Hlavní navigace

Jaké budou Vánoce a Silvestr na programech televize Nova?

29. 11. 2010
Doba čtení: 8 minut

Sdílet

 Autor: 115393
Pohádkovému klání s Českou televizí se bude o Vánocích věnovat především hlavní program televize Nova. Filmový kanál Nova Cinema sice upraví svoje vysílací schéma, nabídne však především zahraniční romantické filmy a pohádky. O Silvestru Nova tradičně sáhne po "obývákové show" Mejdan roku z obýváku, Nova Cinema svoje schéma oproti jiným dnům nezmění – přes půlnoc na tomto programu půjde film, který začíná deset minut po 23. hodině. A jaké změny připravují na Vánoce a Silvestra další dva programy Novy, placená Nova Sport a MTV?

Nova začne s Vánocemi už v úterý 21. prosince

Tři dny před Štědrým dnem začne hlavní program Novy nabízet první filmy s vánoční tematikou. Už v úterý 21. prosince zařadí v hlavním vysílacím čase od 20 hodin americkou komedii Santa má bráchu z roku 2007. O den později ve stejný čas Nova nasadí letošní filmový hit, animovanou komedii Kung Fu Panda slaví svátky, na který od 20:30 naváže vánoční speciál původního sitcomu Novy Comeback s podtitulem Heavy Christmas (ovšem z archivu). Plně na vánoční vysílání přejde nejsledovanější česká televize ve čtvrtek 23. prosince, kdy je sice ještě pracovní den, děti ale už budou mít prázdniny. Nova jim nabídne již od rána samé vánoční pohádky a komedie, počínaje filmem Milionové Vánoce v 7:40 hod. ráno a konče komedií Budiž světlo od 20 hodin.

Ze čtvrtečního programu stojí za zmínku známý český film pro děti Chobotnice z druhého patra, který Nova odvysílá od 9:30 dopoledne, a česká komedie Pane, vy jste vdova! od 14:55 hod. Vánoční vysílání se naplno rozjede o Štědrém dnu, který se na Nově ponese v duchu českých pohádek. Začne v 9:30 Třetím princem, na kterého od 11:00 naváží Hrátky s čertem, ve 13:30 Z pekla štěstí, v 16:05 Šíleně smutná princezna, v 18:50 Princezna se zlatou hvězdou, ve 20:10 jako hlavní štědrovečerní pohádka Tři oříšky pro popelku a české pásmo skončí ve 23:25 komedií Konec starých časů, v níž září v roli podvodníka, který se vydává za ruského knížete, herec Jiří Abrhám.

Nova - Comeback, Ozzák

Vánoce na Nově oslaví i Ozzák ze sitcomu Comeback. Televize vytáhne z archivu starší díl s názvem Heavy Christmas. (Foto: TV Nova)

Televizní noviny na Štědrý den již v 17:40

Nova na Štědrý večer tradičně zkrátí hlavní zpravodajskou relaci Televizní noviny a odvysílá ji dříve než v běžné dny: od 17:40 a společně se Sportovními novinami a Počasím se vejde do 20 minut. Ovšem od 18 hodin si Nova ani o Vánocích neodpustí svůj nekonečný denní seriál Ulice, který potrvá až do 18:50 hod. Diváci se ale budou muset obejít bez Odpoledních Televizních novin, které Nova pravidelně vysílá každý všední den od 17:00 do 17:40 hod. První svátek vánoční v sobotu 25. prosince se ponese v podobném duchu jako Štědrý den. Nova opět vsadila především na českou tvorbu: od 8:00 zopakuje štědrovečerní Princeznu se zlatou hvězdou, po ní nabídne od 9:20 českou komedii pro děti Veselé Vánoce přejí chobotnice, od 11:05 Prince Bajaju a od 14:15 Krakonoše a lyžníky.

Další český pohádkový film, Tři veterány, Nova odvysílá od 17:50. Televizní noviny se tentokrát vrátí do svého obvyklého času od 19:30 a zachovají si o tradiční stopáž, aby na ně od 20 hodin navázal český film Jak se krotí krokodýli od režisérky Marie Poledňákové, autorky nejpopulárnější české komedie všech dob S tebou mě baví svět (tu dá Nova v neděli 2. ledna od 20:00). Druhý svátek vánoční 26. prosince Nova zahájí další reprízou pohádky ze Štědrého dne, tentokrát Hrátkami s čertem, které nabídne již v 6:40 hod. ráno. V 11:40 přijde na řadu další česká pohádka Za humny je drak a po ní od 12:45 Z pekla štěstí 2. Na tuto pohádku naváže od 14:35 český film Půl domu bez ženicha s Vladimírem Menšíkem v hlavní roli. Další česká pohádka O statečném kováři přijde na řadu od 18:05 a poté od 20:00 S čerty nejsou žerty.

Nova - Televizní noviny, Rey Koranteng, Lucie Borhyová

Vánoční Televizní noviny budou mít jen 20 minut a začnou již v 17:40 (Foto: TV Nova)

Silvestr na Nově? Týden bez Ulice a Mejdan roku z obýváku

Týden mezi vánočními svátky a Silvestrem Nova nebude vysílat denní seriál Ulice. Místo něj podvečer zařadí známé české komedie. V pondělí 27. prosince to bude film Sestřičky (od 18:00), v úterý 28. prosince Příště budeme chytřejší, staroušku! (od 17:55), ve středu 29. prosince Drahé tety a já (od 18:05), ve čtvrtek 30. prosince Dobrý voják Švejk (od 17:40) a v pátek 31. prosince Poslušně hlásím (od 17:55). Na Silvestra Nova odvysílá dvě hlavní zpravodajské relace: od 17:35 „seriózní“ Televizní noviny a od 19:30 Silvestrovské Televizní noviny s přebrepty redaktorů a moderátorů televize Nova. Silvestrovské vysílání Novy ale začne v pátek 31. prosince již minutu před sedmou hodinou ráno Silvestrovskou snídaní s Novou. Z českých filmů pak televize od 11:00 nabídne archivní komedii To neznáte Hadimršku s Vlastou Burianem.

Ve 13:00 přijde na řadu česká pohádka Obušku, z pytle ven, ve 14:35 česká komedie pro pamětníky Anděl na horách a hned po ní od 16:05 pohádkový film Ať žijí duchové. Úderem 20. hodiny Nova nabídne čtyřicetiminutový sestřih scének s názvem Silvestr z obýváku, kterým bude provázet Pavla Tomicová. Už od 20:40 se ale na Nově netradičně v pátek objeví speciální díl seriálu Ordinace v růžové zahradě s názvem Epochální výlet doktora Mázla o návštěvě doktora Čestmíra Mázla v dobách reálného socialismu. Hned po něm bude následovat premiérový díl třetí řady sitcomu Comeback (od 21:50) a po něm silvestrovské vydání zábavného pořadu Mr. GS (od 22:25).

Simona Pavlásková

Silvestrem na Nově bude provázet herečka Pavla Tomicová (postava Simony Pavlicové), známá ze seriálu Ulice (Foto: TV Nova)

Od půl dvanácté Nova nabídne půlhodinový sestřih toho nejlepšího z Talentmanie s Leošem Marešem, o půlnoci Novoroční přípitek Simony Pavlicové (herečky Pavly Tomicové) a poté čtvrthodinový sestřih největších hitů z Českého slavíka 2010. Dvacet minut po půlnoci si budou moci zájemci shlédnout osmnáct let starý film Bumerang s Eddiem Murphym, a od 02:20 hod. Best of MTV, největší hity letošního roku z hudební televize MTV, jejíž česko-slovenskou verzi Nova provozuje. O novoročním víkendu budou na Nově doznívat české filmy a pohádky. V sobotu 1. ledna to budou Dobrý voják Švejk (8:10), Anton špelec, ostrostřelec (13:00), Nebojsa (15:00), O princezně Jasněnce a létajícím ševci (18:00) a S tebou mě baví svět (20:00), v neděli 2. ledna Poslušně hlásím (8:10), Hodíme se k sobě, miláčku? (14:10) a Vrchní, prchni (17:55).

Nova Cinema bude mít americké Vánoce

Nova Cinema to s Vánocemi nebude příliš přehánět, poprvé je připomene až den před Štědrým večerem, ve čtvrtek 23. prosince, americkou komedií Přežít Vánoce (od 20 hodin). Také na Štědrý den dopoledne nebude z programu Novy Cinema znát, že jsou Vánoce. Poprvé je připomene až ve 14:35 americká komedie Vánoce bez Santy. Po ní od 16:15 nabídne kanadský rodinný film Tichá noc od 17:55 americkou vánoční komedii Vánoce v Kaštanové ulici. Poté až do 22:20, kdy se na Nově Cinema objeví americký horor P2 o manažerce, která i Štědrý večer tráví v práci, tento program nenabídne žádný pořad s vánoční tematikou, ale samé zahraniční seriály, které dává běžně každý pátek.

Na první svátek vánoční v sobotu 25. prosince zopakuje od 12:10 americkou komedii Vánoce v Kaštanové ulici a od 14:25 nabídne americko-britský rodinný film Duch Vánoc. Jednu z mála českých pohádek odvysílá Nova Cinema od 16:15. Půjde o Kočičího prince. Tím příděl pohádek a filmů s vánoční tématikou na sobotní Nově Cinema končí. Druhý svátek vánoční v neděli 26. prosince na tom bude podobně: až ve 12:30 televize nabídne kanadské vánoční drama Ukradený zázrak a od 15:00 vánoční komedii Šťastné a veselé. Tím ovšem výčet vánočních pořadů na Nově Cinema definitivně končí. Neobjeví se ani v týdnu mezi vánočními svátky a Silvestrem.

P2, horor

Nova Cinema nabídne o Štědrém večeru horor P2, který se odehrává také 24. prosince večer (Foto: Boxoffice.es)

Silvestr Nova Cinema nezná. Nabídne ale Dovolenou s Andělem

Kdo by čekal speciální silvestrovský program na Nově Cinema, alternativní vůči hlavnímu kanálu Novy, přepočítal by se. Nova Cinema Silvestr ve vysílání naprosto pomíjí, v pátek 31. prosince odvysílá od 23:10 americkou komedii Muži bez zábran, která končí 55 minut po půlnoci. Jedinou viditelnější změnou je zařazení české komedie pro pamětníky Dovolená s Andělem, již Nova Cinema nasadí od 18:10 hod., a na Nový rok naváže pokračování Anděl na horách (od 18:00). Jenže ty samé filmy bude dávat vždy o den dřív i hlavní program Novy (Dovolenou s Andělem ve čtvrtek 30. prosince od 14:35, Anděla na horách na Silvestra ve stejný čas).

Stejné je to i s nedělní pohádkou Obušku, z pytle ven!, kterou Nova Cinema odvysílá v 18:20, kdežto na „velké“ Nově půjde už na Silvestra od 13:00. Z novoročního programu Novy Cinema je zajímavý sobotní pozdně večerní film Amores Perros: Láska je kurva, který začíná ve 23:55. V mexickém dramatu, nominovaném na Oscara, hraje hlavní roli populární Ernesto Echevarría. V neděli 2. ledna pak Nova Cinema nabídne v hlavním vysílacím čase od 20 hodin český pohádkový film Dívka na koštěti o čarodějnické učednici Saxaně. I ten však nedávno vysílal hlavní program Novy.

Anděl na horách

Nerudný revizor pražských drah Gustav Anděl bude provázet koncem roku diváky Novy i Novy Cinema (Foto: FDB.cz)

Vánoce a Silvestr na MTV a Nově Sport

Jestliže Nova Cinema Vánoce a Silvestra příliš neřeší, pak další dva tematické kanály Novy, hudební MTV a sportovní Nova Sport, je prakticky ze svého vysílání zcela vytěsnily. MTV pustí na Štědrý den pouze několik pásek vánočních klipů, které nabídne od 13:40, 14:30, 14:55 a 18:50. Od 16:45 pak bude vysílat jeden z dílů nejoblíbenějších klipů roku 2010. Na ten se dostane i o Silvestra, v pátek 31. prosince. MTV však neplánuje žádnou vlastní silvestrovskou show, od 22:50 nasadí pravidelný pořad Party Zone, který potrvá až do jedné hodiny ráno. A poté na MTV půjde jako každou noc proud hudebních klipů Music Non Stop.

Nova Sport už ze svého titulu může jen těžko nabídnout nějaký vánoční program. Na Štědrý večer ale poskytne útěchu sportu chtivým divákům: od 17:10 zařadí záznam semifinálového zápasu letošního Wimbledonu mezi Berdychem a Djokovičem, v 19:25 pak sestřih závodů Světového poháru v alpském lyžování Alpine FIS World Cup Report a od 20:00 záznam vyhlášení nejlepších závodníků Moto GP, mistrovství světa silničních motocyklů za rok 2010. Ve 21:15 pak bude následovat záznam finálového zápasu letošního Wimbledonu mezi Nadalem a Berdychem (záznam semifinále a finále Wimbledonu nabídne Nova Sport i v sobotu 25. prosince od 12:00 a 15:10).

BRAND24

Tomáš Berdych Rafael Nadal

Zápas snů, finále letošního Wimbledonu mezi českým tenistou Tomášem Berdychem (vlevo) a světovou jedničkou Rafaelem Nadalem nabídne Nova Sport ze záznamu o Štědrém večeru (Foto: livesportsinfo.com)

Silvestr Nova Sport zcela pomine. V pátek 31. prosince nabídne od 23:50 záznam herní série European Poker Tour, který skončí 40 minut po půlnoci. Ale na Nový rok už plánuje od 12:00 a 14:00 přenos tenisového turnaje Mubadala World Tennis Championship šesti nejlepších tenistů světa z Dubaje, od 16:10 přímý přenos utkání 12. kola Rugby Aviva Premiership mezi London Irish a Bathem, a od 19:05 přímý přenos zápasu kanadsko-americké hokejové NHL mezi Pittsburgem a Washingtonem.

Který program Novy má nejlepší vánoční a silvestrovské schéma?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).