Hlavní navigace

Hledáte set-top box pro české DVB-T2? Máme jich pro vás více než čtyřicet…

5. 10. 2017
Doba čtení: 16 minut

Sdílet

 Autor: TeleSystem
UVNITŘ TABULKA – Od poslední aktualizace našeho pravidelného přehledu uplynuly tři měsíce. Pojďme se podívat, co se během té doby v ceně do pěti tisíc korun změnilo.

Chcete být kompatibilní s budoucím vysíláním v DVB-T2/HEVC, které se od jara rozjelo naostro, a nechcete to řešit výměnou televizoru? Pak nezbývá než přejít na jinou platformu nebo sáhnout po set-top boxu. Situace se naštěstí výrazně vylepšila, a to i oproti jaru 2017, resp. létu 2017, a v porovnání s původním mapováním trhu na počátku roku 2016 je to vysloveně nebe a dudy.

Kdyby ovšem stát nastavil podmínky s předstihem tak, jak by to mělo být, nebyli bychom teď v situaci, kdy neustále čekáme na dostupné boxy s HbbTV. A těch je pořád velmi málo, v podstatě jako prstů na ruce, a ceny jsou stále nad 4000 Kč.

I v tomto vydání našeho přehledu se zaměříme na „krabičky“ s tunerem DVB-T2, které zvládají příjem s kompresí, kodekem, H.265/HEVC (High Efficiency Video Coding). Nezapomeneme ale ani na ty, které se pyšní logem Českých Radiokomunikací (ČRa) „DVB-T2 ověřeno“, i když těch je taktéž dosti málo.

K TÉMATU: Certifikace DVB-T2 ověřeno přidává do seznamu další televizory

Přehled televizorů s podporou TV vysílání v DVB-T2/HEVC

České Radiokomunikace: další vysílače pro DVB-T2 v Sušici a v Chebu

Do konce roku pokryjí České Radiokomunikace svým multiplexem DVB-T2 celou republiku

Náš přehled, v podobě tabulky s cenou a základními parametry, který najdete v závěru článku, se snaží být co nejkomplexnější. Pokud víte o nějakém set-top boxu, který do našich parametrů zapadá (DVB-T2/HEVC pod 5000 Kč) a v seznamu chybí, dejte nám prosím vědět v diskusi pod článkem.

A proč se vlastně přechází na DVB-T2? Je to tzv. vynucený přechod nemající co dělat s lepším obrazem, potřebou více kanálů apod. Jde jen a jen o užší pásmo, které bude po roce 2020, resp. 2021, pro pozemní televizní vysílání k dispozici. Televize zkrátka vyklízí prostor mobilním datovým sítím, a proto musí svůj signál šířit úsporněji.

A ještě malá poznámka: Současná kvalita vysílání je sice na DVB-T2 nízká, ale to neznamená, že se do budoucna neobjeví něco lepšího. Stále se čeká na multiplex České televize, která by měla nabídnout své vysílání na DVB-T2 ve vysokém rozlišení (HD).

Co najdete v našem podzimním přehledu

Opět se orientujeme na cenovou relaci do 5000 Kč, do níž se už vešly dva set-top boxy s rozlišením Ultra HD (Ferguson Ariva 4K Combo a Strong SRT 2400). Několik jich je také připraveno pro případnou přístupovou kartu dovolující příjem placených kanálů. Ne vždy to ale platí obecně, například přístroje Technisat často pracují jen se specializovaným řešením určeným pro německou službu Freenet TV a podle vyjádření zástupce společnosti s největší pravděpodobností nebudou schopny fungovat v českých podmínkách.

Co se týče zařízení ověřených u ČRa, a tudíž oprávněných používat logo „DVB-T2 ověřeno“, události jsme se bohatě věnovali (a stále věnujeme), takže netřeba nic dodávat.

Celý seznam, který je ke stažení u ČRa, se pak i u poslední aktualizace k 25. září 2017 v drtivé většině případů opět skládal z televizorů. Set-top boxů je v něm sice více než v létě, ale stále je to jen malá část z jejich celkového počtu na našem trhu.

Na českém trhu je už více než 40 kompatibilních set-top boxů s DVB-T2/HEVC, ale…

Seznam nějakých 33 set-top boxů se rozrostl o více než deset. Nově tu jsou například přístroje od společností Medialink a TeleSystem, hlavně tu ale jsou – taktéž zcela nově – tzv. USB tunery, a to hned tři.

Mezi set-top boxy najdete i druhý, který zvládá rozlišení Ultra HD (4K), a naprostou, zatím ještě neuvedenou novinkou je ČRa certifikovaný GoSAT GS7075 COMBOi. Ten se na trhu očekává někdy koncem října. Parametry a cena zatím k dispozici nejsou, rozhodně by ale měl být také pod 5000 Kč.

Množí se nám i set-top boxy připojitelné na internet a domácí síť obohacené třeba o funkci počasí či příjem internetových rádií. Stále málo je ale mezi nimi takových, které zvládají hybridní vysílání HbbTV, k čemuž se ještě dostaneme. A je tu ještě jedno bohužel. I když společnost České Radiokomunikace původně tvrdila, že žádný na internet připojitelný set-top box, který nebude zároveň podporovat i HbbTV, necertifikuje, stejně to v případě Maxxo T2 HEVC H.265 udělala. Proč nejsou certifikované další podobné přístroje, nevíme. Dotaz u ČRa odpověď zatím nepřinesl.

Jak vidíte, současný počet set-top boxů pro DVB-T2/HEVC by už v podstatě dostačoval, kdyby bylo více přístrojů s HbbTV. Cenové relace jsou už narovnané, takže jsou tu ty nejlevnější pod tisíc korun, střední třída kolem dvou tisíc a ty nejdražší nad tři tisíce. Stále se ovšem pohybujeme v nabídce se stropem 5000 Kč. Nicméně do přehledu jsme tentokráte zařadili i Technisat DigiPal DAB+, což je kombinace DVB-T2 a DAB+, která stojí těsně nad touto hranicí (5400 Kč). A i když je nějakých 45 kompatibilních set-top boxů oproti minulému roku nebo počátku tohoto opravdu hodně, porovnání s televizory pochopitelně nesnesou. Tady je prakticky celá kolekce masových značek určená pro rok 2017 kompatibilní a hodně se snaží i ti menší, zejména Gogen, Hyundai, JVC či Sencor.

Pokud se podíváte do naší přehledové tabulky, uvidíte, že si vyberete v opravdu hodně široké cenové relaci od asi 800 Kč a nejlevnějšími set-top boxy v našem přehledu jsou například Sencor SDB 5002T a zmiňované Maxxo T2 HEVC H.265.

Co se týče hybridního televizního vysílání HbbTV, to stále umí vysloveně jen pár přístrojů a panuje tu stejná situace jako před lety v televizorech. Dejte si proto pozor! To, že má set-top box připojení k internetu, ani zdaleka neznamená, že si rozumí s HbbTV. To v našem přehledu, potažmo na českém trhu, při námi stanovené hranici podporují nejspíše jen následující zařízení:

  • Dreambox DM520 (3990 Kč)
  • Dreambox DM525 (4590 Kč)
  • Octagon SF138 HD (4150 Kč)
  • Technisat DigiPal DAB+ (5400 Kč)
  • Technisat DigiPal Isio HD (4390 Kč)
Hodně zajímavý TeleSystem TS6810 T2 HEVC Stealth, který najdete i u značky Fuba se dá namontovat „neviditelně“ na zadní stěnu TV. Parametry a cena v tabulce na konci článku.
Autor: TeleSystem

Hodně zajímavý TeleSystem TS6810 T2 HEVC Stealth, který najdete i u značky Fuba, se dá namontovat „neviditelně“ na zadní stěnu TV. Parametry a cena v tabulce na konci článku.

Jak číst tabulku, v níž najdete i odkazy na naše testy

Všechny boxy mají nejspíše externí napájení. Ty, co jsou pro USB, se napájejí přes něj. Všechny jsou také minimálně vybaveny tunerem DVB-T2 (H.265/HEVC) a klasickým DVB-T schopným i příjmu HD kanálů. Údaje jsou v tomto ohledu někdy skoupé, takže si HD podporu na DVB-T raději prověřte. Výjimky představuje například Technisat DigiPal DAB+ vybavený navíc tunerem DAB/DAB+ a také např. Ferguson a Strong pracující s rozlišením Ultra HD (4K).

Co se týče případného příjmu placených kanálů, ten v současné době vůbec nemá smysl řešit, protože je to zatím stále jen teorie (o Technisatech už zmínka byla). Jak vidíte z tabulky, i tak je drtivá většina set-top boxů určena pouze pro příjem volných kanálů.

Pokud se zajímáte jen o přístroje s logem „DVB-T2 ověřeno“, jestliže je set-top box v seznamu ČRa, je to uvedeno v poznámce. V každém případě je třeba si uvědomit, že přístroj má ověřenu kompatibilitu s budoucím zemským vysíláním pouze pro určitou verzi firmwaru. Přístroj, který si přinesete domů z obchodu, ji tudíž nemusí mít shodnou.

UX DAy - tip 2

Podzimní přehled set-top boxů do 5000 Kč podporujících příjem v DVB-T2/HEVC (k 1. 10. 2017)

Článek je aktualizován k 1. říjnu 2017. V tabulce jsou upraveny ceny (většina výrobků zlevnila, ale ne všechny) a také některé parametry tak, jak se postupně objevují na stránkách dovozců a výrobců.

Přehled v PDF: Set-top boxy do 5.000 Kč-tabulka, říjen 2017 (PDF)

  cena: tunery: příjem (rozlišení): PCMCIA (CI+): některé funkce: vstupy/výstupy (výběr): rozměry (švh), hmotnost: poznámka:
AVerMedia TD310 1129 Kč DVB-T/C, DVB-T2 (H.264, HEVC) až Full HD, max. 1080i ne nahrávání USB 2.0 65 × 15 × 20 mm; 14 g volné kanály, USB tuner pro počítač s Windows 7, 8.1 či 10; v balení dálkový ovladač, pokojová anténa
Alma
2800 HEVC
890 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, nahrávání, TimeShift, RF modulátor HDMI, SCART, digitální audiovýstup, USB 2.0 167 × 36 × 92 mm, 300 g pro volné kanály; přehrávání MP3; JPEG; MKV, AVI, MPG, MP4, MOV; certifikace ČRa; testován podobný box Zircon Fire
Amiko T-665 890 Kč DVB-T/T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG neudáno, nahrávání, TimeShift HDMI 1.4, SCART, digitální audiovýstup, USB 2.0 130 × 30 × 110 mm, 200 g pro volné kanály; certifikace ČRa
DI-Way K1 And-4 DVB-T2 Quad Core 1990 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG HDMI 1.4, digitální audiovýstup, RJ-45, 4× USB 2.0; Wi-Fi, Wi-Fi Miracast neuvedeny pro volné kanály; Android 4.4, aplikace z Google Play; bezdrátová myš a klávesnice; samostatná grafika Mali-450MP
DI-WAY K1 AND-40 UHD DVB-T2 1790 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) neudáno ne EPG neuvedeno, RF modulátor, multimédia, různé aplikace HDMI 2.0, A/V výstup, digitální audiovýstup, RJ-45, 4× USB 2.0; Wi-Fi (2,4 GHz), Wi-Fi Miracast neuvedeny pro volné kanály; Android 5.1, aplikace z Google Play; samostatná grafika Mali
Dreambox DM520 3990 Kč DVB-T/C, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ano EPG, nahrávání, TimeShift, HbbTV HDMI 1.4, 2× USB, digitální optický audiovýstup, RJ-45 260 × 45 × 150 mm; neudáno Dreambox OS (Linux); konstrukce bez ventilátoru; možnost osadit i DVB-S/S2
Dreambox DM525 4590 Kč DVB-T/C, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ano, 2× EPG, nahrávání, TimeShift, HbbTV HDMI 1.4, 2× USB, digitální optický audiovýstup, RJ-45 260 × 45 × 150 mm; neudáno Dreambox OS (Linux); konstrukce bez ventilátoru; možnost osadit i DVB-S/S2
Edision EDI-Combo T2/C USB tuner 1150 Kč DVB-T/C, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, režim neuveden ne EPG Micro USB 54 × 8 × 35 mm; 10 g volné kanály, USB tuner pro počítač s Windows XP, 7, 8 či 10 a zařízení s Androidem od 4.0; zabudován konektor MCX; test v přípravě
Edision Proton T265 1050 Kč DVB-T/C, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, nahrávání HDMI, USB 2.0 115 × 24 × 75 mm; nezjištěna pro volné kanály; přiložené IR čidlo (možnost schovat přijímač za TV)
Evolveo Omega T2 950 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, nahrávání, TimeShift HDMI 1.4, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0 168 × 38 × 113 mm; 300 g pro volné kanály; USB média FAT32, NTFS; nahrávka ukládána ve formátu TSV; podpora MP3, WMA; JPEG; MKV, DivX, MOV, MPEG; certifikace ČRa
Evolveo Sigma T2 890 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, teletext, nahrávání, TimeShift, zachycení obrazovky USB 2.0 68 × 14 × 20 mm; nezjištěna pro volné kanály; USB tuner pro počítače s Windows; standardní konektor
Ferguson Ariva T265 990 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne nahrávání, TimeShift, Dolby Digital Plus HDMI, 2× USB, digitální koaxiální audiovýstup 134 × 27 × 88 mm; 135 g pro volné kanály; EPG neuvedeno, přehrávání multimédií, formáty neuvedeny
Ferguson Ariva 4K Combo 3090 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC), DVB-S/S2 až Ultra HD (4K), max. 3840 × 2160 bodů ano, Conax EPG, nahrávání, TimeShift HDMI 2.0, digitální optický audiovýstup, RJ-45, 3× USB (verze nezjištěna); Bluetooth, Wi-Fi 258 × 43 × 158 mm; nezjištěno 4K pro DVB-S2; Android 5.1, ovládací aplikace ke stažení; DLNA, Miracast i AirPlay; mj. Dolby Digital, Digital Plus; podpora Kodi, Netflixu, HBO GO
Fuba ODE 8500 T2 HEVC 980 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, teletext, multimédia, nahrávání, TimeShift HDMI 1.4, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0 165 × 30 × 115 mm; neudáno volné kanály; dálkový ovladač 2 v 1, mj. Dolby Digital, Dolby Digital+, HE-AAC
Fuba ODE8510 T2 Stealth 1250 Kč DVB-T/C, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, nahrávání, TimeShift HDMI, USB 116 × 23 × 81 mm; neuvedeno pro volné kanály; přiložené IR čidlo (možnost schovat přijímač za TV)
GoSAT GS7075 COMBOi zatím neznámá DVB-T/S, DVB-T2/S2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p certifikace ČRa; na trhu nejspíše koncem října 2017
Maxxo T2 HEVC H.265 799 Kč DVB-T/T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, multimédia; nahrávání, TimeShift; příjem IP > TV, počasí, IPTV, Google Maps atd. HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, 2× USB 2.0, RJ-45 168 × 35 × 95 mm; 450 g pro volné kanály; certifikace ČRa
Medialink SmartHome ML 5100 DVB-T2 HEVC IPTV 1450 Kč DVB-T/T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ano EPG, teletext, multimédia, nahrávání, aplikace HDMI, SCART, digitální optický audiovýstup, 2× USB 2.0, RJ-45 neudáno podpora IPTV a VoD, YouTube atd.; volitelné USB Wi-Fi
Medialink SmartHome ML 6500 DVB-S2T2C HEVC 2090 Kč DVB-C/T/S2, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ano EPG, teletext, multimédia, nahrávání, aplikace HDMI, digitální optický audiovýstup, 2× USB 2.0, RJ-45 neudáno rozšířená varianta ML 2200 přidává HEVC; odzkoušen Skylink Irdeto ICE, FastScan; podpora IPTV, YouTube, DLNA; rozšíření o USB Wi-Fi, ovládání přes mobil
Octagon SF138 HD 4150 Kč DVB-T/C, DVB-T2 (HEVC) neudáno ano EPG, teletext, HbbTV HDMI 1.4, SCART, digitální optický audiovýstup, USB 2.0, RJ-45, Wi-Fi 211 × 40 × 170 mm; 1,5 kg čtečka Conax, operační systém Linux E2 HD (Enigma2)
Optex ORT 8930-HD 929 Kč DVB-T/T2 (HEVC) neudáno ne EPG (neudáno), nahrávání, multimédia, RSS, internetová rádia HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0, RJ-45 neudáno volné kanály; mj. Dolby Digital Plus
Opticum Lion HD 265 990 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, teletext, nahrávání, TimeShift, hry HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0 150 × 90 × 36 mm; 240 g pro volné kanály; paměť na 6000 TV a rádiových kanálů; podporuje disky FAT32 a NTFS až 1 TB
Opticum Terra HD 265 790 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, nahrávání HDMI 1.4, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0 168 × 36 × 90 mm; nezjištěno pro volné kanály; přehrávání multimédií; 27 programovatelných časovačů
Opticum Terra HD 265 Plus 990 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, multimédia, nahrávání HDMI 1.4, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0, RJ-45 168 × 36 × 90 mm; nezjištěno pro volné kanály; přehrávání multimédií; 27 programovatelných časovačů
Sencor SDB 5002T 790 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, teletext, multimédia, nahrávání, TimeShift, internetová rádia, počasí HDMI (verze neudána), SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0, RJ-45 168 × 37 × 118 mm; neudáno pro volné kanály
Strong SRT 2221 1999 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, nahrávání, TimeShift HDMI, digitální optický audiovýstup, 4× USB 2.0, RJ-45, Wi-Fi 130 × 28 × 130 mm; 260 g pro volné kanály; OS Android 4.4; dálkový ovladač s funkcí Air Mouse a klávesnicí
Strong SRT 2400 2990 Kč DVB-C/T/S2, DVB-T2 (HEVC) až Ultra HD (4K), max. 3840 × 2160 bodů, resp. 2160p ne EPG, multimédia, nahrávání, TimeShift, streamování videa z internetu HDMI, A/V (jack), digitální optický audiovýstup, 4× USB 2.0, RJ-45; mechanika SD; Bluetooth 4.0, Wi-Fi 177 × 41 × 140 mm; 330 g nezjištěno, jaký tuner je pro 4K; volné kanály; Android 5.1; podpora IPTV, stahování aplikací;mj. Dolby Audio, Dolby Digital Plus; až 16 seznamů pro oblíbené kanály; dálkový ovladač s integrovanou klávesnicí (Air Mouse)
Strong SRT 8210 999 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC, H.264) až Full HD, max. 1080p ne EPG neudáno, nahrávání HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0 220 × 43 × 164 mm; 630 g pro volné kanály
Strong SRT 8211 999 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC, H.264) až Full HD, max. 1080p ne EPG neudáno, nahrávání HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0, RJ-45 169 × 41 × 102 mm; 360 g pro volné kanály
Synaps T-65 990 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD ne EPG, nahrávání, TimeShift HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0 nezjištěno pro volné kanály; certifikace ČRa
Technisat DigiPal DAB+ 5400 Kč DAB/DAB+; DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ano; Irdeto, SIM Card Reader EPG, nahrávání, TimeShift, HbbTV HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, 2× USB, RJ-45 210 × 40 × 130 mm; 320 g u nás počítejte pouze s příjmem volných kanálů; možnost editace nahrávky; DAB: digitální pásmo III, DAB, DAB+; napájení 12 V; ovládání přes mobil; odkaz nevede na test, ale na podrobný popis přístroje
Technisat DigiPal IQ T2 2970 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0, RJ-45 182 × 40 × 126 mm; 240 g pro volné kanály; napájení 12 V
Technisat DigiPal Isio HD 4390 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ano; Irdeto, SIM Card Reader EPG, nahrávání, TimeShift, HbbTV HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, 2× USB 2.0, RJ-45 210 × 40 × 130 mm; 320 g u nás počítejte pouze s příjmem volných kanálů; možnost editace nahrávky; napájení 12 V
Technisat DigiPal T2 DVR 3149 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC, H.264) až Full HD, max. 1080p ano (Irdeto, speciálně pro freenet TV) EPG, nahrávání, TimeShift, internetová rádia HDMI (výstup), digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0, RJ-45 182 × 40 × 126 mm; 240 g pro volné kanály; možnost editace nahrávky; napájení 12 V
Technisat DigiPal T2 HD 2970 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG HDMI (výstup), digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0, RJ-45 182 × 40 × 126 mm; 240 g pro volné kanály; napájení 12 V
TeleSystem TS6808 T2 HEVC 990 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG neuvedeno, teletext, nahrávání, TimeShift HDMI 1.4, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0 138 × 35 × 100 mm; nezjištěna pro volné kanály; přehrávání multimédií; certifikace ČRa
TeleSystem TS6810 T2 HEVC Stealth 1299 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, multimédia, nahrávání, TimeShift HDMI (verze neudána), SCART, 2× USB 2.0 116 × 23 × 81 mm; nezjištěna pro volné kanály; dálkový ovladač 2 v 1; mj. Dolby Digital, Dolby Digital Plus, HE-AAC a MP3
TeleSystem TS6811 T2 HEVC 1180 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p, 50Hz ne EPG, teletext, nahrávání, TimeShift HDMI 1.4, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0 138 × 35 × 100 mm; nezjištěno pro volné kanály; přehrávání JPG, MP3, HE-AAC, MPEG-1, MPEG-2, H.265; certifikace ČRa; podobný model: TS 6811 – MC 6620
TeleSystem TS6812 T2 HEVC 1199 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p, 50Hz ne EPG, multimédia, nahrávání, TimeShift, internetová rádia HDMI (verze neudána), SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0, RJ-45 138 × 35 × 100 mm; nezjištěno pro volné kanály; dálkový ovladač 2 v 1; mj. Dolby Digital, Dolby Digital Plus, HE-AAC a MP3
TeleSystem TS6820 T2 HEVC Twin tuner 1599 Kč 2× DVB-T a DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p, 50 Hz ne EPG, teletext, nahrávání, TimeShift, nahrávání dvou pořadů současně HDMI 1.4, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0, RJ-45 188 × 38 × 110 mm; nezjištěno pro volné kanály; Dolby D, Dolby D+; zdvojené tunery, v tomto případě i nahrávání dvou pořadů současně a sledování třetího; nahrávky ve formátu Transport Stream (TS)
TeleSystem TSUnico T2 HEVC 1099 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p, 50Hz ne EPG, teletext, nahrávání, TimeShift HDMI 1.4, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0 168 × 36 × 90 mm; nezjištěno pro volné kanály; přehrávání JPG, MP3, HE-AAC, MPEG-1, MPEG-2, H.265; certifikace ČRa; v ceně druhý zjednodušený ovladač
Thomson THT712 999 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD; max. 1080p ne EPG, teletext, nahrávání, TimeShift HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB, RJ-45 169 × 41 × 102 mm; 360 g pro volné kanály; RSS kanály, předpověď počasí; Dolby Digital Plus
Zircon Fire 899 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, nahrávání, TimeShift, RF modulátor HDMI, SCART, digitální audiovýstup, USB 2.0 167 × 36 × 92 mm, 300 g pro volné kanály; přehrávání MP3; JPEG; MKV, AVI, MPG, MP4, MOV; certifikace ČRa
Zircon Ice 890 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, nahrávání, TimeShift, RF modulátor HDMI, SCART, digitální audiovýstup, USB 2.0 167 × 36 × 92 mm, 300 g pro volné kanály; přehrávání MP3; JPEG; MKV, AVI, MPG, MP4, MOV; certifikace ČRa; testován podobný box Zircon Fire
Vivax DVB-T2 180H 890 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) nezjištěno ne EPG, nahrávání, TimeShift HDMI, SCART, USB 2.0 150 × 35 × 97 mm; 250 g pro volné kanály; RF vstup; certifikace ČRa

Jak se zachováte, až se vypne DVB-T? Budete k příjmu využívat DVB-T2, nebo přejdete na jinou platformu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).