Hlavní navigace

Karlovarské premiéry, Strategie DVB-T2/HEVC a Popelka jménem Universal Channel

9. 7. 2016
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Tento týden vládla především Strategie rozvoje zemského digitálního TV vysílání, likvidace Universal Channel a karlovarské premiéry.

Koncepce zemského vysílání v DVB-T2/HEVC je už na vládě. Snad odstartuje do konce října

Na náš dotaz tiskový odbor Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) potvrdil, že Strategie budoucího televizního vysílání v DVB-T2/HEVC odešla na vládu ČR včas. Nyní je už zřejmé, že se na pořad dne dostane hned toto pondělí 11. července 2016, kdy se od 9:00 koná jednání vlády. Program, který byl zveřejněn tento čtvrtek, má Strategii uvedenu pod bodem 20 s tím, že ji předkládají „ministři průmyslu a obchodu a kultury, předsedové Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a Českého telekomunikačního úřadu“.

Cílem Strategie je, citujeme, „zajištění trvalé dostupnosti široké volby nezpoplatněných televizních programů pro všechny skupiny obyvatel ve všech regionech ČR prostřednictvím platformy DTTa možností pro její kvalitativní i kvantitativní rozvoj při současném úplném uvolnění pásma 700 MHz ze strany DTT“.

Bohumil Herwig: Strategie rozvoje zemského digitálního televizního vysílání předložena vládě

Bohumil Herwig: Vláda má Strategii budoucího TV vysílání v DVB-T2 na pořadu pondělního jednání

Jan Potůček, analýza pro předplatitele: DVB-T2 v Česku odstartuje do konce října, státní podporu má posvětit Evropská komise

Universal Channel à la Popelka

Společnost NBC Universal se ke konci června rozhodla ukončit provoz kanálu Universal Channel a dále na českém a slovenském trhu provozovat jen lifestylový kanál E! Entertainment.

Stanice měla všude zveřejněný program až do 6 hodin ráno, včetně svých webových stránek, jak můžete vidět v galerii. Posledním pořadem měl být osmý díl první série seriálu Knihovníci v 5:10 dne 1. července 2016. Nakonec podle vyjádření českých zástupců ukončila vysílání již o půlnoci, a to u všech platforem. Avšak ještě 30. června ve vysílání běžely upoutávky na další dny, jakoby se nechumelilo a k žádnému rušení nedocházelo.

Petr Jakub: Smutný konec Universal Channel na českém a slovenském trhu

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (KVIFF) byl svědkem několika premiér České televize

O seriálu Rapl jsme vás už několikrát informovali. Na televizní obrazovku se s ním vrací svérázný policista Kuneš z oceňované série Cirkus Bukowsky. Jeho postava je také zároveň zcela první, které se v České televizi dostalo pocty zvané spin-off, tzn. že přešla – zasloužila si přejít – z jednoho úspěšného seriálu do speciálně vytvořené vlastní série.

Třetí epizodou seriálu o zakladateli proslulé stáčírny vod nazvanou Vídeňské líbánky se na KVIFF uvedl nový seriál České televize o Heinrichu Mattonim, člověku, který prý dokáže proměnit vodu ve zlato. Ve středu 6. července ho v Kinosále B hotelu Thermal nabídla divákům Programová sekce České filmy 2015–2016.

Bohumil Herwig: Bohumil Herwig: První spin-off České televize, Rapl, bude dnes k vidění ve Varech

Bohumil Herwig: Životopisná sága Já, Mattoni se včera v premiéře představila karlovarskému publiku

Stručně

Unikátní řešení recyklace drobných elektrospotřebičů či baterií je k dispozici komukoli v celé České republice. Stačí jen zabalit a odeslat. Zdarma.

Bohumil Herwig: REMA uvádí re:Balík. Recyklaci s pomocí pošty

Markéta Plánková v seriálu Mordparta hraje jednu z vyšetřovatelek a představí se ve zcela jiné podobě. Doktorka, kterou hrála v Cestách domů, je pryč a objevuje se drsná Naďa. Kvůli roli si dokonce nechala zastřihnout vlasy a obarvit je nazrzavo.

Bohumil Herwig: Mordparta a drsná kriminalistka Markéta Plánková

Mediálních hvězd, o kterých prakticky víme jen to, že se občas prolnou v bulváru, jinak netušíme – naštěstí – čím se živí, je na tuhle pidizemičku až až. Některým se dokonce říká celebrity, jiným intelektuálové. Obojí je už dlouho v Česku pohrdlivá nadávka. Čas od času se najde mediální hvězda, která začne zářit tak, že by ji všechny modelky nejraději zaškrtily.

Irena Ryšánková: Od policajta k mediální slávě

Pokud jste používali či používáte pro videokomunikaci Skype v televizoru, výrobce oznámil, že od července omezuje jeho funkce. Je to další krok před úplným zastavením činnosti aplikace.

Bohumil Herwig: Microsoft omezuje funkce programu Skype pro TV. Měl by ale stále fungovat 

Ctitelům starých rozhlasových pásků přinese Český rozhlas výběr ze šesti cyklů, s nimiž se mohli v internetovém streamu setkávat od roku 2013. Vyjma vánočních speciálů se tak v létě odvysílají všechna témata, do nichž Rádio Retro doposud vstoupilo: historie, věda i sport.

Bohumil Herwig: Rádio Retro o prázdninách. Vysílat se bude… všechno

BRAND24

V květnu jsme vás informovali o probíhajících jednáních mezi slovenskou Markízou a lucemburskou M7 Group. Nyní je vše úspěšně zakončeno a provozovatel české a slovenské satelitní platformy Skylink, společnost M7 Group, oznámil, že od včerejšího dne, tedy od 7. července 2016, rozšiřuje základní programovou nabídku o kanál Markíza International. Ten je určen pro diváky mimo území Slovenské republiky a je obdobou stanice Nova International.

Bohumil Herwig: Markíza International startuje u Skylinku

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).