Hlavní navigace

HBO GO první českou videoslužbou s podporou Chromecastu od Googlu

30. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE – I přesto, že se streamovací zařízení u nás oficiálně neprodává, ve své nabídce ho trvale mají některé české internetové obchody.

Portál HBO GO se včera stal první českou videoslužbou, která podporuje streamovací zařízení Chromecast od americké společnosti Google. Zařízení, jehož oficiální prodej se České republice i Slovensku prozatím stále úspěšně vyhýbá, si přesto získalo oblibu u řady tuzemských uživatelů. Chromecast se připojuje k televizoru přes HDMI port a vyžaduje Wi-Fi připojení. I starším modelům tak může přinést řadu zajímavých funkcí, jako je například přehrávání z YouTube, on-line streamování hudby pomocí Google Music nebo poslech rozhlasových stanic díky TuneIn Radio.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: HBO integruje portál HBO GO přímo do boxů jednotlivých operátorů

Díky tomu, že se Chromecast v České republice oficiálně neprodává, i když ho trvale nabízí například Alza.cz, případně CZC.cz, domácí poskytovatelé videoobsahu nemají potřebu uvádět na trh lokalizované aplikace. HBO GO tak bezpochyby v tomto směru udělalo majitelům streamovacího zařízení radost. Pokud vaše mobilní zařízení na Chromecast „vidí“, objeví se vám v pravé horní části aplikace známá ikonka symbolizující spárování obou zařízení. Ovládání probíhá pomocí mobilního telefonu nebo tabletu, některé grafické prvky jsou vidět i na samotném zobrazovači.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).