Hlavní navigace

Názory k článku Josef Klíma dnes vystoupí v Interview B.T. na Z1

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 4. 2009 7:44

    Miroslav Hrubý
    K náhubkovému zákonu pana poslance Bendy – podnět k 10. výročí.

    Vážení investigativní pane Klímo a paní Tachecí. Děkuji Vám za Vaše slova v TV7 Včera jste „proprali“ náhubkový zákon od pana poslance M. Bendy.
    K nim mi prosím dovolte připomenout analogii se zákonem o svobodném přístupu k informacím (106/1999 Sb.) Zejména proto, že brzy - 11.5. 2009 oslaví své 10. výročí. I v něm se demokratický elév, syn p. posl. V. Bendy který se (dle slov pana Klímy) celý život pral o svobodu slova) pan poslanec Benda „vyznamenal.“ Spolu s dalšími 19 poslanci/senátory ODS dodnes délesloužících přijetí zákona tehdy bránilo jeho dalších 19 kolegů. Z pražských vedle pana Bendy, i místopředsedkyně PS M. Němcová a dnes již senátor p. T. Kladívko. Svobodný přístup k informacím vadil i velmi angažovaným, pánům Klasovi, Tlustému, Vidímovi. Nezapřel se ani velký propagátor otevřenosti ministr vnitra ČR JUDr. MUDr. I. Langer, když se hlasování zdržel. Zřejmě jen vyslyšeli svého guru, dnes prezidenta ČR prof. V. Klause, tehdy předsedu PS. Ten návrh zákona odmítal, jako „ schválnost, zbytečnost, hříčku,- něco čím není potřeba se zabývat,“ a jeho projednávání v PS PČR se neúčastnil! Ani urputný odpor demokratů tzv. občanských tehdy přijetí zákona nezabránil! Musel mít pokračování – dnes Bendův „ náhubkový“ - a zítra??? To jen aby se v přemíře slov o demokracii nezapomnělo na fakta... Kdo jiný než investigativci mohou tuto absurditu hodnotit? MH
  • 16. 4. 2009 10:09

    ivovi (neregistrovaný)
    V teto souvislosti je vhodne pripomenout to o cem se moc nemluvi, kdo takovy zakon schvalil. Nahubkovy zakon byl prijat diky podivne vetsine poslancu napric stranami. Pri prvni schvaleni byli pro poslanci ze vsech stran, nikdo nebyl proti, zdrzeli se jen jednotlivici z CSSD, ODS, KSCM. Pri druhem schvaleni (prehlasovani senatu) byla opet drtiva vetsina pro, opet nikdo proti!, zdrzeli se pouze jednotlivci z CSSD, KDU a nezarazenych a cela KSCM. Smutne.
    http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=5&T=443
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).