Hlavní navigace

Hlavní zprávy na Barrandově zatím diváky neoslnily. Co do počtu jsou spíše podprůměrné

5. 1. 2013
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – TV Barrandov se rozhodla zasáhnout do zaběhnutého stereotypu českých domácností a nabízí vlastní hlavní zpravodajskou relaci. Diváky ale příliš zatím netáhne.

TV Barrandov nasadila nové Hlavní zprávy

Bývalí reportéři Televizních novin na Nově Jiří Pánek a Ivan Břešťák se objevili v premiérovém prvním vydání Hlavních zpráv na televizi Barrandov. Hlavní zpravodajskou relaci moderovala další bývalá tvář Novy Jana Adamcová, která před nástupem na mateřskou dovolenou uváděla na Nově Sportovní noviny. Moderátorem spotřebitelského pořadu Kolik to stojí, který zpravodajskou hodinu na Barrandově před 20. hodinou uzavírá, je zase pro změnu bývalý moderátor Televizních novin na Nově Zbyněk Merunka.

TV Barrandov nasadila svoje Hlavní zprávy dříve než konkurence, dvacetiminutová relace začíná již v 18:45. Vedle Adamcové je bude moderovat Jiří Chum, dlouholetý moderátor Zpráv FTV Prima a předtím Zpravodajského deníku na Primě, a Petr Lesák, někdejší hlasatel České televize. Na rozdíl od jiných televizí vsadil Barrandov místo moderátorské dvojice na jednoho moderátora. Hned po zprávách nabízí denní bulvární magazín ze světa celebrit Prominenti, který napoprvé uváděla Petra Černocká.


Foto: TV Barrandov

Bývalá generální ředitelka Barrandova Janka Vozárová (vlevo) by se asi změnám v televizi pod novým managementem nestačila divit.

Jan Potůček: Barrandov poprvé odvysílal Hlavní zprávy. Objevil se v nich Pánek a Břešták z Novy

Jan Potůček: Zpravodajskou hodinu na TV Barrandov doplní Pivoviny. Tlachy z hospod od 19:55

Zemřel Karel Čáslavský, legendární televizní historik

Ve věku nedožitých šestasedmdesáti let zemřel ve středu filmový historik Karel Čáslavský. Ve svém vysílání o tom informovala Česká televize, se kterou Čáslavský dlouhé roky spolupracoval. Pro veřejnoprávní médium z Kavčích hor připravoval od devadesátých let do současnosti dokumentární cyklus Hledání ztraceného času, objevil se například i v populární soutěži Videostop s Janem Rosákem, kterou později oživila plnoformátová stanice TV Barrandov.

Čáslavského už v minulosti trápily vážné zdravotní potíže. Začátkem loňského roku byl například hospitalizován v pražské nemocnici Motol a musel být uveden do umělého spánku. Tehdy mu podle serveru tn.cz selhaly plíce. Česká televize připomněla, že Čáslavský byl specialista na němý film a americkou filmovou grotesku, jakož i nadšeným a vytrvalým propagátorem a obdivovatelem českého filmu. V roce 2009 byl uveden do Dvorany slávy ankety TýTý. Od předsednictva Masarykova demokratického hnutí obdržel v roce 2002 „Čestnou medaili T. G. Masaryka“.

Lukáš Polák: Zemřel historik a dlouholetý spolupracovník České televize Karel Čáslavský

ČRo 1 – Radiožurnál oslavil 20. narozeniny

ČRo 1 – Radiožurnál, veřejnoprávní okruh Českého rozhlasu, který si denně naladí podle posledního průzkumu poslechovosti Radioprojekt 783 tisíc lidí, se představil o silvestrovské půlnoci posluchačům s úplně novým zvukovým obalem. Nových jinglů se stanice dočkala po pěti letech a ne náhodou. Právě před dvaceti lety, 1. ledna 1993, začal Radiožurnál vysílat. Po rozpadu federace nahradil dnes již neexistující okruh Československo.

O přejmenování tehdejšího okruhu Československo rozhodlo vedení Českého rozhlasu. Pojmenováním Radiožurnál odebrala nová stanice název hlavní zpravodajské relaci okruhu Praha (dnes Český rozhlas Dvojka). Od téhož data se nejdůležitější informační formát Českého rozhlasu jmenoval Ozvěny dne. Z programového hlediska navázal Radiožurnál na stanici Československo. Zprávy se vysílaly každou celou hodinu, ty hlavní pak v 7:00, ve 12:00, 18:30 a 23 hodin.


Autor: Český rozhlas

Někdejší reklamní kampaň Českého rozhlasu s největšími hvězdami Radiožurnálu – Lucií Výbornou a Janem Pokorným. Výborná na Radiožurnálu stále svůj dopolední blok moderuje, Pokorný už celý ČRo 1 vede.

Lukáš Polák: ČRo 1 – Radiožurnál slaví dvacetiny. Po pěti letech dostal nový zvukový obal

Jan Potůček: Helena Šulcová se vrátila do Radiožurnálu, po dvou letech studií v Německu

Stručně

Nejen televizní stanice, ale i integrovaný online magazín je součástí projektu Prima Zoom, v pořadí již čtvrtého kanálu FTV Primy. Druhá největší komerční televizní skupina v Česku jej oficiálně představí na tiskové konferenci příští čtvrtek 10. ledna.

Jan Potůček: Prima Zoom se představí příští čtvrtek 10. ledna. Slibuje i integrovaný webmagazín

Stejného provozovatele jako rakouská satelitní služba AustriaSAT, holandská CanalDigitaal či TV Vlaanderen a TéléSAT mají od 31. prosince česko-slovenské satelitní platformy Skylink a CS Link. Jejich operátor, lucemburská společnost M77 Group, fúzovala s mateřskou firmou M7 Group.

Jan Potůček: Vlastník Skylinku a CS Linku, lucemburská M77 Group, fúzuje s mateřskou M7 Group

Vlastní sportovní kanál by chtěla mít slovenská televize Joj, která momentálně provozuje vedle hlavní plnoformátové stanice Joj také program Plus pro mladé diváky. Podle serveru Mediálne.sk její provozovatel, společnost Joj Media House, vyjednává o vlastnickém vstupu do kabelové a satelitní stanice Slovak Sport.TV.

Jan Potůček: Televize Joj zvažuje koupi Slovak Sport.TV, letos by tak měla už čtyři televizní kanály


Zdroj: Slovak Sport.TV

Slovak Sport.TV do svého vysílání čím dál tím častěji zařazuje i atraktivní zahraniční soutěže, naposledy tenisovou WTA Tour.

Německá tematická stanice Deluxe Lounge HD, která je zaměřena především na relaxační hudbu, ukončila v pondělí vysílání v rámci svého distribučního paketu na satelitní pozici 23,5 stupně východně. V nabídce ji měl i operátor Skylink.

Lukáš Polák: Překvapení pro zákazníky Skylinku: Deluxe Lounge HD nečekaně přerušil distribuci

Adrian Sarbu, prezident a generální ředitel mediální skupiny CME, které patří televize Nova, byl podle časopisu Forbes i v roce 2012 nejvlivnějším manažerem v českých médiích. Hned za ním se umístila generální ředitelka vydavatelství Ringer Axel Springer Libuše Šmuclerová, někdejší programová a výkonná ředitelka Novy.

Jan Potůček: Nejvlivnější lidé českých médií roku 2012 podle Forbesu? Sarbu, Šmuclerová, Dvořák

BRAND24

Nejvíc pirátských stažení z internetu za letošní rok měl na celém světe seriál Hra o trůny, který produkuje prémiový filmový kanál HBO. Vyplývá to ze statistiky, kterou zveřejnila služba TorrentFreak pro nejpopulárnější typ sdílení dat na síti BitTorrent.

Jan Potůček: Nejstahovanější televizní pořad roku 2012? Nejvíc se “pirátil” seriál HBO Hra o trůny

Nejzásadnější událost tohoto týdne byla (je):

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).