seriál, který popisuje běžný život. Režii má na svědomí Milan Šteindler, který po mnoha letech pochopil, že mu jeho humor ve stylu České sody v klasické televizi jen tak neprojde, takže se vrhl na internet, který je stále ještě prostorem, kde autoři nemusejí zvažovat každé písmenko v hrůze před postihem ze strany televizní rady – nebo ještě před autocenzurou televizních dramaturgů. 

Jinak ve filmu uvidíme další osvědčené herce – mají se objevit také Michal Žáček či Halka Třešňáková, známí z Tondy Blaníka, Simona Babčáková (Ohnivý kuře, Čtvrtá hvězda) nebo Jakub Žáček (Svět pod hlavou, Single lady).

Tipy C

Jak bude dál s Negativem?

Seriál natočila produkční společnost Negativ. Jak to bude vypadat dále s budoucností spolupráce se Streamem, je nejisté. Po nedávných otřesech, kdy spolupráci se Streamem kromě šéfproducenta Lukáše Záhoře ukončil také Milan Kuchynka z Negativu, producent seriálu Kancelář Blaník a také Krmelce U Jelena, obě společnosti ukončení spolupráce dementovaly a také Kuchynka potvrdil, že společnosti dohromady uvedou nový seriál (což je právě Krmelec) a dále budou spolupracovat na filmu o Tondovi Blaníkovi. 

Co ale bude následovat po novém roce, to nikdo neví – Záhoř údajně plánuje nový projekt a mít za sebou úspěšný a silný tým je obrovská devíza. Třeba bude Stream ještě litovat, že se se Záhořem nedohodli, podobně jako BBC dnes zcela jistě lituje, že si nechala utéct Jeremyho Clarksona. Dobré projekty jsou totiž navázány s konkrétními lidmi, místa vzniku jsou sekundární.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Komentátor, fejetonista, milovník dobrého piva, reklamy a world music.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).