Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Internetová Kuki na Nvidia Shield TV: náročnější zprovoznění, jinak ale stabilní a rychlá od XYZ - Ať jen nehaním. Postupná tvorba rozhraní není jedinečná...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 6. 2017 8:37

    XYZ

    Ať jen nehaním. Postupná tvorba rozhraní není jedinečná pouze u Kuki, takových platforem je vícero. Je pravda, že pokud vynechám Netflix, a spol. v našich končinách je možná nejpovedenější platforma.

    V dnešní době je to jediná možnost, jak se zbavit odpovědnosti poskytovatele služeb za hardware, nemusí se řešit výměny, nákupy, servis, odpadají firmě další náklady.

    Problém je, že Kuki funguje jen na něčem. Nestačí mít tedy jen Android TV, jak se může zdát, ale musíte mít i konkrétní zařízení. Na jakémkoliv multimediálním centru s Android TV to prostě nefunguje. Většinou se to tváří jako mobilní aplikace = nezachová to správný poměr stran obrazu a datový tok u HD programů je v VHS kvalitě. Vlastní zkušenost.

    Škoda je i poplatku za další licenci, která je srovnatelná se zápůjčkou. Pak je ke zvážení, zda-li to není nakonec kontraproduktivní, ale jelikož nevidím do účetnictví firmy, tak třeba se pletu. Já být manager, osobně bych tlačil cestu se zbavovat HW co nejvíce, to by ovšem cena musela být jiná, mě osobně zatím nepřesvědčuje.

  • 9. 6. 2017 8:20

    XYZ

    Ano, to trapné tykání rozhraní mi vadí, ale ještě bych to překousl, prostě se předpokládá, že rozhraní ovládá jen cool mladík ala Láďa Hruška, jenže já si za ty roky s Kuki prostě nepotykal. Nelogičnost (nejednotnost) ovládání trvá už od počátku, a hlavně chybějící (přehledné) textové informace v nabídkách, nebo aspoň možnost přepnutí výběru přes obrázky na textové menu mi chybí žalostně. Těch pár rolujících znaků názvu pod obrázkem je žalostný. Načítání obrázků v seznamu také... Vidopůjčovnu, archiv, atd. právě z tohoto důvodu nepoužívám. Prohrabávání se pexesem je spíše ke zlosti a k uklikání. Ano, vypadá to pěkně, asi se to dobře prodává, je to moderní, ale pro mě je to ke zlosti, pokud se s tím má pracovat. Možnost přepnutí na textový seznam podle abecedy bych ocenil více. Jsem rád, že spousta bodů kritiky, s kterou se ztotožňuji zazněla i zde v článku. Už to urguji několik let. Reakce infolinky i odpovědí je vždy stejná, jsem jediný komu to vadí, nikdo si na to neztěžuje, neplánujeme, jinými slovy polibte nám prd... :( Taktéž se rychle dozvědět co bude na právě přehrávaném kánale následovat za program je neskutečný problém. Prostě i pidi text "Následuje" o to "nikdo nestojí". Inu, Kuki.. stále vypomínám na staré původní dobré rozhraní. Graficky nebylo tak cool, ale uživatelsky bylo zmáknuté o 90 procent lépe... a přitom stačí jen takové drobnosti dotáhnout. Doposud jsem nepochopil v čem je vlastně problém a co brání k vytvoření této možnosti. Asi cool management... :(

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).